Сатанинське варево під назвою «вибори мера в Харкові»

Олена Монова

Ну шо ви тут, ще не попухли?
Бо поки ви длубаєте виделками рештки завітрених салатів, в Харкові відбуваються містичні речі. Власне, вони і не припинялись, але зараз щось пішло не за прогнозованим графіком.

А сталося неочікуване: напередодні новорічних свят секретар Харківської міської ради Ігор Терехов попросив Верховну Раду призначити позачергові вибори мера міста через смерть обраного мера Геннадія Кернеса. Звісно, що це все повністю відповідає нормам чинного законодавства, але…

Але кожен, хто бодай якось намагався спрогнозувати подальший перебіг подій в Харкові, приходив до одного висновку: момент призначення нових виборів міського голови будуть відтерміновувати в часі якомога довше, для цього існує купа варіантів, і прецеденти в Україні вже теж є. І Терехов буде виконувати обов’язки довго, можливо, навіть до чергових виборів. І тут раптом з’являється документ, направлений до Верховної Ради.

А практично одночасно з документом з-під йолки вигулькнув Мішаня Добкін, рум’яний, вгодований та радісний, який в своєму новорічному привітанні досить прозоро натякнув, що «у меня многие харьковчане спрашивают, и таки да», і що «все будет Харьков».

Звісно, що кулуарами одразу поповзли чутки щодо того, хто в Мішаню вливає бабла. Ну і з огляду на те, що Допа знаний сєпар і любитель Росії, то всі сходяться у висновку, що бабло йде від українських політемігрантів, випижджених з країни одразу після Майдану, які пропонують Кремлю Добкіна в якості нового/старого політпроекта. На цю роль деякий час готували Мураєва, але він менш впізнаваний, менш харизматичний, ніж Добкін, тому це все швидко здулося. Хоча я би не відкидала Мураєва остаточно.

Поки що достеменно не відомо, чи дадуть в Кремлі гроші на це, можуть і дати, бо Харків завжди буде ласим шматком для лаптєй як стратегічне в промисловому і територіальному плані місто. І чому б там не мати повністю керовану людину. Бо слід визнати, що покійний Кернес не був керований ніким, окрім власних інтересів і хотєлок.

Але тут цікавою буде поведінка Медведчука, бо, знову ж таки керуючись чутками, він дуже сильно проти такого сценарію, бо якщо він буде реалізований, то Допа може вирости з часом до президентської гонки (от тільки не треба ржати) і почне жваво пастися на електоральному полі Медведчука, відкушуючи потенційних виборців.

Отже, в нас знову починає булькати сатанинське варево під назвою «вибори мера в Харкові». Слово за парламентом, і щось мені підказує, що дата виборів не забариться.

Автор