Так хто переміг у місцевих виборах? (відео)

Mason Lemberg

Більше місяця тому відбулись місцеві вибори, а узагальнених результатів досі немає. Натомість багато партій, насамперед партія влади, вже встигли оголосити себе переможцями.

Чи так це, і хто переміг?

На це питання я даю відповідь, аналізуючи результати місцевих виборів за різними показниками.
Це кількісні та якісні показники, які відображають результат партії та вплив, який партія набула в результаті виборів у порівнянні з іншими партіями.

За всіма вказаними показниками складені рейтинги партій. В рейтингах беруть участь всі партії, які отримали більше 1% від усіх голосів виборців в Україні АБО увійшли до складу двох чи більше обласних рад, незалежно від кількості отриманих голосів. Таких партій 17.
Відповідно, всі партії, що не увійшли в рейтинг, отримали менше 1% голосів виборців або максимум увійшли до складу обласних рад одного регіону, тобто є партіями одного регіону або партіями, які не мають підтримки.

Також у відео представлені показники підтримки по кожній з партій в розрізі регіонів, кількості мерів, міських рад обласних центрів тощо.

Отримані результати коментувати не буду. Висновки робіть самостійно. В будь-якому разі кожна з партій має серйозні проблеми.

Єдине що скажу: партія влади втратила підтримку. І її скромний результат 14,4% говорить про те, що люди розчаровані та більше не вірять ані слугам, ані Зеленському.

Автор