Робоча поїздка Петра Порошенка до Рівного (фото, відео)

Петро Порошенко у Рівному привітав Олександра Третяка та депутатів міськради нового скликання: час об’єднати зусилля для допомоги людям

 

П’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко взяв участь в урочистому засіданні Рівненської міської ради, під час якого новообраний голова Олександр Третяк склав присягу.

Порошенко подякував у першу чергу виборцям Рівного та області, які підтримали кандидатів від «Європейської Солідарності», за довіру. «Хотів перш за все подякувати рівнянам. Подякувати за той високий рівень довіри, який отримала «Європейська Солідарність» – перше місце і в місті, і в області. Ми точно зробимо все можливе для того, щоб виправдати вашу довіру», – сказав Порошенко.

«Реалізація програми децентралізації, яка була започаткована моєю командою, і яку ми будемо дбайливо зберігати у Верховній Раді, дає вам дуже великі повноваження і можливості. Ми пропонуємо спільно працювати для того, щоб рухати Україну і Рівне в Європу, у Європейський Союз», – наголосив Петро Порошенко.

«Я дуже радий був почути перший меседж від новообраного голови – це об’єднання зусиль всіх у Рівному для досягнення результатів. Сьогодні депутатами від «Європейської Солідарності» буде підписаний етичний кодекс, який також буде демонструвати абсолютно нові підходи», – повідомив лідер партії.

«Я хочу подякувати депутатам обласної ради, які вчора обрали головою облради представника «Європейської Солідарності», – наголосив Порошенко.

Він закликав місцевих депутатів терміново зосередитись на подоланні наслідків епідемії коронавірусу. «У нас попереду велика робота. Я твердо переконаний, що ви почнете з того, що буде створений місцевий фонд для боротьби з ковідом. Що перші кроки будуть для того, щоб захистити соціально тих, хто цього захисту потребує. Підприємці також отримають допомогу, яку зможуть запропонувати депутати Верховної Ради, уряд і депутати місцевих рад. Ми відкриті до цієї співпраці і об’єднаними зусиллями точно допоможемо захистити людей», – наголосив Петро Порошенко.

 

Олександр Третяк під час виступу зазначив, що його головне завдання – зробити Рівне справжнім європейським містом. «Чисті та освітлені вулиці, вода в кранах і тепло в оселях – безумовно, це ті базові речі, які влада має забезпечити для мешканців Рівного. Але для мене європейське місто – це передусім здоров’я рівнян, і ця сфера буде пріоритетом моєї роботи. Вся діяльність влади міста повинна бути спрямована через призму здоров’я як найважливішої цінності у житті наших людей», – зазначив новообраний голова Рівного.

«Європейське місто – це добробут всіх його мешканців, створення можливостей для кожного рівнянина реалізувати свої плани та мрії. Наше завдання – перетворити Рівне на місто сталого розвитку, що гарантує високі стандарти життя. Наша мета – зробити Рівне містом, де хочеться жити. Ми зможемо зробити Рівне по-справжньому європейським містом, якщо об’єднаємо наші зусилля і всі разом будемо працювати над досягненням поставлених цілей», – наголосив Третяк. Він зазначив, що планує активно комунікувати з бізнесом, посилити роль молодіжної ради, провести форум ОСББ.

Як відомо, партія «Європейська Солідарність» на виборах 25 жовтня отримала у Рівному перше місце і має 10 депутатських мандатів.

Також 2 грудня головою Рівненської обласної ради був обраний керівник Секретаріату Рівненської організації партії Сергій Кондрачук.

Львівську обласну раду також очолила представниця партії «Європейська Солідарність» Ірина Гримак.

Олександр Третяк

Сергій Кондрачук

Джерело

 

Порошенко у Рівному представив Кодекс доброчесності депутатів місцевих рад, його підпишуть депутати від «ЄС» усіх рівнів

 

Партія «Європейська Солідарність» запровадила Кодекс доброчесності депутатів місцевих рад. Про це у Рівному повідомив лідер партії, п’ятий Президент України Петро Порошенко.

Кодекс, який містить 14 обов’язкових вимог ідеологічного, політичного та морально-етичного характеру, напередодні ухвалила Центральна рада партії – зазначив Порошенко. Лідер партії наголосив, що за порушення передбачено санкції аж до відкликання депутата місцевої ради на підставі статті 37 закону України про статус депутатів місцевих рад.

«Ми – політична сила, яка цементує Україну. Ми єдина демократична опозиційна парламентська політична сила, яка має чітку ідеологію. Ми маємо абсолютно чіткі європейські принципи, принципи політичні і принципи моральні. І всі ці принципи ми після консультації з керівництвом обласних партійних організацій вирішили закласти, використовуючи абсолютно європейську практику, в дуже важливий документ – «Кодекс доброчесності депутатів». Не тільки місцевих рад – я наголошую, що його підтримують і підпишуть депутати і обласних, і Верховної Ради з «Європейської Солідарності», – наголосив Петро Порошенко.

«Ми з цим йдемо до людей, ми самі для себе встановлюємо принципи, якими ми маємо керуватися в нашій депутатській діяльності. Це не є принципи відданості «Європейській Солідарності», це не є принципи відданості Європі, це принципи відданості, прозорості і честі по відношенню до України, до наших виборців. Наголошую, що лише вчора ввечері його текст одноголосно після деякого доопрацювання погодила Центральна рада партії – вищий орган її керівництва в період між з’їздами», – зазначив лідер партії.

«Я хочу, щоб зараз нас почули і виборці, і всі депутати по всій країні. Тисячі депутатів «Європейської Солідарності», які отримали мандат виборців. Кодекс містить 14 обов’язкових вимог – ідеологічних, політичних і морально-етичного характеру. Це не просто красиві слова, бо за порушення цих принципів передбачені санкції – аж до відкликання депутата місцевої ради на підставі статті 37 Закону про статус депутатів місцевих рад», – пояснює Петро Порошенко.

«Вчора Рада партії ухвалила таке рішення по відношенню до двох депутатів районних рад Львівської області. Якщо люди в такий спосіб дозволять собі таку поведінку, ми маємо діяти рішуче для того, щоб продемонструвати, що це не просто слова, що це не просто якась піар-акція, а це правило, яке ми маємо запроваджувати в Україні. Це абсолютно європейські практики, які до нас жодна політична сила не застосовувала», – зазначив п’ятий Президент.

«Виклики, які стоять перед Україною, не залишають сумнівів: ми – як на фронті, і ця боротьба потребує суворої дисципліни», – резюмує Петро Порошенко.

 

Джерело

 

Порошенко: наша вимога до Зеленського – негайно звільніть Татарова

 

 

Президент Зеленський негайно має звільнити зі свого Офісу Олега Татарова і припинити його покривати. Про це п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко заявив у Рівному під час зустрічі з новообраними депутатами міської та обласної рад.

«Зеленський став на захист корупціонера. Саме Зеленський дав йому високу посаду. Саме Зеленський зобов’язав його – «праву руку» Януковича і Портнова – контролювати правоохоронні і судові органи. Людина, яка має контролювати, попалася на хабарі. І причому це не просто якісь записи. Це прямі свідчення в рамках спеціальної процедури. Хабар, який дали експерту, який формував фальшивий висновок. Експерта вже заарештовано, суд обрав йому відповідний запобіжний захід. Із Зеленського – «як з гуся вода», – зауважує Петро Порошенко.

«Те, що Зеленський став за нього горою, робить Зеленського співучасником. Це має руйнівні наслідки. Більше того – тиснуть і розправляються з тими, хто виводить Татарова на чисту воду. Вчора від справи Татарова відсторонили чотирьох прокурорів, які йому висунули звинувачення. Прокурори висунули звинувачення заступнику глави Офісу президента – і їх тут же відсторонюють. Злили Татарову всю інформацію про зміст кримінальної справи, про дії, які мали провести детективи НАБУ», – зазначає п’ятий Президент.

«Наша вимога до Зеленського – негайно звільніть Татарова. Дайте можливість детективам НАБУ розслідувати і притягнути до відповідальності людину, яка обґрунтовано підозрюється у скоєнні тяжкого злочину. Інакше Зеленський є співучасником цього злочину. Ілюзія, яка існує у суспільстві і яку владна пропаганда старанно підтримує, що він «позасистемний, далекий від політичних інтриг, але чесний». От на сьогоднішній день яскраво демонструється – це брехня. Він повністю за це відповідає», – наголошує Порошенко.

Джерело

 

Системна атака на антикорупційні органи почалася з перших днів урядування Зеленського

Системне руйнування антикорупційної інфраструктури почалося в Україні з перших днів каденції Зеленського. Про це заявив у Рівному п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко. Він зауважив, що нова влада не зацікавлена у прозорому декларуванні своїх статків, і це головна причина так званої «конституційної кризи» в Україні, через яку зруйноване електронне декларування.

«Знаєте, чому воно не відновлюється? Тому що «Слуги» за нього не хочуть голосувати. Ми вже звикли, ми п’ять років декларуємо. А вони задекларували перший рік і зрозуміли, що це для них небезпечно. Це не відосики показувати, а запроваджувати принципи щодо боротьби з корупцією», – зазначає Порошенко.

«Саме наша команда створювала п’ять років і створила антикорупційну інфраструктуру, електронне публічне декларування статків, НАБУ, НАЗК, САП, Вищій антикорупційний суд, новий Верховний суд», – нагадав п’ятий Президент.

«Системна атака нової влади на цю антикорупційну інфраструктуру почалася фактично з перших днів перебування нової команди «зеленої влади». Першим це зробив Зеленський, який замість того, щоб ліквідовувати Печерський суд, зробив атаку на Верховний суд, бо там немає 100%-их його прокурорів і суддів», – наголосив п’ятий Президент.

«Три роки пройшло, Верховний суд у жодному «зашкварі» не був – так як з адміністративним судом, або з Печерським судом, або з іншими судами», – констатує Порошенко.

Він також нагадав, що проведення судової реформи стало складовою частиною європейської і євроатлантичної стратегії України. «Це було передумовою отримання безвізу, який зараз знаходиться під загрозою через безглузде урядування», – наголошує Порошенко.

«Сутність судової реформи полягала у незалежності. Ми переконали Верховну Раду, що депутати не мають своїм голосуванням затверджувати суддів, бо це є політичний вплив і тиск. І президент не має цього права», – переконаний Петро Порошенко.

«Потім підконтрольний нинішній Банковій Адміністративний суд міста Києва своїм рішенням щодо керівника НАБУ фактично поставив під питання незалежність цього ключового антикорупційного органу від Президента і виконавчої влади. Офіс Президента підірвав незалежність САП. Кілька місяців тому у Верховній Раді в комісію по обранню незалежного Спеціалізованого антикорупційного прокурора було поставлено виключно 100%-во людей Зеленського», – констатує лідер «Європейської Солідарності».

«Наші іноземні партнери сказали «Ні-ні. Це профанація, нікому не дозволимо так робити». Почалася серйозна криза довіри з нашими партнерами. Довіра, яку я вибудовував п’ять років. Вперше тоді декілька місяців тому пролунали погрози щодо позбавлення України безвізового режиму, який ми здобули важкою працею», – застерігає Петро Порошенко.

Джерело

 

Влада катастрофічно запізнюється, вже треба планувати масову вакцинацію, а вони ще тестування не запровадили

Влада Зеленського не встигає за розвитком ситуації з пандемією коронавірусу. В той час, коли країни світу вже планують вакцинацію для громадян, в уряді не спромоглися запровадити масове тестування, страхування для лікарів та забезпечення лікарень киснем. Про це заявив п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко у Рівному. Порошенко нагадав, що «ЄС» розробила і запропонувала урядовцям свій антиковідний план, однак влада вважає за краще зробити локдаун.

«Ми вкотре запропонували безкоштовне масове тестування, ми маємо локалізувати тих, хто потребує самоізоляції – це робиться в усьому світі, і не потрібно буде вже запроваджувати локдаун. Решта людей може здійснювати повноцінну економічну діяльність, будуть збережені робочі місця, зарплати, доходи малого і середнього бізнесу, буде збережена економіка, будуть доходи до центрального і місцевих бюджетів, а зараз для нас це буде дуже актуально», – наголошує Порошенко.

«У нас все ще залишається надія, що хоча б цю нашу пропозицію уряд почує і нарешті візьме до виконання», – припускає п’ятий Президент.

«Коли для протидії пандемії найголовнішим було масове поширення медичних масок – вони продали маски за кордон. Коли нам потрібні були тести – вони обдурили, що привезли 10 млн тестів, які виявилися мильною бульбашкою, тестів не було взагалі. Коли для порятунку людей головне було забезпечення лікарень киснем – вони визнали в Офісі президента України, що вони просто не подумали про це, 9 місяців вони про це не думали, а люди платять таку ціну», – обурився Порошенко.

«Зараз доходить по вакцинації, сьогодні почалася вакцинація у Великій Британії, через 10 днів вакцинація починається в Канаді. «Зелена влада» навіть про це не думає. В 2021 рік вони запровадили в бюджеті кошти на вакцини на весь рік 4 млн. доз. А решта сорок мільйонів українців мають помирати? Тому що їм треба збільшити видатки на прокуратуру, на ДБР, на силовиків для того, щоб переслідувати опозицію, забравши кошти у місцевого самоврядування», – зауважує Петро Порошенко.

П’ятий Президент наголосив, що Фонд Порошенка буде продовжувати роботу там, де буде потрібна допомога. «Влада за дев’ять місяців не може закупити нічого для забезпечення хворих киснем, ми за перші три тижні спільно з нашими партнерами, долучилась родина Луценків, купили 12 кисневих концентратів, 4 з яких першими поїхали в Рівненську область. Хочу наголосити, що це лише початок», – говорить Порошенко.

Однак благодійники і волонтери не можуть замінити державу – наголошує лідер партії. «Вся надія, коли там зелені дилетанти, лягає на професійне, компетентне, проукраїнське, патріотичне місцеве самоврядування», – резюмує Петро Порошенко.

Джерело

Фото © Пресслужба ЄС та Фотостудія Олександра Харвата «У фарватері істин» (Рівне)