Хтось відповість за недолугий «карантин вихідного дня»?

Володимир Омелян

Кабмін скасував карантин «вихідного дня».

Чи планує Зеленський компенсувати втрати бізнесу через непродумані дії Уряду, які завдали значних збитків і не принесли жодних результатів?

Хто #уЗеленського понесе за це відповідальність?

Якраз чудова нагода для бізнес-асоціацій звернутися до суду з вимогою покарати винуватих і компенсувати збитки за рахунок ініціаторів, виконавців і тих, хто політично підтримав.

Зеленський не збідніє. Нагадую, його команда обкрадає платників податків зі швидкістю мінімум 1 млрд грн/добу.

Такий позов і покарання за непродумані дії вкрай потрібні й на майбутнє, щоб Уряд не виходив з поспішними ініціативами за рахунок платників податків.

Влада – це відповідальність і стратегія, а не випадковий генератор безуспішних спроб і невдач.


Тамара Горіха Зерня

Карантин вихідного дня себе виправдав, але не виправдав.

Приблизно таке пояснення дав прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 2 грудня. За його словами, завдяки карантину в останній тиждень листопада в Україні було на 6 тисяч випадків захворювання менше (прогнозованого), і ситуація у лікарнях «вирівнялася».
Але продовжувати його не будуть.

У зв’язку з цим редакція дещо заплуталася: якщо закриття кафешок та епіцентрів у суботу-неділю стабілізувало ситуацію з ковідом, то чому скасували обмеження? Чи «стабілізація» має інше пояснення? Наприклад, таке, що в Україні вдвічі зменшилася кількість тестів, а по факту захворюваність так і пре.

Ні, чисто по-людськи нам Шмигаля навіть шкода. Чоловік виглядає так, ніби йому щоранку показують репетицію власних похоронів. Ми розуміємо, і навіть місцями співчуваємо.

Але давайте будемо реалістами.
Хлопці, вихід є! І він там.
Городами до Борисполя, а там вйо на літак і ходу з України.
Бо ми тут по-тихому поговорили зі знайомими підприємцями. І зі знайомими лікарями. І навіть зі знайомими пенсіонерами… Погане вони про вас говорять. От просто дуже погане.

Ви там думаєте, чи ставити ялинку на Майдані на свята. А вони думають, чим ту ялинку прикрасять.

Автор