Потужний виступ Марини Порошенко

Марина Порошенко на IV Українському Жіночому Конгресі про те, що надихнуло її на крок — піти на чолі партії “Європейська Солідарність” до Київської міської ради?

Це, дійсно, відповідальний крок. І я робила це свідомо, тому що, дійсно, бачачи як зараз руйнуються всі досягнення, реформи, які ми так важко відбудовували протягом 5 років. Неможливо було знаходиться осторонь, і важливо було на місцевому рівні зробити ті кроки по збереженню дуже важливих реформ в Україні, які зараз дуже часто не може захистити влада. І однією з таких реформ є децентралізація, яка і дала нам таку можливість, сьогодні провести по всій Україні успішні місцеві вибори, вже ще новим законодавством, яке містить дуже чітко – гендерну квоту. І ми всі знаємо, що просто не можливо подати документи партіям, якщо не зберігається відсоток 2 плюс 3 в кожній п’ятірки участі жінок і чоловіків.

І таким чином, дійсно, ми можемо вже спостерігати, що до нового складу Київської міської ради долучилися 39 жінок – депутаток, це вдвічі більше ніж минулого скликання, восьмого. І я думаю, що вони займуть свою активну, достойну позицію в рішенні київських місцевих проблем, яких зараз дуже багато, особливо із наявністю епідемії коронавірусу і також дуже багато інших соціальних, політичних проблем, які треба вирішувати. Думаю, що жінки будуть достойно і ефективно розв’язувати ці питання.

Автор