Карантин – це кредит у економіки, який влада витратила не за призначенням. Артюшенко про епідемію

Вкотре, як мантру, повторюю, що карантин не оберігає від захворювання і вірус сам по собі нікуди не зникне.

Бо для нього немає різниці — понеділок сьогодні чи субота, ранок чи глибока ніч, квітень чи листопад, школа це чи металургійний завод, ціна кілометру дороги чи позитивний відосик.

Бо сенс обмежувальних заходів тільки в одному: виграти час для медичної системи, підготувати її фінансово, фахово та організаційно, не допустити її перевантаження.

Тобто карантин — це коли влада бере кредит часу у економіки для того, щоб мати можливість забезпечити лікарні всім необхідним, підготувати медичних працівників та розширити ліжковий фонд.

Щоб коли обмежувальні заходи будуть зняті — система була готова надавати якісну допомогу громадянам.

Бо, знову ж таки, вірус сам по собі нікуди не зникне.

Але за кожну хвилину цього кредиту часу ми всі — громадяни, підприємства, установи — платимо власні гроші.
І кожна хвилина коштує для кишені українця та економіки загалом дуже дорого.

Але невігласи у владі так і не зрозуміли для чого вони вводили карантинні заходи. Бо кредит вони взяли, але бездумно проїли та банально розікрали.

Саме про втрачені можливості говорив сьогодні у прямому ефірі на каналі “Прямий”
Обмежувальні заходи вводяться тільки для одного — дати час медичній системі підготуватися. Тобто влада бере в економіки кредит для того, щоб мати час забезпечити лікарні всім необхідним, підготувати медичних працівників та розширити ліжковий фонд.

Але невігласи у владі так і не зрозуміли для чого вони вводили карантинні заходи. Саме про втрачені можливості говорив у прямому ефірі на каналі “Прямий”

Автор