Олександр Турчинов: «ЄС» боротиметься за право громадян обирати владу без фальсифікацій (відео, брифінг)

Олександр Турчинов: ЦВК, призначена монобільшістю Зеленського, неспроможна керувати виборчим процесом і виконувати свої функції

 

Центральна виборча комісія, сформована парламентською монобільшістю «Слуг народу», не спроможна керувати виборчим процесом та виконувати свої функції. Про це сказав керівник центрального штабу «Європейської Солідарності» Олександр Турчинов на брифінгу у понеділок.

За його словами, 6 листопада – це останній день, коли мали бути підраховані результати місцевих виборів, відповідно до українського законодавства.

«Три доби після граничного терміну, в більшості населених пунктів і областей результати не встановлені і продовжується так званий «підрахунок голосів», який протирічить нормам Виборчого Кодексу», – сказав керівник Центрального штабу «Європейської Солідарності», наголосивши, що штучне затягування підрахунку та оголошення результатів використовується владою для спотворення волевиявлення наших громадян.

Турчинов зазначив, що на сайті ЦВК наведені «просто ганебні дані підрахунку голосів». «Так, серед 1660 територіальних комісій не встановлені результати в 915 комісіях», – сказав він, додавши, що серед 1664 комісій, які підраховують результати в обласних центрах, не надали результати 464 комісії. Зокрема, результати виборів не встановлені до Волинської, Київської, Одеської та Чернівецької обласних рад, до рад багатьох міст та об’єднаних територіальних громад. «Це робиться свідомо для переписування протоколів та фальшування результатів виборів», – наголосив Олександр Турчинов.

Керівник Центрального штабу «Європейської Солідарності» нагадав, що відповідно до Виборчого кодексу України (ст. 205), «коли територіальні виборчі комісії не спромоглися до 6 листопада підрахувати результати, їх функцію повинна виконувати ЦВК. Але ЦВК ігнорує закон».

«Грубе порушення Виборчого Кодексу свідчить, що Центральна виборча комісія, яка сформована парламентською монобільшістю «Слуг народу», не спроможна керувати виборчим процесом та виконувати свої функції і фактично під впливом чинної влади прикриває злочинне фальшування результатів виборів», – наголосив Олександр Турчинов.

Джерело

 

«Європейська Солідарність» готує звернення до ОБСЄ з повідомленням про факти фальшування результатів виборів

Україна повертається в часи, коли голосування громадян не визначало результатів виборів через масштабні фальсифікації. Про це сказав керівник Центрального штабу «Європейської Солідарності» Олександр Турчинов на брифінгу у понеділок.

Турчинов розповів, як сьогодні відбувається найбільш типове фальшування результатів виборів – так зване «уточнення протоколів»: «Переважна більшість членів виборчих комісій працює на громадських засадах, в умовах пандемії два тижні поспіль люди не спроможні постійно перебувати на дільницях, щоб протидіяти підробці документів, псуванню бюлетенів тощо. Саме цим користуються злочинці, які сьогодні називають себе владою, безперервно блокуючи підрахунок голосів, переписуючи протоколи та фальшуючи результати волевиявлення».

Керівник Центрального штабу «Європейської Солідарності» навів приклади спроб влади змінити результати виборів на свою користь та на користь своїх сателітів. «Це і місто Тернопіль, де «Слуги народу» не змогли подолати прохідний бар’єр, а минулої п’ятниці, переписавши протоколи, замість набраних 4,8% записали собі 5%», – сказав він, додавши, що така сама нахабна спроба змінити результати волевиявлення громадян відбувається і у Львівській області. «Так, у місті Львів «Слуги народу» отримали лише 3,5 %, тому зараз заблоковано підрахунок результатів до Львівської міської ради, і правляча партія намагається переписувати протоколи, щоб протягнути до ради своїх представників», – повідомив Турчинов, додавши, що в порушення виборчого законодавства результати виборів не встановлені у Волинській, Київській, Одеській та Чернівецькій обласних радах, до рад багатьох міст та об’єднаних територіальних громад.

Окрім того, Турчинов повідомив, що величезна кількість підробок протоколів відбувається і в Київській області на рівні об’єднаних територіальних громад.

Олександр Турчинов зазначив, що «Європейська Солідарність» готує звернення до ОБСЄ з повідомленням про факти фальшування результатів виборів, які відбулись після того, як основна делегація з контролю за виборами припинила свою роботу.

«Європейська Солідарність» не залишить жодного факту фальшування результатів виборів, тому що наша політична сила захищає не просто свої результати на виборах, – ми захищаємо країну, закон та право українців обирати тих, кого вони підтримують. Ми не дозволимо перекреслити це конституційне право наших громадян та повернути країну в часи, коли результати виборів писалися на Банковій в офісі президента», – резюмував він.

Джерело