Free Riff!

Гліб Бабіч

Вибори, штука важлива. Головне, не забути заради чого це все?
Поки ми ламаємо списи в суперечках, одягаємо партійну символіку або біле пальто, все що зламали в Україні залишається зламаним. І зараза продовжує поширюватися. Хоча, начебто, борються проти неї всі.

Тухлу, погано зшиту «справу Шеремета» тягнуть до фіналу, незважаючи на розвалену конструкцію. Фіналу може бути два – логічний і свавілля.
При логічному фіналі обвинувачені Антоненко, Кузьменко і Дугарь вийдуть на свободу. Тому що «справа» провалиться в порожнечу, на якій стоїть з самого початку.
А свавілля – це коли біле назвуть чорним, брехню – фактом, а чесних людей – злочинцями. І просто замовлять суду потрібне рішення.

Десять місяців Андрій Антоненко знаходиться за ґратами. Всупереч фантастичним доказам, театральним експертизам і тому бреду, яке звинувачення називає звинуваченням.
Десять місяців Риф проявляє гідність і завзятість. Десять місяців вже вкрадено з його життя.
Десять місяців людина, яка могла творити, їсть тюремну пайку тільки з однієї причини. Кілька виродків при владі заздалегідь оголосили його злочинцем. Просто тому, що одному клоуну потрібно було створити видимість виконання своїх брехливих обіцянок. Просто тому, що один чорт мав довести свою незамінність і компетентність всупереч розгулу реальної злочинності в країні.

Його не випускають, навіть під зобов’язання депутатів. Його не випускають, навіть коли суддям явно видно весь абсурд ситуації, і, здається, ось воно, зрушилося! Але потім – дорадча кімната, телефонний дзвінок, вказівка, торг, і з натягнутим обличчям оголошується рішення. Залишити під вартою.

Після минулого суду загострення пристрастей почало перехльостувати через край. Машину, яка увозила Рифа, не хотіли пропускати. І поліція почала згадувати «найкращі» принципи і правила «Беркута».
В результаті два ветерани конкретно постраждали.
Але ми теж дещо згадали. І це було їх головною помилкою.

Завтра, 21 жовтня, о 12:00 в Шевченківському суді м. Києва відбудеться чергове засідання про запобіжний захід для Андрія Антоненко.
На суди нас ходить не так уже й мало. Але точно – НЕДОСТАТНЬО.
Прийди завтра. Допоможи нам пояснити всій цій вертикалі покидьків, що нас занадто багато, щоб не зважати на те, що рано чи пізно буде далі.
Від них потрібно зовсім трохи. Вибрати між голосом у телефонній трубці та справедливістю – справедливість. І прийняти рішення спираючись на закон, а не замовлення.

Приходь. Ніхто не говорив, що буде легко.

Реєструватися тут.
Приходити на вулицю Дегтярівська, 31А о 12:00. Під Шевченківський суд міста Києва.

Підтримай Ріфа інформаційно. Зроби репост і коментар.

 

Автор