Турборежим агітації за слуг замість прийняття Держбюджету

Тарас Чорновіл

Бюджет сьогодні не будуть розглядати взагалі. Це вже чітко визначили на Погоджувальній Раді. Відмовка не витримує жодної критики. Слуги пояснюють, що не змогли зібрати кворум для проведення засідання бюджетного комітету, який мав би затвердити варіант проекту бюджету з пропозиціями депутатів, комітетів і фракцій.

Але це брехня. Коли оголошували місячний карантин у Раді, передбачили, що комітети зобов’язані працювати увесь жовтень, але мають право проводити засідання в онлайн-режимі. Саме так вони й працювали весною. Більше того, даних про якісь масові захворювання членів бюджетного комітету не надходило. Більше того, вчора оприлюднили дані, що від початку епідемії число депутатів, які хворіють або перехворіли на ковід-19, становить приблизно 60 чоловік. Абсолютна більшість з них уже хворобу подолали, як Сергій Шахов, Сергій Рудик, Юлія Тимошенко, Петро Порошенко, ряд інших. Тобто реально хворих з активною формою зараз серед депутатів може бути приблизно до 30 чоловік. З них у важкому чи середньо-важкому стані одиниці. При проведенні засідання бюджетного комітету в режимі скайп-конференції можна було отримати практично 100% кворум. І все для цього було готове. Не готові слуги, які бояться, що після саме їхнього персонального голосування за абсолютно антисоціальний і згубний закон про Державний бюджет може відбутися обвал навіть тих рейтингів, які вони зараз зберігають на місцях. Опозиція ж, незалежно від ідеології, за цей бюджет не проголосує, а слуг будуть жорстко нагинати.

От і ухвалили рішення на самому верху: відтягнути ухвалення бюджету до засідання 3 листопада вже після виборів. Їхні кандидати навряд чи десь вийдуть у другий тур виборів мерів, а решта результатів уже будуть остаточними. Оскільки місцевою виборчою кампанією займається в ролі примітивного агітатора сам Зеленський, то можу припустити, що рішення зірвати терміни розгляду бюджету в першому читанні належить саме йому. І відповідальність за це грубе порушення Бюджетного Кодексу лежить тільки на ньому.

Вчора у включенні на 4 канал зробив одне порівняння. От чим відрізняється комп’ютер від калькулятора? Комп’ютер, навіть слабенький одночасно реагує й проводить операції щодо різних завдань. А калькулятор в одну одиницю часу може виконувати не лише одне завдання, але й здійснювати лише одну просту операцію. То Зеленський за своїм інтелектуальним та психічним рівнем розвитку – це калькулятор. Більше того, старий совковий конторський калькулятор. Пригадуєте такий із зеленими ламповими цифрами на недосконалому моніторі й жахливою швидкодією? Він не може думати зараз про епідемію, про оборону, про всі інші численні проблеми. Його класичний совковий процесор не переключиться на щось інше, доки не завершить одну з кількох етапну операцію єдиного завдання – місцевих виборів. У нього зараз в голові взагалі не відображається ніщо інше.

Настільки тупих людей у природі існує не так уже й багато. І тут уже не з Порошенком порівнювати, той мега-комп’ютерний комплекс. Навіть більшість простих людей одночасно й доволі успішно вирішують кілька проблем в один проміжок часу. А цей неспроможний. Адже ж наші тупорилі зе-виборці таки зуміли обрати другого з кінця за профнепридатністю кандидата. Гіршим, мабуть, був лише Кива. А тепер бідкаються, що їхні проблеми множаться. А воно ж інакше з цим… і бути не могло. Закінчаться вибори, воно якимось чином вхопиться за щось інше. Тільки, на жаль, навряд чи з позитивним результатом…

А сьогодні в Раді буде день агітації за слуг на місцевих виборах. Зеленці гарантовано в текст виступу закладуть купу тез, які дублюють меседжі й слогани їхньої лакейської виборчої кампанії.


Татьяна Худякова

В любой непонятной ситуации вали всё коронавирус – бери пример с Разумкова.
Он так и сказал – не рассмотрим проект бюджета до ноября, патамушта гладиолус. То есть коронавирус патамушта, и все заболели. Наташа, вставай, заболели совершенно все, и бюджет рассматривать по ходу придёцца тебе, Наташ.
Ну и что, что в соответствии с нормами Бюджетного кодекса, ВР должна проголосовать в первом чтении за проект закона о госбюджете до 20 октября, а до 1 декабря документ должен быть принят? Вы так убиваетесь, что вы так не убьётесь. Можно подумать, это первый раз, когда наши дорогие турборежимщики кладут половой член на всякие там кодексы, конституции и законы.

Войдите в положение – через пять дней выборы, а у нас куча недовольных и ещё одно большое нихрена касательно выполнения предвыборных обицянок.
Кто ж вам ДО выборов примет бюджет, где все мечты и надежды пересичного зелёного избирателя разобьются о беспощадную твердь фразы «Денег нет. Вапще нету то есть. И не будет»? Они, конечно, идиоты, но они ж не настолько идиоты, чтоб вот прям перед местными выборами взять и сказать избирателям правду. В цифрах.

Кстати, вы в курсе, что уряд запланировал 1,1 триллион витрат?
Бизнес, например, уже предвкушает близящийся 3,14дец – зелёные где-то узнали старый прикол про корову: чтобы корова давала больше молока и меньше ела, ее надо чаще доить и реже кормить.

Причем надо понимать, что проект бюджета абсолютно не реалистичный. Если правительство предложило 1,1 трлн грн витрат, то с пожеланиями депутатов расходная часть выросла до 1,5 трлн грн. Но на самом деле даже правительственный проект по итогу сожмут под давлением МВФ. Так что и с концом эпохи зубожиння, и с рассмотрением бюджета подождёте. До выборов.

А сегодня преЗЕдент выступит перед парламентариями. Он, правда, должен был ещё в апреле выступать, но тогда коронавирус лютував. Тепер вже не так лютує, когда вибори близенько, и надо малость попиариться. Так что ждём.

Интересно, это будет отчет о проделанной работе или нам опять расскажут про светлое будуЮщее и попросят очередные 100 дней? Учителей вон вчера уже обрадовали: выполнили обещание повысить зп до 4000 долларов. Ну почти выполнили. Очень похожие цифры ведь – 200 и 4000 долларов. Надо просто потерпеть.