Петро та Марина Порошенки презентували проект створення у Києві концерт-холу світового рівня (фото, відео)

 

У Києві стартував масштабний проект створення концерт-холу міжнародного рівня, який реалізується за кошти компанії Рошен і Фонду Порошенка. На презентації проекту, яка відбулася у столичному мікрорайоні Відрадний, п’ятий Президент Петро Порошенко з Мариною Порошенко розповіли про деталі проекту.

«Сьогодні всіх нас зібрало прагнення відродити культуру в Україні, бо культура це те, навколо чого провідні країни Європи відбудовують національну ідею та формують власну ідентичність. Зараз Києву катастрофічно не вистачає сучасних майданчиків для реалізації мистецьких проектів світового рівня, особливо тих, що створюють класичну музику. Наша країна виховує віртуозів-музикантів і диригентів і відпускає їх по світах, бо тут їм немає де працювати. Навіть столиця, яка мала б подавати приклад всій країні немає філармонічних залів належного рівня», – говорить лідер столичної команди «Європейської Солідарності» Марина Порошенко.

«Саме тому у нас виникла ідея створити сучасну концерту залу міжнародного рівня. Залу, яка буде символом відродження української культури, залу в якій звучатимуть найкращі зразки світової класики та виступатимуть легенди світової музики – «Концерт-хол Рошен» – зазначила пані Марина. Бюджет проекту – це десятки мільйонів доларів, повідомили його ініціатори.

Концерт-хол продовжить низку масштабних проектів, які вже реалізовані командою Порошенка – це і найбільший у світі річковий світло-музичний фонтан Рошен у Вінниці, створення центру Анни Київської у Франції, підтримка археологічних досліджень на місці поховання короля Данила Галицького у Польщі, будівництво єдиного за часів незалежності Театру на Подолі. Більше 150 тисяч киян і гостей міста минулої зими відвідали Roshen Winter Village, а ще є зоопарк в Черкасах, ковзанки в Києві, Дніпрі, Харкові – говорить Петро Порошенко.

Порошенко наголосив, що подібні проекти зазвичай реалізуються державою або муніципалітетами. Є лише кілька світових прецедентів, коли подібні заклади створювались виключно за кошти меценатів. «Ми навіть не можемо назвати в Східній Європі приклади, коли за кошти благодійників, недержавні, не муніципальні кошти був би побудований або хоча би замахнулися на об’єкт такого рівня. Але ми сміливі», – говорить Порошенко.

«Цей проект розрахований на допомогу українським вітчизняним артистам – і симфонічним оркестрам, і Філармонії, і консерваторіям, багатьом найталановитішим українським музикантам. Це – виховання нації. Бо є два способи. Один – напівдилетанти з «95 кварталу», які формують одні почуття. А інший – найкращі зразки світової симфонічної музики, світової класики. І дуже важливо, що це робиться не на Хрещатику, а тут на Відрадному», – наголошує Петро Порошенко.

«Це буде центром культури, центром розвитку цілого Києва. І багато артистів світового рівня, багато оркестрів світового рівня приїхали б давно в Україну. Але ніколи вони тут не були, бо не було місця, де могли би оцінити по-справжньому цей рівень. «Рошен» надихнувся прикладами Microsoft Theater і Карнегі-холу», – говорить п’ятий Президент.

Як розповів головний менеджер проекту Євген Полтавцев, це буде перший в Україні концертний зал для виступів великого симфонічного оркестру з хором. Для прикладу, Німеччина має 7 залів світового рівня. У сусідній Польщі за останні роки відкрили два подібних заклади. Україна ж з її величезними традиціями класичної музики, з диригентами, виконавцями, композиторами і колективами світового рівня не має жодної акустичної зали для великого симфонічного оркестру. Концерт-хол буде мати велику акустичну концертну залу на 1800 глядачів і камерну залу на 400 глядачів. А також необхідну інфраструктуру для репетицій музикантів і хорів. За словами Полтавцева, заклад вже планує проводити по 250 мистецьких подій на рік. Для реалізації проекту «Рошен» на торгах викупив колишній ПК імені Корольова.

Євген Полтавцев також зазначив, що архітектурний проект буде вибраний на міжнародному конкурсі із залученням світових фахівців та компаній. За планами проекту, «Концерт-хол Рошен» відкриє свої двері у вересні 2025 року. Проект концерт-холу буде представлений киянам навесні 2021 року.

Джерело


Петро Порошенко

Концерт-хол «Roshen» — наймасштабніший проект в Україні з часів проголошення незалежності, покликаний зробити Київ культурною столицею Європи.

Вдячний Марині, колективу Фонду Порошенка та корпорації ROSHEN, які доклали зусиль, щоб ми розпочали цей дуже амбіційний проект.

Для чого ми живемо на землі? «У чому сенс життя?» — базове питання, на яке має відповісти людина. Хтось запропонував базовий рецепт: «Ми живемо для того, щоб творити добро». І чим більше ти зробив добра, тим краще ти живеш. Ми живемо для того, щоб допомогти відповідати країні на ті виклики, з якими вона стикається. Наша команда дала гідну відповідь цим викликам. Театр на Подолі, фонтан «Рошен», «Roshen Winter Village», ковзанки в Києві, Дніпрі, Харкові, і зоопарк у Черкасах, а також допомога армії: розвиток аеророзвідки, безпілотників, протиповітряної оборони, будівництво багатоквартирних будинків для українських військових, підготовка десантників і спецпризначенців, озброєння — це благодійні програми «Рошен» на сотні і сотні мільйонів гривень.

Зараз країна зіштовхнулися з іншою проблемою — пандемією і непрофесійністю влади. І команда «Рошен» і наша команда надала нові і відремонтовані апарати ШВЛ, цифрові рентгенівські апарати, захисні маски і костюми, тести, ліки, пульсоксиметри. Не лише це було зроблено, а й будівництво лікарні у Кременчуці, будівництво відділення у дитячій лікарні «Охматдит», віддділення трансплантації кісткового мозку в Інституті раку, і багато інших об‘єктів охорони здоров‘я. І допомога більше 200 лікарням по всій Україні. У той час, коли влада знімає відосіки і закопує гроші із коронавірусного фонду в асфальт.

Ми допомагаємо, щоб розвивати націю, народ. Для цього потрібно розвивати культуру. Звичайно, цей проект спрямований на допомогу українським артистам: і симфонічним оркестрам, і філармонії, і консерваторії. Багатьом талановитим українським музикантам. Це — виховання нації. Є два способи це робити: так, як напівдилетанти із «95 кварталу», що формують одні почуття, і по-іншому — найкращими зразками світової класики.

І дуже важливо, що концерт-хол «Roshen» буде тут, на Відрадному. Тут буде центр культурного розвитку Києва. І багато артистів і оркестрів світового рівня давно би приїхали в Україну, але тут не було місця, де могли би по-справжньому оцінити цей рівень. І «Roshen» надихнулися прикладом Microsoft Theatre, Carnegie Hall. Ми навіть не можемо назвати жоден приклад у Східній Європі, коли за кошти благодійників, а не держави, був побудований проект такого рівня.

Скажу чесно, було багато перешкод, наші плани руйнувалися, але ми не хотіли чекати. Тому «Рошен» на торгах за 66 млн гривень купив цю будівлю на Відрадному, щоб вже зараз розпочати будівництво. Попереду — конкурс на найкращий проект від архітекторів з усього світу, публічне обговорення з киянами і всесвітньо відомими диригентами.

І все нам вдасться, і все буде добре. Ми переможемо, бо ми — найсильніші у світі, бо ми — українці!

* * *

Марина у своєму виступі згадала, як Вінстон Черчілль у найважчі часи для Британії знайшов певну національну ідею, яка полягала у наступних питаннях: «Заради чого ми воюємо, якщо нам не буде заради чого жити? Заради чого перемагати, якщо не буде культури?»

Сьогодні усіх нас на презентації концерт-холу ROSHEN зібрало прагнення відродити культуру в Україні. Те, навколо чого провідні країни Європи відбудовують національну ідею та формують власну ідентичність.

Сучасна концертна зала міжнародного рівня стане символом відродження української культури. Це буде зала, у якій звучатимуть найкращі зразки світової класики та виступатимуть легенди світової музики. Впевнений, це місце стане справжньою перлиною Києва і дасть потужний поштовх для популяризації української культури та розвитку Києва, як культурної столиці. Допоможе виховати нові покоління високоосвічених українців, яким є різниця, у якій кранів жити, якою мовою розмовляти, яку музику слухати.

Концерт-хол «Roshen» — це буде зала світового рівня, де, як влучно сказала Марина, на фортепіано гратимуть лише руками 🙂


Юрій Бірюков

В какой-то момент, конечно же, еще и будут цифры. В какой-то момент, конечно же, будут громкие имена архитектурных бюро. В какой-то момент будут афиши по Киеву с громкими именами мировых исполнителей. Это все будет. А пока…

А пока Петр Порошенко дал старт своему очередному меценатскому проекту – проекту реконструкции заброшенного дома культуры советского образца на Отрадном. После реконструкции тут будет

ЛУЧШИЙ
КОНЦЕРТНЫЙ
ЗАЛ
ВОСТОЧНОЙ
ЕВРОПЫ.

Как-то так. За свои деньги, за деньги своего благотворительного фонда. Не ради выборов или славы. А ради страны.

Театральная площадка с лучшей сценой и техникой?
Зимние парки развлечений?
Фонтаны?
Ремонты больниц?
Медицинская техника?
Гуманитарная помощь?
А, да, ПВО?

Да-да…

И тут сейчас даже как-то скучно говорить о том, что все эти движения сердца понимают и признают… Сколько? 25%?

Да-да…


Олексій Петров

«Рошен-Холл» – это хорошо. Я бы даже сказал, очень хорошо. Симфоническая музыка. Концерты музыкантов с мировым именем. Джазовые фестивали. Такой амбициозный проект с прицелом сделать в Украине один из лучших концертных залов в Европе (если не лучший) – это очень хорошо. Культура – одна из составляющих фундамента нации.

Но вот понимаете, Пётр Алексеевич, в чем заковыка. Адептам секты «Пися и рояль» это не нужно. Совсем. Прямоходящим желудкам байдуже шо Шопен, шо Моцарт. Лист для них – это только то, что на дереве или под ногами. А все музыкальные предпочтения крутятся вокруг Винника, Киркорова и Бутырки.

Им не нужна культура. Совсем. Концертные залы, музеи, художественные выставки – это всё дичь! Нужно другое. Что именно? Да как это что? «Нехай луДчше деньги людЯм раздадут! Ограбили жыж всех до последней евробляхи! Пивка вечером купить нема за шо!»

Но этот ларчик с двойным дном. Если не с тройным. Даже если раздать им по тысяче долларов, они не скажут «Спасибо», а спросят «Гля! А чего не по две тысячи?». Вы им дайте по десять штук, они беляшами надуют губы. «Жлобы! Барыги! Могли же и по двадцать тысяч дать!.. Ты куда лезешь без очереди, кобыла? Меня соседка Нюра попросила взять и для неё». И если дать по двадцать тысяч долларов, через полгода придут с тем же вопросом – «Дай!».

И честно говоря, я не знаю, как бороться с этим пролетариатом. Вечно голодным и вечно всем недовольным…

А за «Рошен-Холл» спасибо. Надеюсь, что с годами процентное соотношение представителей «Шлунок Советикус» будет стремительно уменьшаться среди Граждан Украины!


Олександр Погребиський

Звісно, після перегляду почнуть кричати: Аааааа, вкрав, а тепер допомагає….
Звісно, ДБР відкриє справ на нього, як в кота бліх, і, звісно, потім, опускаючи очі, буде закривати, навіть коли все і вся контролює один із головних фейкометателів на ПП…..

Звісно, всі будуть кричати: А він вже не президент!
Бо ніколи не читали конституції та не знають, що звання це зберігається довічно, авжеж, якщо ти не януковощ… А потім будуть постійно рефлексувати на появу ПП у публічному просторі при будь-якій можливості, бо на його фоні напівшостий ну якось взагалі «антиконституційно» виглядає…

Звісно, він буде допомагати під час пандемії вже не на посаді голови держави…

І зараз ПАП анонсує реконструкцію концертного холу, який має бути найкращим у Східній Європі, і, звісно, російська пропаганда продовжить обливати брудом, бо він – найпотужніша фігура в українській політиці, яка спроможна перемогти путіна!

А ми продовжимо його підтримувати!
Бо ми теж за Україну і ми теж за перемогу нашої держави!


Корпорація Roshen збудує в Києві новітній концертний зал

Кондитерська корпорація Roshen розпочала масштабний соціально-культурний проєкт створення багатофункціонального концертного залу міжнародного класу. Для цього проєкту Корпорація Roshen вже придбала в Києві Палац культури ім. С.П. КОРОЛЬОВА, загальною площею 5727,2 кв.м., за адресою – вул. Василенко Миколи 15а.

Найближчим часом Корпорація проведе презентацію проєкту, де буде надана детальна інформація.

В якості місця розташування нового концертного залу розглядалося декілька ділянок, кожна з яких мала свої плюси і мінуси. Оптимальним місцем для нового концертного залу став, виставлений на продаж через SETAM, Палац культури ім. С.П. КОРОЛЬОВА.

Практично в кожній розвиненій державі був реалізований в останнє десятиліття або зараз реалізується проєкт концертного залу, філармонії чи оперного театру світового рівня. Ці об’єкти завжди були і є питанням престижу країни.

Концертні зали – це культурна інфраструктура поза часом. В той же час в Києві досі немає концертного залу, який би відповідав сучасним міжнародним стандартам. Той нечисленний комплекс українських концертних залів, який був створений в радянську епоху, фізично і морально застарів. Київ заслуговує концертного залу світового рівня.

Планується, що концертний зал буде створений як нова архітектурна пам’ятка та зможе стати визначною пам’яткою не тільки національного, а й міжнародного значення.

Джерело

Автор