Чому палають ватники?

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Ви не уявляєте, як зараз палає у вати і частини “служок” а ля Дубінський і Бужанський. “Бігус-інфо” випустив нову передачу, тепер – про Шарія і його братію. Якщо коротко: вся банда Шарія – найманці, що працють за гроші та тільки за гроші; крім “активістів” за бабло на Шарія працюють різноманітні експерти; Шарій, по суті, – це молодіжка Медведчука; Шарія фінансує “БРСМ-Нафта”. Натяк прозорий керуючою компанією “БРСМ-Нафта” є така собі LLC «EVRO POWER», 100%-вим власником якої є якась фірма “Роги і копита” зі штату Нью-Джерсі (США). Фінансувати свої проекти через залучений реальний бізнес – це мистецтво, яке Москва опанувала з часів покійного Макса Курочкіна.

Ватно-шарікова спільнота нині кипить ярістю шляхетною. Фонтанує дописами сам Шарій, його співмешканка, їхній фан-клуб і купа ватних телеграм-каналів та блогерів, включаючи одіозного Дубінського. Шарій волає мов різаний, що подасть на Бігуса до суду і не тільки до українського. І от саме цей галас наводить на роздуми.

Ну от чесно, якби не крик, чимало людей на нову передачку Бігуса геть і уваги не звернули б. Галас цей аж надто нагадує лемент, яким супроводжували ролики Бігуса про “свинарчуків”. Все це аж надто схоже не на скривджену лють, а на звичайну розкрутку ролика.

Який меседж несуть лоШарики? Що зелена влада їх гнобить. Називають навіть замовника передачі Бігуса – заступника голови ОП Кирила Тимошенка. До речі, це не перший такий закид – Шарій давно вже наїжджає на ЗЕвладу, волає, що вона обдурила своїх виборців і організовує побиття його прибічників руками Нацкорпусу. Очевидно, за два тижні до виборів скандал Шарію неймовірно потрібний. Потрібний він і Медведчуку – той зараз докладає титанічних зусиль, аби увести під свої прапори “ватну” частину прибічників “Слуг народу”. А те, що Шарій – це “Медведчук для молоді”, тобто для тих виборців, для яких сам Медведчук – безнадійний нафталін, я писав не раз.

Треба це і висуванцям та союзникам Медведчука в оточенні Зеленського, я просто нагадаю, що “Шарій.нет” був акредитований на останню прес-конференцію Зеленського – туди не пустили “Тиждень” і “Україну молоду”. Слова нардепа Качури про те, що після виборів “служки” будуть співпрацювати з ОПЗЖ Медведчука, саме про це, що б там Качура зараз не писав на своєму ФБ, що з нього теж контекст вирвали.

А Бігус, запитаєте ви? Не буду ворожити, просто пройдуся по фактах. Канал “Легітимний” пише, що він знає про підготовку медіа-провокації проти Шарія. Дубінський раптом пре буром на Бігуса – повідомляє про купівлю Бігусом облігацій державної внутрішньої позики на 3,5 мільйони грн, причому фірма-покупець зареєстрована була за 10 діб до передачі про “свинарчуків” – це аж надто схоже на розплату за роботу. Бігус у відповідь видає передачу про Дубінського, що той був автором і виконавцем фейку про “повій на Майдані” зимою 13-14 рр. Дубінський у відповідь обіцяє потужний компромат на Бігуса, але відтерміновує оприлюднення. Бігус видає передачу про Шарія, яку Дубінський називає “Наш фотошоп” з Денісом Бігусом. Я так розумію, далі буде. Хто завжди найкраще знає про підготовку передачі, гадаю, зрозуміло.

Характерно, що тепер всі закиди зелених щодо “свинарчуків” можна спростовувати доказами того, що Бігус – брехун і найманець на замовлення, з вуст не тільки зеленого голови Укравтодору, а й з вуст нардепів “Слуги народу”. Зелені вже навіть не приховують, що всі ці “брати Порошенка”, “кононенки”, “зрада Іловайська” та “свинарчуки” були просто брехнею. І нічим більше.


Олена Монова

Зранку половина стрічки тягає розслідування «Наших грошей», з якого випливає, що передвиборчу кампанію Шарія фінансує БРСМ-нафта. І купа ЗМІ з такими заголовками вийшла, плюс вічний революціонер Корчинський вже бігає із закликом бойкотувати мережу їх заправок.

Я, звісно ж, пішла дивитись, хоча на БРСМ мені за великим рахунком насрать, ну подумаєш, ще один осяйний йолоп злив бізнес і репутацію в унітаз, не перший і не останній, а от до Шаріка я нерівно дихаю вже давно. Пішла і одразу ж почала ржать. Бо, виявляється, шарік і його банда настільки ідіоти і дикі люди, що всю фінансову переписку з номерами рахунків, карт і персональними даними вели в загальному партійному чаті в телеграмі, навіть не в секретному. І, (принаймні я собі то так бачу) напевно, знайшовся якийсь обіженка, якому чи не додали грошей, чи якимось іншим способом образили, і він взяв і злив доступ до чату журналістам.

В результаті партійна фінансова переписка тривалістю майже в рік стала доступною широкому загалу. Судячи з того, що Шарію і Дубінському відучора сильно бомбить, то все злите є правдою.

Але найбільше я ржала з двох моментів.

По-перше, це телевізійні околовсячєські експерти, на яких Шарік бабла не шкодує. Вони не вилазять з телеканалів Медведчука, і їх задача – якомога частіше згадувати про Шарія і його партію. Від того, наскільки віртуозно вміє «експерт» вплести ім’я Шарія в канву розмови, залежить і кількість грошей. Двоєшнікі отримують 45-90 баксів, а от майстерні 3,14дуни, які здатні говорити розлого і пишно про Шаріка навіть в сюжеті про агрономів і посівну, отримують тисячу доларів за вихід в ефір.

Але і це ще не все. Найбільше я сміялась з того, як бухгалтери обчислюють і переводять в гроші кількість і важкість травм від3,14джених шаріківських активістів. Рахують гематоми, кількість накладених швів, зляться, шо хтось недостатньо синій і від3,14джений, а навпаки рум’яний і бадьорий, і при цьому отримав забагато грошей. Тому зрештою вирішили платити не тим, кого відгамселили, а тітушкам, які б слідкували, аби не гамселили. Правда, тітушок на всі локації не вистачає, тому шаріївців регулярно 3,14дять все одно. Тарантіно вже мабуть згриз нігті від заздрощів до таких сюжетних віражів.

Шо ше сказать хотіла. А, от: «Наші гроші», перестаньте озвучувати програми такими 3,14допротивними голосами з потугами на акторську майстерність, це неможливо слухати взагалі, фубля. Якби не моя цікавість до Шарія, я би не спромоглася додивитись до кінця.


Олексій Петров

Бигус склепал новое расследование об источниках финансирования самого честного и, конечно же, самого незаангажированного блогера Толика. Кому платит? Сколько и такое всякое. Суммы миллионные. Куча спонсоров, среди которых мелькнула сеть заправок «БДСМ» (“БРСМ-Нафта” – ред.). Толик сказал «Ха-ха-ха! Всё брэхня! Быть такого не может, потому что я самый честный, а все остальные какашки». Ну ок. Может, Бигус ошибся. Всяко бывает.

Правда, сегодня оперативники СБУ совершенно случайно заглянули с обыском на этот самый «БДСМ». Странно, но Толик вдруг разразился истерикой в своём телеграмм канале. А чего визжать, если всё брэхня про спонсорство от БДСМ?!

Странный этот Толик какой-то. Стрёмный…