Мамкіним моралізаторам щодо чужих гріхів

Тамара Горіха Зерня

Вчора з’явилася інформація про те, що за підтримки Фонду Петра Порошенка у Чернігові на базі швейної фабрики «Текстиль-Контакт» запустили виробництво захисних костюмів для лікарів. Комплекти відповідають найвищим сучасним стандартам. Виготовлятимуть їх на новому обладнанні, яке закупили завдяки кредиту Міжнародного інвестиційного банку та за підтримки Фонду Петра Порошенка. Вартість одного комплекту складає 500 грн, щоденна потужність фабрики – близько 500 штук на добу.

Новина супроводжувалася дуже милими фотографіями Марини Анатоліївни на тлі цих самих костюмів. На одній світлині вона навіть за машинку сіла, щоб шов склеїти. На місці пані Марини я б не лише фотографувалася, я б плавала у тих костюмах як у басейні, враховуючи, що «Рошен» авансом викупив 27 тисяч штук, які поїдуть у лікарні Києва та інших українських міст. І що по грошах це винесло 13.5 мільйонів тільки за один день.

Ну то ж я – людина проста. Пані Марина жінка більш стримана, загартована на ниві благодійного піару. Звичайно ж, нам з пані Мариною як до Місяця далеко до фейсбучних критиків, які написали, що піаритись на своїй благодійності – гріх. І купувати захисні костюми під час пандемії – ще більший гріх. І, Боже, вас збережи, публічно проговоритися про хворобу свого чоловіка чи членів родини.

Тому що – от тут уважно стежте за руками, а краще запишіть – коли Олена Зеленська зникає з радарів під приводом ковіду, то це привід для занепокоєння і співчуття. А от коли Петро Олексійович у стаціонарі з короною у тяжкому стані – це виключно піар, і нічого більше.

До речі, про пані Зеленську. От хто ікона правильного піару, той недосяжний ідеал, до якого ми всі маємо прагнути. Ви десь бачили фото пані Олени з волонтерською допомогою? З тими самими костюмами? З коробками для потребуючих?

Ні? От і я ні. А це може означати тільки одне. Багатомільйонна волонтерська допомога від родини Зеленських закуповується і розподіляється таємно, інкогніто, під покровом ночі.

Щоб жодна падлюка не звинуватила у неналежному піарі. Це сімейство – Тимур і його команда сучасності. Вони приносять хворим продукти, дзвонять у двері і тікають сходами, щоб ніхто не впіймав. Вони анонімно оплатили тестування вчителям. Вони під псевдонімом викликали міністра Степанова і вставили йому піс… піс… пісьмове попередження щодо закупівлі ШВЛ. Або ні…. Вони самі придбали всі ШВЛ для стаціонарів, і тому державі не знадобилося витрачати на це кошти з ковідного фонду.
Вони готові кістками лягти, щоб тільки замаскувати і приховати від публіки свою подвижницьку роботу.

Тому що піаритись гріх, от чому.