«ЄвроСолідарність» засуджує недопуск «ДемСокири» на вибори до Київради та готова надати їй юридичну підтримку

«Європейська Солідарність» глибоко розчарована рішенням Окружного адміністративного суду Києва про відмову в реєстрації партії «Демократична Сокира» на виборах до Київської міської ради. Ми вважаємо це рішення абсолютно невмотивованим і таким, що порушує принципи вільної політичної конкуренції. Фактично це рішення свідчить про заангажованості судової системи.

Партія сподівається, що апеляційний суд скасує дане рішення, адже в демократичній державі подібні прецеденти є неприпустимими. Юридичний департамент «Європейської Солідарності» готовий надати всіляку підтримку партії «Демократична сокира», щоб вони взяли участь у виборах до Київської міської ради.

«Європейська Солідарність» вбачає передумовою такого судового рішення попередню критику «ДемСокирою» та її лідерами діяльності ОАСК і його очільника судді Павла Вовка. «Європейська Солідарність» засуджує подібні спроби не допуску політичних сил до виборчої кампанії та вважає, що це складова тих фальсифікацій, які чиняться владою Зеленського для спотворення результатів виборів на тлі падіння рейтингу «Слуги народу».

Джерело