Він одужає швидко. Народу б одужати…

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

В Петра Порошенка знайшли коронавірус.

От так воно й буває. Ти борешся з пошестю, що прийшла до твоєї країни. Ти витрачаєш кошти свої та надаєш допомогу волонтерам, які допомагають лікарням та малозахищеним верствам населення. Ти закуповуєш 130 тисяч захисних костюмів, 50 тисяч тестів, апарати ШВЛ, пульсоксиметри, маски тощо й тощо. Після першого місяця боротьби з КОВІД тобі дякує навіть заступник голови ОПУ Кирило Тимошенко, а потім в костюмах закуплених тобою лікарі фотографуються з президентом Зеленським. І це створює скандал. Бо ти, а не він.

І от наздогнало тебе самого. Що поробиш? Той, хто багато їздить і спілкується, – у групі ризику. Той, чий імунітет убивають політичними переслідуваннями і сфабрикованими справами, – так само. Від хвороби ніхто не застрахований, про це нагадують навіть у гучномовці на ескалаторах метро.

Але дядько Петро одужає. Він сильний. Він багато чого пережив, переживе й це. Попереду ще багато боротьби. І багато перемог.


Валерій Прозапас

Знайому людину не прийняли в кількох лікарнях через температуру і кашель – ну дійсно, чого ото пертись до лікарні, якщо захворів?

А вже після самостійно пройденого тесту за 2000 гривень на ковід (негативним, обійшлося) прийняли і щось там лікують гуманно.

Зате у нас фонд боротьби з вірусом який класний, за нього дороги будують на 57% дорожче минулорічних, і міністр здоровля до облради балотується під час, як він каже, епідемії. Красатіща.

Так що зрозуміло, чому Порох вирішив вдома хворобу перенести, – не всі лікарні ще замість уряду привів до тями за власні кошти.

А взагалі я бачив його застуженого, коли він на морозі без головного убору годину стояв перед бригадою в АТО, видавав нагороди та розповідав про плани реформування армії.

В мене тоді ледь вуха від холоду не відпали, хоча я був поїв і в шапкє.

Так що він одужає швидко.

Народу б одужати.


Ігор Артюшенко

Інформація про інфікування Петра Порошенка коронавірусом стала новим приводом для інформаційних нападів. Все почалося з підконтрольного Медведчуку ресурсу “Страна.ЮА”, де звинуватили п’ятого президента в інфікуванні людей, які його оточують.

Цю інформацію підхопили прихильники Зеленського та почали поливати брудом, бажати смерті, поширювати намальовані в Ольгіно карикатури та усіляко висміювати особистість Петра Порошенка.

Так, очікувати іншої реакції й не варто було, але я хотів би звернути увагу на те, що п’ятий президент завжди дотримується правил карантину — одягає маску та рукавички. Він дозволяє собі зняти засоби захисту тільки тоді, коли знаходиться на рекомендованій відстані від інших людей. Це навіть не можливо порівняти з демонстративною поведінкою сучасних високопосадовців та Зеленського, який в присутності головного санітарного лікаря на камеру відвідує кав’ярню або тисне руки без рукавичок та маски.

Я підтримую думку, що використання засобів захисту — це в першу чергу повага до інших. Можна не боятися захворіти або навіть спеціально бажати чи мріяти про це, як Зеленський, але ти не знаєш як до хвороби відносяться ті, хто поруч. Тим паче, засоби захисту в першу чергу захищають не того, хто їх використовує, а навколишнє оточення.

І Петро Порошенко на всіх засіданнях, з’їздах, конференціях та зустрічах дотримувався етикету та проявляв повагу до тих, хто поруч, на відміну від вже згаданого Зеленського.