«Правду не сховаєш!». Під Радою пройшла акція з вимогою створення ТСК по справі «вагнерівців» (фото, відео)

Володимир Ар’єв: Вимагаємо публічної позиції Зеленського у справі «вагнерівців»

 

«Європейська Солідарність» вимагає публічної позиції президента Зеленського у справі «вагнерівців». Про це народний депутат Володимир Ар’єв наголосив під час акції під Верховною Радою за створення ТСК щодо «вагнерівців». Він також закликав надати слово у парламенті родичам загиблих під час засідання у вівторок.

«У мене зараз в руках понад 250 підписів під зверненням родичів тих, хто захищав Україну на Сході від російських окупаційних військ. І родичів тих, хто загинув від рук російських найманців. Вони вимагають перевірити факти, які були викладені щодо зради на найвищому рівні. Перевірити всі документи, які я оприлюднив минулого тижня на брифінгу у ВР, і встановити посадових осіб»,- зазначив народний депутат.

«Але ми бачимо, що останнім часом не чують родичів загиблих, які втратили найрідніших людей, які захищали Україну і поклали своє життя для того, щоб ми сьогодні жили в мирних містах, щоб сьогодні російська терористична зараза не розповсюджувалась на всю Україну. І ця влада їх ігнорує», – наголосив він. «Європейська Солідарность» боротиметься за правду в справі «вагнерівців» до кінця, заявив Володимир Ар’єв.

«Ми будемо далі вимагати почути правду. Я впевнений, що петиція, яка була підписана за кілька днів 25 тисячами громадян України і родичів загиблих, має змусити керівництво Верховної Ради нарешті вийняти голову з піску. Якщо Зеленський, Разумков сьогодні не підуть на зустріч вимогам щодо правди родичам загиблих, тих, кому Україна не «какая разница», значить, вони стають співучасниками цього злочину. Коли замість того, аби сидіти в українській в’язниці, «вагнерівці» були повернуті в РФ, і кількарічна робота українських спецслужб було зірвана через якогось «крота». Як його прізвище, ми маємо з’ясувати. І цей «кріт» перебуває на найвищому рівні»,- зауважив політик.

Також він наголосив, що «Європейська Солідарність»вимагатиме на Погоджувальній раді завтра під час відкриття сесії дати слово родичам загиблих або їхнім представникам.

«Ми будемо вимагати проведення закритого засідання ВР за участі президента Зеленського, щоб він пояснив народним депутатам, що сталося? Чому операція, яка мала завершитися 25 липня, було спочатку відкладена, а потім зірвана? І що відбулося в його кабінеті і після того? Він має відповісти як Верховний Головнокомадувач»,- додав Ар‘єв.

Він також повідомив, що чинна влада відкриває кримінальні справи проти тих, хто оприлюднив дані по справі «вагнерівців».

«Зараз влада без нашої спільної підтримки буде намагатися розвернути все в протилежний бік. Буду винний я, Бутусов, Яніна Соколова. Проти нас вже відкривають кримінальні справи за оприлюднення цих даних»,- сказав Володимир Ар’єв.

«Замість того, аби шукати «кротів», як в часи Кучми і Януковича влада атакує тих, хто повідомив про злочин, і викрив незаконну, злочинну діяльність цієї влади. Тому чим більше нас тут, чим ми активніші, тим більше шансів у нас знайти правду. Заради тих, хто віддав життя, ми повинні добитися правди і справедливості. І я впевнений, нас не залякати. І правду знатимуть усі. Чи з ТСК, чи без ТСК, але ми це зробимо».

«Час всім нам зрозуміти, що нинішня влада працює проти інтересів України. А ми стоїмо на їхньому захисті. І будемо це робити разом і до кінця»,- резюмував Володимир Ар’єв.

Джерело

 

Володимир В’ятрович: У порядку денному парламенту ТСК по «вагнерівцям» немає, зате є три законопроекти про русифікацію освіти

 

Постанови щодо створення ТСК по «вагнерівцям» немає в порядку денному сесійного тижня, проте є три законопроекти, які мають на меті русифікувати освіту.

Про це сказав народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Володимир В’ятрович на акції під Верховною Радою з вимогою створити ТСК по «вагнерівцям».

«Намагаються на догоду Кремлю просунути ті питання, які потрібні Путіну. Влітку ми були свідками того, як намагалися внести зміни в закони про освіту і про мову, повернувши русифікацію в Україні», – нагадав В‘ятрович. Він зауважив, що ці питання знову намагаються «протягнути» через парламент.

«Питання створення Тимчасової слідчої комісії щодо зради і «зливу» інформації про так званих «вагнерівців», принаймні поки що, немає в порядку денному. Натомість в порядку денному є цілих три законопроекти, які повертають російську мову у вищу освіту», – наголосив В’ятрович.

Він зазначив, що влада Зеленського намагається реалізувати кремлівський сценарій в Україні.

«Це людина, яка дозволяла реалізовувати в Україні абсолютно російські сценарії, кремлівські сценарії. Це людина, яка стала маріонеткою Кремля і це може призвести до перемоги Кремля в Україні. Ми з вами стали свідками того, як, починаючи з 2014 року, українці зупинили російську агресію, ми збудували потужну українську армію, зараз цю потужну українську армію атакує не тільки Кремль, зараз українських вояків вбивають не тільки російські найманці, зараз українська влада по суті зв’язала українських солдатів по рукам і ногам і не дає їм захищати українські землі», – зауважив депутат.

«Зараз українська влада фактично ліквідовує українську армію, головного гаранта української незалежності. Ми цього не допустимо. Ми об’єднаємося, ми покажемо владі, що разом ми сила», – зазначив В‘ятрович.

«Як представник «Європейської Солідарності», політичної сили, яка представляє національну позицію, запевняю вас, що наші депутати будуть робити все можливе, щоб сьогодні це питання з’явилося в порядку денному. Ми будемо робити все можливе, що цей пленарний тиждень парламент присвятив саме цим питанням найбільшу увагу, питанням, які говорять про національну безпеку, питанням, які говорять про можливу національну зраду», – додав депутат.

Джерело

 

Микола Величкович: Громадськість підтримує створення ТСК по «вагнерівцям»

 

Громадськість підтримує петицію про створення ТСК по «вагнерівцям». Про це сказав народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Микола Величкович на акції під Верховною Радою щодо створення ТСК.

«На Погоджувальній раді стояло питання про створення ТСК, вимога, щоб ТСК могла працювати. Ми навіть ставили питання, щоб провести закрите засідання ВРУ, заслухати президента і всі питання, які стосуються зради в Офісі президента. Разумков тихенько проігнорував. Він завжди любить коментувати, а тут жодного слова, коментаря. Просто прослухав і дав слово іншим. Це значить, що вони стали боятися. Але ми завтра у Верховній Раді не дамо їм промовчати і будемо жорстко вимагати, щоб ТСК стояло на порядку денному», – сказав Величкович.

Депутат переконаний, що громадянське суспільство має допомогти в цьому питанні. «Маєте можливість спілкуватися з якимись депутатами, питайте їх позицію, чи будуть вони голосувати за створення ТСК. Тільки разом ми можемо цього добитися, інакше вони будуть робити все, щоб цього уникнути, бо вони цього бояться. Вони бояться, тому що ця зрада їм не пройде. Український народ не повинен цього допускати, і ті, хто це зробив, мають понести відповідальність», – зауважив депутат.

Величкович також закликав підтримати родини загиблих українських воїнів, які створили петицію щодо розслідування справи «вагнерівців».

«Не політики, а родини загиблих воїнів створили цю петицію, і тому повинні всі, незалежно від політичної орієнтації, натиснути на цих депутатів від більшості, щоб була проголосована ТСК», – додав він.

Джерело

 

Ірина Геращенко на акції під Радою закликала вимагати від парламенту створення ТСК по «вагнерівцям»

 

Тільки три фракції «Європейська Солідарність», «Голос» і «Батьківщина» подали кандидатури у ТСК по «вагнерівцям». Про це під час виступу на акції біля стін Верховної Ради повідомила співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко. За її словами, депутатські групи «Довіра», «За майбутнє», фракції ОПЗЖ та «Слуга народу» очікувано проігнорували вимогу родичів загиблих на Донбасі.

«Як може таке бути, що керівництво парламенту, яке безпосередньо за ручку Разумков привів до влади, був його «говорящей головой» під час виборчої кампанії, зараз мовчить про події в Білорусі, про ТСК. Зараз він так само мовчить про те, що здаються наші позиції в Нормандському форматі», – обурюється Геращенко.

«Я хочу подякувати кожному, хто прийшов сьогодні вимагати від Верховної Ради згадати, що наш голос має звучати в питаннях зовнішньої політики. Дуже важливо, щоб ті фракції, які не дали представників до ТСК по «вагнерівцям», почули голос громади, парламентських і позапарламентських партій. Дякуємо нашим союзникам, які так само стоять на демократичних позиціях в цій вимозі про неможливість зради української армії і загиблих воїнів. Ми маємо давати дуже чесні відповіді, що сьогодні відбувається на фронті і назовні», – переконана співголова фракції.

Геращенко зауважила, що тепер чомусь Україна бере на себе зобов’язання, а Росію виводять з-під відповідальності за війну на Донбасі.

«Сьогодні все винна Україна. Ми винні Росії писати закони за сценаріями Козака і Путіна, ми винні Росії політичний блок Мінських угод, а де безпековий? Де гуманітарний? Наша фракція вимагає не тільки постанови по «вагнерівцям». Ми вимагаємо закритого засідання Верховної Ради, де має звітувати Зеленський про те, що відбувається з країною, як крок за кроком вона здається. Рік тому він з ранку до вечора байки розповідав. Де він зараз? Не треба ховатися, треба прийти і звітувати, що відбувається на фронті, в міжнародній політиці, у внутрішній політиці», – наголосила Геращенко.

«На Погоджувальній домовились, що має прийти в п’ятницю віце-прем’єр з питань деокупації Олексій Резніков. Як людина, яка працювала в Тристоронній контактній групі, хочу сказати: там немає самодіяльності. Геращенко і всі інші виконували чіткі директиви Порошенка. А Порошенко давав одну директиву – звільнення територій, захист територіальної цілісності і суверенітету, жодного послаблення цих наших вимог. Тому немає там ніяких «екзерсисів» Кравчука і Фокіна, а там є виключно директиви Зеленського, і вимоги мають бути до нього – захист територіальної цілісності і суверенітету країни. Ні кроку назад!», – наголосила Геращенко.

Вона нагадала, що за півтора роки президентства Зеленського жодного сантиметру української землі не звільнено. В той же час військові визнають, що бойовики копають свої окопи вглиб українських територій.

«Що це таке відбувається? Кожен метр українських територій скроплено кров’ю українських військових. Сьогодні ОПЗЖ на погоджувальній раді сказали, що у серпні ніхто не загинув. А насправді є п’ять загиблих – один від кулі снайпера, а інші від мін, які були скинуті з дронів», – зауважила Геращенко.

«Якщо у Зеленського в голові війна закінчилася – чи це означає, що вона справді закінчилася? Очевидно, що ні. Війна закінчиться, коли український прапор буде стояти в Донецьку та Луганську. Війна закінчиться, коли ми отримаємо під наш контроль наш кордон. А все інше – це якась абсолютна маячня, яка не піддається аналізу», – переконана Ірина Геращенко.

Джерело

 

 

Автор