Якої ще України тобі не вистачає, Європо?

Ігор Артюшенко

Поганому актору, всім відомо, що заважає.
А Зеленському виконувати вимоги щодо асоціації з Євросоюзом “заважає” сам Євросоюз.

Фахівці підказують, що це дуже поширена в психіатрії патологія мислення, але я думаю, що пан президент спеціально юродствує, щоб виправдати свою неспроможність виконати вимоги.

Хоча можливо, що заграє з проросійським електоратом?

Бо що необхідно зробити, щоб Україна стала повноцінним членом Європейського Союзу, відомо давно. І в часи президенства Петра Порошенка ми поступово та успішно йшли до цієї стратегічної мети. Підписана та ратифікована Асоціація — це одна з декількох сходин. А всі критерії жорстко визначені та прописані в документах з 1993 року і відомі як Копенгагенські.

Зеленський провалив зовнішню політику, Україна втрачає суб’єктність, а мету входження в європейську спільноту підмінили вимогами, з яких дипломати відверто сміються.


Alex Noinets

Та, в общєм-то, зрозуміло, чого хоче Європа.

Щоб народні депутати з монобільшості, а також с КОЖНОЇ фракції крім “Голосу”, не подавали законопроекти, які прямо протирічать Асоціації з ЄС, а Верховна Рада такі проекти не підтримувала, а якщо вже і Верховна Рада підтримала, то щоб Президент такі законопроекті ветував.

Щоб Нацбанк був незалежним. Щоб в ньому зберігалася “преемственность” його політики, що досягається шляхом збереження кадрів, а не їх ураганним звільненням за власним бажанням.

Щоб судді відповідали міжнародним принципам суддівства, які зараз читати можна тільки зі сльозами на очах. Щоб Рада Правосуддя біла органом контролю, а не кришування суддівської системи.

Щоб ОП не чинила тиск на НАБУ. Щоб НАБУ опиралася тиску з ОП.

Щоб депутати з монобільшості зрозуміли, що корпоратизація державних підприємств – це єдина можлива проєвропейська державна політика, а не козні соросят.

Щоб СБУ не ходило до міжнародних інвесторів і, взагалі, щоб СБУ не займалася економікою.

Європа завжди цього хоче. Це і є її зрозуміла позиція. І ми її знаємо достеменно, тому що особисто підпис Зеленського, який зараз строїть з себе неписьменного дебіла, який не розуміє, чого хоче Європа, стоїть під Letter of Intentions з МВФ.

А ми завжди хочемо іншого. Ми хочемо, щоб нам гроші дали і нах пішли, тому що пам’ятай, чужинець, тут хазяїн – українець, і він не має аналогів у світі, тому гроші давай, і побільше, а хотіти нічого від нас не треба.

Україна завжди цього хоче.

Кожен раз, коли Україна частково отримує те, що хоче, я дивуюся. Але кожен раз, коли Європа частково отримує те, що хоче, я просто в шоці.


Зеленський дав інтерв’ю інформаційному телеканалу Euronews

Автор