Уряд подовжив адаптивний карантин та обмежує в’їзд іноземців на територію України

Уряд підтримав обмеження в’їзду іноземців на територію України на місяць

З метою недопущення розповсюдження на території України другої хвилі гострої респіраторної хвороби СОVID19 Кабінет Міністрів України підтримав обмеження в’їзду іноземцям на територію держави з 00:00 год 29 серпня по 00:00 год 28 вересня.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Міністерством внутрішніх справ пропонується внести зміни до постанови Кабінету Міністрів №641. Проєктом передбачається тимчасово заборонити в’їзд іноземців та осіб без громадянства, крім певних категорій осіб», – зауважив Арсен Аваков.

За словами міністра внутрішніх справ, в’їзд забороняється іноземним громадянам, крім:

– осіб, які прямують на територію України транзитом та мають документи, що підтверджують виїзд протягом двох діб;

– навчаються в навчальних закладах України; проходять військову службу в ЗСУ;

– постійно проживають на території України і мають відповідну посвідку;

– визнанні біженцями або особами, які потребують додаткового захисту;

– є представниками дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав, представництв офіційних міжнародних місій, акредитованих в Україні та членів їх сімей або прибувають по запрошенню Міністерства закордонних справ України;

– є водіями та/або членами екіпажів вантажних транспортних засобів, автобусів, що здійснюють регулярне перевезення, членами екіпажів повітряних, морських та річкових суден, членами поїзних та локомотивних бригад;

– є інструкторами збройних сил держав членів НАТО та держав-учасниць програми НАТО «Партнерство заради миру», які беруть участь в заходах підготовки підрозділів Збройних Сил України або прибувають на запрошення Міноборони;

– є діячами культури, що прибувають за запрошенням закладів культури разом з супроводжуючою особою;

– прибувають для участі в офіційних спортивних змаганнях, що проходять на території України та супроводжуючих осіб;

– є особами, що здійснюють перевезення стовбурових клітин для трансплантації, прибувають до закладів охорони здоров’я України.

Джерело

 

Адаптивний карантин в Україні подовжено до 31 жовтня

Таке рішення Кабінет Міністрів ухвалив сьогодні, 26 серпня. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов зауважив, що документ передбачає посилення низки обмежувальних заходів.

«Карантин в Україні подовжується до 31 жовтня 2020 року. Також посилюються обмежувальні заходи на території регіонів. Це пов’язано з різким зростанням кількості випадків коронавірусної хвороби. Нам необхідно зрозуміти, що всі ми опинилися в новій реальності і вона диктує нові правила та необхідність суворо дотримуватися заходів безпеки», — заявив очільник МОЗ.

Зокрема, за словами Міністра, в регіонах із «зеленим» рівнем епідемічної небезпеки буде заборонено проведення дискотек, роботу нічних клубів, діяльність закладів громадського харчування з організації дозвілля, а також проведення концертів (крім тих, що проводяться закладами культури, для яких концертна діяльність протягом останнього року є основним видом діяльності).

Максим Степанов також зазначив, що документ дає органам місцевого самоврядування право на доступ до даних електронного сервісу «Дій вдома» — для поточного контролю осіб, що підлягають самоізоляції або обсервації, та осіб, які порушили правила карантину.

Джерело