Лише рішення Путіна здійснити злочин привело до злочину (фото)

Ірина Геращенко

Масштаб і жахи Іловайської трагедії ми з Mariya Ionova усвідомили в серпні 2014, в польовому госпіталі під Маріуполем. Розбиті швидкі та старенькі цивільні машини привозили десятки важкопоранених, яких оперували прямо в наметах. Військові медики валилися з ніг від втоми, не вистачало хірургічних інструментів, ліків, обладнання.

На ношах в лісосмузі лежали геть виснажені добровольці, військові, яким вдалося вирватися з «коридору». Всі, хто міг говорити, розповідали про російські танки і техніку з відповідним маркуванням, в їх телефонах були фото і відео російських найманців, їх військові квитки.

Вночі, під обстрілами, хлопців евакуювали в військові госпіталі Дніпра та Харкова на старезних 40-річних гелікоптерах. Така тоді була наша армії: гола, боса, голодна, без техніки…

Я зверталася до тодішнього керівництва СБУ, АТО, МО, розвідки з проханням негайно відрядити до двох польових госпіталів прес-офіцерів, аби вони відразу могли збирати і копіювати з телефонів всю відповідну інформацію, всі свідчення, всі факти про злочини РФ.

Їх обличчя, понівечені тіла, змучені лікарі й досі перед очима, й завжди, як згадую, – ком у горлі. Мабуть, сотні разів під час огидних спекуляції в парламенті, на ефірах ТБ, на питання диванних експертів, псевдокомбатів, які зараз десь зникли з горизонту, опозиції та ненависників Порошенка, які кричали про Іловайськ, я згадувала той госпіталь і свідчення тих, хто вижив, які розповідали про російські танки, БТРи, Гради, регулярну армію і військових з шевронами, які в упор розстрілювали нашу колону.

Я пам’ятаю перший візит Президента до Мінська, 25 серпня, коли його телефон розривався від страшних повідомлень з фронту, Путін талдичив, що їх там нєт, й пообіцяв зелений коридор, який « ополченцы» дадуть нашим добробатам. Це виявилася пастка.

Чому війна не закінчилася за два тижні? Тому, що в липні на територію України, на Донбас вдерлися регулярні частини російської армії. В серпні вони наростили свою присутність. Саме росіяни винні в Іловайській і Дебальцевській трагедіях, саме вони розстрілювали, брали в полон, катували наших військових.

Наша команда попередні 5 років чесно інформувала про це суспільство. Сьогодні це визнала навіть нелояльна до Порошенка і нашої політичної команди Генеральна прокуратура. Чому саме зараз? Можливо, взяла до відома свідчення генерала Хомчака? Чи вистачить мужності та сили всім, хто спекулював на цій страшній темі, звинувачував в ній українське військове керівництво, вибачитися, визнати, що вони керувалися передвиборчим піаром і найогиднішими способами оббріхування опонентів? І ці люди, які прийшли до влади на брехні та маніпуляціях, ще щось говорять про розкол країни і мову ненависті…

Вічна пам’ять Героям, які загинули під Іловайськом.

Не забудемо.

Не простимо ваших вбивць. Ворог – в Кремлі.


Джон Сміт

Єдина причина, що привела до загибелі українських військових під Іловайськом, є пряме вторгнення збройних сил Росії. Навіть ОГПУ Зеленського з 200% його генпрокуроркою підтвердила очевидне.

Ні генерали-підараси, ні таємна змова жидомасонів, ні сонячні бурі не привели до смерті військових. Бо навіть те, що генерали-підараси не передбачили вторгнення військ РФ, не означало, що РФ зобов’язана була до віроломного нападу. Лише рішення Путіна здійснити злочин привело до злочину.

І знаєте, що найбільш дивне в цій історії? Це те, що навіть 6 років потому треба доводити очевидне. Нарід вірить в казки. Наріду розповіли, що це Порошенко вбив патріотів, бо вони заважали йому виводити гроші в офшор, і показали докази: кадри з тілами. Прєступлєніє раскрито.

Пройшло 6 років. Населення готове проковтнути нові спроби повірити Путіну. Замість безкомпромісної ненависті до ворога, замість того, щоб ніколи не забувати про його злочин, замість бажання притягти його до відповідальності за будь-яку ціну, нам згодували казочки про баригу, якого треба лише прибрати, і війна закінчиться. І тепер лише треба підписати перемир’я, заради чого потрібно самую чуточку: кинути в сірій зоні помирати морпіха Ярослава Журавля, щоб стікав 4 дні кров’ю на сонці і не зривав домовленості.
“Через 5 лет українци забудут кровь”. ©

Іловайськом і Кримом Кремль збивав українському народу ейфорію від перемоги на Майдані. Підлим ударом в потилицю українців повертали в стійло. І таки повернули. А ті, хто найбільше допомагав ворогу роздмухувати історію про зраду, завдяки ворогу самі стали владою.

Така от історія, розтягнута у часі.


Віталій Гайдукевич

Із риторичного – а двом старпьорам вердикт по Іловайську показували?

Особливо в моменті про найбільше (тобто не перше) пряме (тобто були й іншого формату) вторгнення (і ніяк інакше) РОСІЇ (а не банд-формувань сєпарів)…

Точно показували?

А контекст у двох совків не випав там ніде? А шо там хороводи Бєніних істеричок із виставою “оло-ло Порох і Муженко”?

А тепер стежимо, як слуги, служки, підслужники і прочі the холопи будуть тепер протаскувати через Раду вимоги Путінга про повний капітулірінг Бубочки.


Helgi Sharp

Сьогодні цій світлині рівно 2 роки. Чому я про неї згадав…

Днями Генпрокуратура України надала остаточний висновок: єдина причина Іловайської трагедії – ПРЯМЕ ВТОРГНЕННЯ ВІЙСЬК РФ. Співвідношення сил на той час було 18 до 1. Черговий міф про “зраду” Порошенка розвіяно. Справу передано до Гааги.

Але бидло ніколи не пробачить П’ятому президенту успішність у всьому: в розбудові армії, в сім’ї, в бізнесі, в політиці. “Шаурма, какая разніца, янелох, баба-да” – йому ближчі та рідніші. Ці люди не пробачать йому навіть того, що він “змусив” їх голосувати за Зеленського! 🙂

Бог їм суддя… Проте в історію увійде це фото, а не вони. Ви сумніваєтесь? Я – ні. Без пафосу.

Слава Україні!

Автор