Одностороннє перемир’я

Роман Донік

С нуля часов 27 июля нужно фиксировать каждый выстрел российских наемников по нашим позициям. Каждый чих. Желательно на видео. В идеале с таймингом и датой на видео или озвучкой голосом времени и даты. Причем не просто доповидать старшему начальнику или смотрящему от Хомчака, а делать так, чтобы это видео с максимумом репостов дошло до всех СМИ и до офиса президента. Потому что каждый выстрел после нуля часов 27 июля – это не просто обстрел наших позиций. Это значит, что российские наемники “е*ут в тупой собачий ротик” (цитата депутата Дубинского) подписантов последней редакции Минских соглашений с украинской стороны. Потому что боевики не нас будут обстреливать, а каждым выстрелом подтверждать свое отношение к подписантам и Зеленскому.

Тут же все очень просто. Пока шла война, Зеленский рубил бабло на корпоративах и сериалах и пропустил полтора десятка попыток прекратить огонь. Ну, просто это прошло мимо его головы. А Хомчак, который должен объяснить пагубность таких решений, просто сцыт сказать слово поперек. Как бы там Бутусов не выгораживал Хомчака и не перекладывал ответственность лично на Зеленского, но это именно работа Хомчака – не допустить лоховства в военных вопросах на уровне президента.

Вот эта иллюстрация эффекта Даннинга-Крюгера у военных называется “смотри, чо могу”. Это когда человек начинает делать х*йню, которую до него делали десятки раз, и каждый раз это печально заканчивалось. Но есть такие люди, для которых все в первый раз. Они считают, что до них все делали неправильно. В любом случае, пока Зеленский не попробует, он не успокоится. У него идея фикс – никто не смог, а я смогу. И россияне ему в этом очень сильно подыгрывают. Более того, россияне могут даже некоторое время помогать Зеленскому восстанавливать его рейтинг на почве “миротворчества”. До местных выборов, как минимум. Это как серия про луцкого заложника только в масштабах страны и про “остановил войну”.

Мы с вами знаем, что это очередная попытка, которая ни к чему хорошему не приведет. Но наши знания для них ничего не значат. “Смотри, чо могу”. Поэтому для начала – видеофиксация. С одной стороны, тупой собачий ротик, с другой стороны, вот это и будет фактами, которые будут доказывать, что нашим военнослужащим запретили защищать свою жизнь. Вот это будет фактажом для “злочинних наказів”. А все, что мы сейчас тут фантазируем, это все в пользу бедных.


Костюк Олександр

Будь-яка розмова про перемир’я, а тим більше про сталий мир, – це розмова про контроль і гарантії. Контроль дотримання взаємних домовленостей: роззброєння, припинення вогню. І гарантії такого дотримання.

Саме про це говорила команда державників, коли пропонувала введеня в зону конфлікту миротворчих сил. Це і є механізм контролю та гарантій. Якщо обидві сторони справді хочуть миру.

Який механізм контролю та гарантій пропонує нам «миротворець» Зеленський? Та ніякого. Про це навіть мова не ведеться. Лише абстрактні мантри про «мір» і «просто пєрєстать стрєлять».

Натомість відбувається прямо протилежне: заборона будь-якого нагляду та контролю. Заборона польотів безпілотників. Більше того, ВЛАСНІ засоби радіоелектронної боротьби придушують можливість роботи НАШИХ безпілотників. Хоча за логікою, для реального контролю дотримання перемир’я мало б бути навпаки: тисячі безпілотників мали б висіти в прифронтовій зоні в режимі нон-стоп. Якщо сторони справді хочуть миру.

Заборонена розвідка, заборонений будь-який контроль. Тобто ми свідомо і добровільно зав’язуємо собі очі. Перед ворогом, який лише в цій війні десятки разів бив нас в спину: під Зеленопіллям, під Іловайськом, під Дебальцевим. Який кілька днів тому просто розстріляв евакуаційну групу, яка в білих шоломах та жилетах просто послугувала зручною мішенню.

Це так само, якби на вас в темряві напав озброєний гопник. Підло, зі спини, на беззбройного. Завдав кілька ударів. Ви, стікаючи кров’ю, поспіхом виламали якогось дубця і почали відбиватись, порахували йому зуби. Тоді гопник починає розмови про мир. І пропонує вам покласти дубця і зав’язати очі. Тоді він покладе ножа і подружиться з вами.

Щоб таке робити, справді треба бути какім-то дурачком. Чи просто зрадником.


Mason Lemberg

За шість з половиною років війни з російським окупантом Україна здобула багато перемог, в багатьох українських містах і селах знову замайорів український прапор.

В цій історії були й сумні, й трагічні сторінки.

І мова, на жаль, не тільки про Іловайськ та Дебальцеве, про які так люблять говорити, точніше, маніпулювати смертями, особи, що є об’єктами неперебірливих інформаційних зносин з російським ворогом. Українці помирали, захищаючи свою державу.

На превеликий жаль, за звільнення України від російського окупанта доведеться заплатити ще багатьма життями.

АЛЕ:

Навіть в найтрагічніших моментах визвольної війни український воїн мав право і можливість захищати себе і не кидати свого побратима в сірій зоні.

І це вперше за всю війну, з 27.07.2020, таваріщь Зеленський відбирає в очолюваної ним армії право бачити ворога (заборонена розвідка), право захищати себе і право достойно відповісти на атаку ворога. Не кажучи вже про покарання в разі відкриття вогню не за правилами.

Відтак, відібравши у війська можливість адекватно захистити себе в разі ворожого наступу, з 27.07.2020 таваріщь Зеленський стає спільником російських окупаційних військ, і кожна смерть військового на фронті буде спричинена в тому числі його діями.

Бо, ще раз нагадаю, він відбирає у війська «очі» і зброю.

Заради чого?

Заради примарного «міру»?

Мир може настати тільки в одному випадку — коли російське окупаційне військо під впливом всіх можливих факторів покине українську землю.

Але замість того, щоб всіма своїми діями проводжати окупантів з української землі, Зеленський найбільше прагне зустрічі з їхнім головнокомандувачем, військовим злочинцем.

І це прагнення до зустрічі, схоже, вже стало самоціллю, в жертву якої готові приноситися життя українських військових.

Тому цьому товаріщу і його діям, діям його спільників (що будуть забороняти військовим захищати себе) дасть оцінку як історія, так і закон.

* * *

Окей, якщо свинособакистан відмовляється дотримуватись перемир’я, то з ким домовлявся клоун?


Serg Marco

Мне вот было интересно, а зачем запрещать беспилотники? Ну вот серьезно, зачем? Чтобы нельзя было корректировать арту? Так у тебя все бригады и линия соприкосновения напыжована офицерами, контролирующими, чтобы никто не то что не выстрелил, случайно не чихнул в сторону противника. Ну вот зачем запрещать беспилотники?

Это же позволило бы каждой стороне лучше контролировать соблюдение договоренностей, потому что беспилотниками можно снимать, как где-то копают новую позицию, как где-то ходят разведчики противника в серой зоне, как перемещается запрещенная техника в тылу противника.

И вот сегодня наконец стало понятно.

Запрет на беспилотники нужен только для того, чтобы бойцы не могли фиксировать нарушения договоренностей. Потому что с ОБСЕ может быть не так однозначно, офицеры тоже привыкли больше верить указаниям сверху, а не своим глазам, а вот кадры с беспилотника нарушений, которые просочатся в сеть, это ведь создаст очередную напряженность между Зелей и Рамзаном…

Потому беспилотники нахрен. А если боец, подняв “мавик”, снимет нарушения договоренностей противником, значете, что будет? Правильно, у бойца заберут коптер и влупят догану.
Ахеренно, че.

Перемирие было нарушено, только начавшися. Наши позиции по линии обстреливаются. Уже есть немало перехватов о том, что сепары организовано повезли на линию стройматериалы укреплять свои позиции. То есть не скрытно, а официально выписали там у себя стройматериалы, лес, бетон и вперед-вперед, пох на договоренности питуна и Зели.

Как вы думаете, какой будет ответ нашей стороны?
Да судя по всему, не будет.
Просто пздц. Одно ничтожество обосралось перед “пехотинцем Путина”, и у нас, по сути, теперь на передовой забирают возможность реально демонстрировать действия противника. Какой же пздц.

UPD. Кравченко, к слову, молодец.


Валерій Прозапас

Коли генерали Зеленського кажуть, що “бійці ЗСУ зможуть давати відсіч ворогу в разі порушення умов тиші” – вони брешуть.

Як, наприклад, солдати зі стрілецькою зброєю на ВОПі зможуть дати відсіч мінометному обстрілу, якщо у них не буде розвідки, не буде БПЛА, не буде часу отримати “дозвіл” згідно підписаного папірця, не буде чим врешті решт?
Як, якщо у них не буде шансу дізнатися про наміри ворога?

Від цієї маячні кров з вух.

Тим більше після показового випадку з розстріляною групою наших медиків.

Насправді тепер оккупанти зможуть вбити де захочуть і скільки захочуть – все як в 2014 році, коли ми сиділи з автоматами під РСЗО.

Ми відкотилися туди, от і весь результат конвульсій “нових ліц” – армію штучно дискредитували, деморалізували, а тепер відверто знущаються.

І найгірше, змушений нагадати, все це зі свідомої волі народу.


Олексій Петров

«РФ не может гарантировать прекращение огня на Донбассе, поскольку “не является участником конфликта”, – сказал Песков, пресс-секретарь главного идеолога войны против Украины.

Это значит, что российские оккупанты кагбэ намекают «Идите, мол, с ОРДЛО договаривайтесь. Пусть они вам что-то гарантируют”. И вот кааааааак только ЗЕленые олухи от политики сделают шаг, даже самый маленький шажочек в том направлении, ловушка захлопнется.

Огонь не прекратится, но дипломатически мы проиграем все позиции, которые были завоёваны раннее.


Андрій Смолій

Хіба хтось сумнівався в протилежному?

Наші стріляти не можуть. Наша армія має повідомляти московську сторону про застосування зброї. А вони вже кілька разів порушили перемир‘я Зеленського-Путіна.

Наші військові не відповідали ЖОДНОГО разу. Тобто це ОДНОСТОРОННЄ перемир‘я. Не більше і не менше.

Зате вчора Зеленський браворно спілувався з Путіним, розповідав про Конституцію, децентралізацію та вибори.
Чого влада чекає? Крові людей? Щоб когось вбили? Щоб наші не могли оборонятися?

Чомусь здається, що це «всеосяжне перемир‘я» стане чи не найбільшим провалом у російсько-українській війні.

Автор