Ми не допустимо неправомірного суду над тими, хто захищав нашу країну! (фото, відео)

Петро Порошенко

Підтверджую свою заяву про готовність взяти на поруки військового, волонтера і патріота Олександра Погребиського. Доєднуюся до аналогічних заяв Мустафи Джемілєва, Михайла Забродського, народних депутатів України. Додаю свій голос як П’ятий президент України та Верховний Головнокомандувач ЗСУ з 2014 по 2019 роки – у часи, коли Олександр Погребиський, будучи сержантом, боронив Україну у складі 95-ої бригади. Я дуже добре знаю бойовий шлях цього патріота.

Ми були свідками зазіхання на державний суверенітет України, тому дії Олександра, коли він поставив запитання злочинцю Волошину, є абсолютно адекватними. Натомість злочини здійснюють правоохоронці, переслідуючи ветеранів.

Олександр Погребиський – патріот, доброволець, абсолютно невинна людина. Він реалізує своє конституційне право і захищає право добровольців, волонтерів як член політичної партії «Європейська Солідарність». Ми маємо справу із політичним переслідуванням, перешкоджанням політичної діяльності не лише воїна і патріота, але і політика Олександра Погребиського. Це робиться за вказівкою керівництва прокуратури та Офісу президента. Ця справа має стати предметом окремого розслідування як справа про дискредитацію іміджу України у світі, поверненню України назад під російський вплив. Ми будемо цьому перешкоджати!

Звернув увагу високого суду, що мова йде про справу честі невинної людини, патріота, який діяв у повній відповідності із законом. Прошу суд повернути назад нікчемну справу нікчемним людям, які намагаються запроторити всіх патріотів і добровольців за ґрати, обравши символом Олександра Погребиського.

Сотні військових, ветеранів АТО прийшли під стіни Печерного Суду, щоб підтримати свого побратима. У той час як вони, як і Олександр, захищали Україну від російської агресії, вершителі цього судилища, як щури, ховалися по норах. А зараз переслідують воїнів і патріотів.

Народ України разом із Олександром Погребиським!


Ростислав Павленко: Ми не допустимо неправомірного суду над тими, хто захищав нашу країну

Переслідування і залякування ветеранів, волонтерів і опозиції – це все, на що здатна нинішня влада, але ми будемо захищати кожного з них.

Про це наголосив народний депутат фракції «Європейська Солідарность» Ростислав Павленко на акції під Печерським судом на підтримку Олександра Погребиського.

«Минулого року восени ми всі виходили для того, аби провести чіткі «червоні лінії» і не дозволити керівництву країни капітулювати, не дозволити побачивши «щось» в очах Путіна, здати нашу країну і привести її до капітуляції. Не так давно ми тут збиралися, аби показати, що ми не віримо в політичні справи Петра Порошенка, не віримо в політичні справи проти опозиціонерів», – наголосив політик.

Народний депутат зазначив, що настав час захистити тих людей, які колись захищали нас.

«Вони продовжують тиск на ветеранів, волонтерів. У них, якщо ти ветеран, то ти відразу винен. Якщо ти волонтер, то до тебе має бути прискіплива увага. Саме тому, нам важливо бути тут, аби не допустити такого підходу. Не допустити залякування, не допустити неправомірного суду над тими, хто захищав країну.

Вони захистили країну, тепер вони потребують нашого захисту. Ми з колегами будемо все робити в суді, щоб Олександр Погребиський, який ніяким чином не винен в тому, що йому інкримінують, вийшов звідси на волю», – резюмував Ростислав Павленко.

Джерело

 

Артур Герасимов: «Європейська Солідарність» зробить все, щоб суд звільнив безпідставно затриманого ветерана і блогера Погребиського

 

 

«Європейська Солідарність» зробить все, щоб суд звільнив безпідставно затриманого ветерана і блогера Погребиського і ця нікчемна і абсурдна справа була завершена.

Про це сказав співголова фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов біля Печерського суду на акції підтримки Погребиського.

«Йде російський сценарій, на меті якого поставити на коліна не тільки український Донбас, не тільки український Крим, а всю Україну. Всі сміялися, думали, що то неправда, але сьогодні ми бачимо це в дії. На жаль, сьогодні влада і особисто Зеленський не бачать ворогів за кордонами нашої держави. Вичавлюючи інколи з себе, що Росія – країна агресор. Навіть не згадавши в повідомленнях, на які дивився весь світ по збитому малазійському боїнгу про те, що це пряма відповідальність Росії. Це визнано європейськими державами, всім світом, а наша влада боїться чи з якихось інших причин цього не робить», – сказав Герасимов.

Він наголосив, що натомість Зеленський і його оточення бачать ворогів України всередині країни.

«Ми хочемо ще раз сказати – ми не вороги Україні, ми за те, щоб вона не була поставлена на коліна, ми за те, щоб Україна була суверенна незалежна держава, щоб ми повернули собі український Крим і Донбас, щоб ми розвивалися так, як хоче український народ, а не так, як цього хочуть і спрямовують сьогодні українську владу у Кремлі», – зауважив парламентар.

Герасимов зазначив: «Саме тому сьогодні всі ми тут, бо ми бачимо це подвійне правосуддя, ми бачимо те, як знову продовжується наступ на ветеранський рух, продовжується наступ на патріотів, продовжується наступ на тих, хто в 2014 – 2019 роках своїми життями, здоров’ям, всіма своїми силами захищав Україну і не дав російським військам просунутися далі, ніж вони були».

Співголова фракції нагадав, що завдяки наказу про контрнаступ Головнокомандувача Порошенка тоді звільнили дві третини окупованого Донбасу.

«Я особисто сьогодні тут для того, щоб сказати напряму – ми будемо робити все, щоб захистити Олександра Погребиського, який взагалі не винен в цій ситуації. Його схопили просто за те, що він є ветераном і що він не міг терпіти, коли представник п’ятої колони, народний депутат на очах у поліції бив людину», – наголосив Герасимов.

Він запевнив, що «Європейська Солідарність» зробить все для того, щоб суд ухвалив рішення звільнити Погребиського і не дати взагалі розкручувати цю нікчемну і абсурдну справу.

«Питання не тільки в цьому суді, не тільки в цій ситуації. З трибуни Верховної Ради, представник п’ятої колони заявляє про те, що в України немає суверенітету. Це 109 і 110 статті про державну зраду і «Європейська Солідарність», інші фракції підписали звернення до керівника СБУ пана Баканова, щоб була розпочата справа про державну зраду. Жодної реакції на це з боку президентського офісу, але тих, хто справедливо обурюється такими заявами сьогодні судять. Це і є реальне обличчя сьогоднішньої влади в Україні. Ще раз – Україну ще ніхто не зміг поставити на коліна і ми не дамо цього зробити», – додав співголова фракції.

Джерело

 

Вікторія Сюмар: Ветерана і блогера Погребиського затримали за його політичну позицію

 

Ветерана і блогера Олександра Погребиського затримали за його політичну і патріотичну позицію. Про це сказала народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Вікторія Сюмар в коментарі Прямому.

«Нам вже відомо, що о 12.30 буде суд щодо запобіжного заходу Олександру Погребиському. Ми знаємо його як ветерана війни, відомого активіста, блогера з надзвичайно патріотичною позицією. Ми уважно подивилися все відео, у нас є великі питання щодо того, чому людину затримали. Як на мене, його затримали якраз за його політичну позицію і, на жаль, за патріотичну позицію», – сказала Сюмар.

Депутат нагадала, що це не вперше, коли патріотів в Україні переслідують. «Тому Печерський суд, 12.30. Будемо битися за те, щоб не було ніяких домашніх арештів, він нікого не обливав зеленкою. Навпаки захищав людину від фактично побиття депутатом Волошиним», – наголосила парламентар.

Сюмар вважає, що рівень насилля в українському суспільстві починає зростати через бажання проросійських сил його розколоти.

«Насилля вітати не можна, але переслідування опозиції, активістів, переслідування патріотів – всьому має бути межа. Все доходить до якоїсь точки кипіння, це вже було в 2013 – 2014 році, коли ситуація може просто вибухнути. Я б не рекомендувала з цим бавитися і нагадала б правоохоронцям їхні функції забезпечувати правопорядок, а суддям – чесно судити», – зазначила депутат.

Джерело

 

 

Ми будемо боротися за те, щоб держава не кидала своїх захисників гинути під вогнем агресора – Петро Порошенко

 

Зрадники України, які ставлять під сумнів суверенітет нашої держави і є реальною «п’ятою колоною» Кремля, мають бути за гратами. Про це заявив п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко після засідання Печерського суду, який обирав запобіжний захід ветерану АТО, громадському активісту Олександру Погребиському. Він також наголосив, що держава не має права кидати своїх захисників напризволяще під вогнем агресора.

«Ми будемо боротися за те, щоб добровольцям України держава віддавала належну шану і повагу, нашим воїнам, не кидала їх без артилерійської підтримки в сірій зоні, не залишала їх вмирати під вогнем агресора», – наголосив п’ятий Президент.

Порошенко подякував всім патріотичним політичним силам, які усвідомлюють загрозу реваншу «п’ятої колони» Кремля і об’єднують зусилля проти репресій влади.

«Дякую, що ви тут. І це не лише «Європейська Солідарність», я дякую всім політичним силам, які прийшли разом вимагати захисту волонтерів, добровольців, захисту ветеранів. Разом ми спільно рухаємося до нашої української перемоги», – наголосив лідер опозиції.

Джерело

 

 

 

 

 

 

 

Автор