Вечірнє зведення пресцентру Об’єднаних сил 22.07.2020 (фото, відео, звіт ОБСЄ, мапа)

Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17:00 22 липня 2020 року

22 липня 2020 р. незаконні збройні формування Російської Федерації 6 разів порушили режим припинення вогню. Противник продовжує застосовувати важке озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

Зокрема, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ”, ворог на світанку вів вогонь з мінометів калібру 120 мм по наших позиціях поблизу Майорська. З гранатометів та кулеметів загарбники обстріляли опорні пункти українських оборонців біля Хутору Вільний.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід”, противник відкривав вогонь з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів неподалік Мар’їнки та Лебединського. Проти оборонців населеного пункту Богданівка збройні формування РФ застосували безпілотний літальний апарат, з якого скинули гранатометний постріл ВОГ-25.

За поточну добу внаслідок ворожих обстрілів двоє захисників зі складу Об’єднаних сил отримали поранення. Їх оперативно доставлено до медичних закладів та надано допомогу лікарів.

На ділянках розведення №1, №2 та № 3 обстрілів не зафіксовано.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

21 липня збройні формування Російської Федерації 9 разів порушили режим припинення вогню. Противник здійснював обстріли по позиціях Об’єднаних сил з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, гранатометів різних систем, озброєння БМП та великокаліберних кулеметів.

Ворожу вогневу активність було зафіксовано неподалік 7 населених пунктів: Павлополя, Гнутового, Лебединського, Водяного, Новотошківського, Хутору Вільний та Кримського.

За минулу добу внаслідок ворожих обстрілів, на жаль, один український захисник загинув, ще один отримав поранення.

21 липня представниками Національної поліції України зі складу Об’єднаних сил розкрито 1 факт незаконного поводження зі зброєю та 4 факти незаконного поводження з наркотиками. Крім того, виявлено 49 адміністративних правопорушень. Протягом доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4 831 транспортний засіб та 4 548 осіб. Також було затримано 7 осіб, яких підозрюють у причетності до збройних формувань Російської Федерації.

Через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» на контрольовану Об’єднаними силами територію прибуло 811 осіб. В зворотному напрямку – 608 осіб. Через КПВВ «Мар’їнка» в обидва боки прослідувало по одній особі. КПВВ «Новотроїцьке» з вини окупантів не функціонувало.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Слава Україні!

Джерело

 

З сумом повідомляємо, що сьогодні на Приазовському напрямку в ході виконання бойового завдання матрос Козій Артем…

Опубліковано 1 окремий батальйон морської піхоти Вівторок, 21 липня 2020 р.

 

Сьогодні, 22 липня, російсько-окупаційні війська вкотре порушили режим припинення вогню та обстріляли позиції Об’єднаних сил

Так, біля населеного пункту Пищевик противник вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів. Внаслідок обстрілу один український захисник отримав осколкове поранення. Воїну оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу. Стан здоров’я – задовільний.

Загалом, від початку доби троє військовослужбовців отримали поранення внаслідок ворожих обстрілів.

Наші воїни застосували чергові вогневі засоби та дали чітко зрозуміти ворогові, що за такі агресивні дії його чекає жорстка та невідворотна відповідь. Втрати окупантів уточнюються.

Джерело

 

Стало відоме ім’я українського військового, загиблого під Зайцевим на Донеччині

Після проведеної процедури упізнання та судово-медичної експертизи тіла, яке 21 липня представники російсько-окупаційних військ передали на підконтрольну Уряду України територію, було встановлено, що це – сержант Ярослав Журавель, якого вважали пораненим, під час обстрілу з боку збройних формувань РФ 13 липня евакуаційної групи поблизу населеного пункту Зайцеве.

Церемонія вшанування та прощання із героєм відбудеться завтра, 23 липня, о 11.00 у селі Андріївка, Верхньодніпровського району, Дніпропетровської області.

Командування Об’єднаних сил висловлює глибокі співчуття близьким та рідним загиблого військовослужбовця і наголошує, що такі підступні дії окупантів не залишаться безкарними. За свої злочини ворог понесе заслужене покарання.

Джерело

 

З великим болем сповіщаю трагічну інформацію‼️У результаті обстрілу 13 липня евакуаційної групи біля н.п. Зайцеве на…

Опубліковано Артемом Кравченком Середа, 22 липня 2020 р.

 

Сьогодні, 22 липня, збройні формування РФ вкотре нехтуючи режимом припинення вогню обстріляли позиції підрозділів Об’єднаних сил

Так, проти оборонців населеного пункту Богданівка російські окупанти застосували безпілотний літальний апарат, з якого скинули гранатометний постріл ВОГ-25. Двоє військовослужбовців отримали осколкові поранення. Воїнів оперативно доставлено до лікувальних закладів та надано належну медичну допомогу.

Такі підступні дії російських окупантів без відповіді не залишилися – наші військовослужбовці дали ворогу адекватну відповідь. Втрати противника уточнюються.

Джерело

 

Щоденний звіт №173/2020, опублікований Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 22 липня 2020 року

На основі інформації, що надійшла від моніторингових команд станом на 19:30 21 липня 2020 року (за східноєвропейським літнім часом)

Ця публікація надається для ЗМІ та широкого загалу. Офіційною версією є текст англійською мовою

Короткий виклад

  • Місія констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом.
  • Місія продовжила здійснювати моніторинг на ділянках розведення сил і засобів у районах Станиці Луганської, Золотого й Петрівського. СММ зафіксувала присутність людей на колишніх позиціях в межах ділянки розведення в районі Петрівського.
  • СММ зафіксувала озброєння, розміщене з порушенням ліній відведення в непідконтрольних урядові районах Донецької та Луганської областей.
  • Місії сприяла встановленню локального режиму припинення вогню та здійснювала моніторинг його дотримання для уможливлення проведення ремонтних робіт та технічного обслуговування на життєво важливих об’єктах цивільної інфраструктури.
  • Місія і далі спостерігала за ситуацією, у якій на тлі спалаху COVID-19 опинилося цивільне населення, зокрема на контрольних пунктах в’їзду-виїзду та відповідних блокпостах у Донецькій та Луганській областях.
  • Команда СММ зафіксувала автоколону в місці, не обладнаному системою пропуску через кордон у непідконтрольному урядові районі Луганської області.
  • Патрулі СММ і далі стикалися з обмеженнями свободи пересування, зокрема на блокпостах поблизу непідконтрольних урядові Бессарабки та Шевченка Донецької області*.

Автор