Другий пішов… Рада звільнила голову АМКУ Терентьєва

Вікторія Пташник

За заявою про відставку Голови НБУ Смолія з’явилася заява про відставку Голови АМКУ Терентьєва.

Якщо пан Смолій прямо зазначив у заяві про політичний тиск, то ситуація з Головою АМКУ є не менш цікавою. Сьогодні в першій половині дня пан Терентьєв подав заяву про відкликання раніше поданої заяви про відставку.

Формально у ВРУ тепер немає підстав розглядати відставку Голови АМКУ. Хоча за моєю інформацією профільний комітет ВРУ тільки що розглянув заяву про відставку Терентьєва і рекомендував її підтримати.

Зізнаюсь чесно, завжди не подобалась мені ця історія з власноруч підписаними заявами про відставку. Бачила дуже мало випадків, коли рішення приймали заявники самостійно.

А ще помітила одне цікаве співпадіння. В разі якщо ВРУ все-таки вдасться звільнити Терентьєва, виконувачем обов’язки голови АМКУ стане Ольга Піщанська, сестра Світлани Піщанської, на яку, за даними нещодавнього розслідування журналістів, Зеленський переписав своє майно в Італії.

Оце так співпадіння трапляються 🙂

Головне, що настала нова епоха – жодних кумів на посадах. Тепер тільки друзі, партнери з бізнесу та сусіди 😛

Фото © Facebook Yuriy Terentyev


Тарас Чорновіл

Зараз пішла зачистка Антимонопольного Комітету України. На відміну від ситуації з Національним Банком, тут не буду таким однозначним, бо і до Терентьєва, і загалом до АМКУ питань більше, ніж достатньо. Не можу з певністю сказати щось доброго. Хоча, думаю, звільняють не за погану роботу, а за те, що “табличку ділення” погано засвоїв або комусь із верховних слуг у чомусь відмовив. Або просто не свій. Слухняний, але не свій…

І на нього, вочевидь, теж жорстко натиснули в кабінеті Зеленського в той самий день, коли там же ламали Смолія та Нацбанк. Чи йому там погрожували, чи реально пальці в двері сунули, чи ще щось. Терентьєв залишив у кабінеті заяву на звільнення. От тільки вирвавшись на волю, він поспіхом написав заяву до Верховної Ради про відкликання своєї заяви. Але комітет заяву про відкликання не розглянув узагалі, а тільки першу заяву “за власним бажанням” (от де лапки більш ніж доречні). А щоб не було зайвих розмов, Терентьєва десь таки витягнули з криївки й вибили з нього нову заяву уже про відкликання заяви про відкликання заяви про звільнення. Саме так, я нічого не наплутав і випадково не продублював.

Знаєте, що це було? Бурхливі 90-ті: паяльник, праска, бензопила… І все швиденько підписується. Тільки тепер гребуть не кооперативчиками й майстернями цеховиків, а власністю цілої країни.

І зовсім цікаву новину позичив у Victoria Ptashnyk (див. вище – ред).
Виконувачем обов’язки голови АМКУ стає перша заступниця Терентьєва Ольга Піщанська, сестра Світлани Піщанської, на яку, за даними нещодавнього розслідування журналістів, Зеленський переписав своє майно в Італії. Але ж вона не кума, значить, усе нормально…

Явно зелена пліснява перед втечею хоче зняти всі бар’єри та вигребти все, що тільки можна й не можна…