Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 станом на 09:00 20.06.2020

В Україні зафіксовано 841 випадок коронавірусної хвороби COVID-19

20 червня (станом на 9:00) в Україні 35 825 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 994 летальні, 16 406 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 841 новий випадок. Загалом проведено 553 737 тестувань методом ПЛР.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена:

Вінницька область — 1627 випадків;
Волинська область — 1743 випадки;
Дніпропетровська область — 1036 випадків;
Донецька область — 355 випадків;
Житомирська область — 1229 випадків;
Закарпатська область — 2069 випадків;
Запорізька область — 551 випадок;
Івано-Франківська область — 1981 випадок;
Кіровоградська область — 612 випадків;
м. Київ — 4252 випадки;
Київська область — 2174 випадки;
Львівська область — 3679 випадків;
Луганська область — 72 випадки;
Миколаївська область — 349 випадків;
Одеська область — 1232 випадки;
Полтавська область — 290 випадків;
Рівненська область — 2776 випадків;
Сумська область — 252 випадки;
Тернопільська область — 1643 випадки;
Харківська область — 1779 випадків;
Херсонська область — 185 випадків;
Хмельницька область — 612 випадків;
Чернівецька область — 4268 випадків;
Черкаська область — 592 випадки;
Чернігівська область — 467 випадків.

Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.

Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями. Станом на ранок 20 червня 2020 року до Центру надійшло 1248 повідомлень про підозру на COVID-19. Всього з початку 2020 року надійшло 78 194 повідомлення про підозру на COVID-19.

Джерело

 

Онлайн-брифінг з перекладом жестовою мовою міністра охорони здоров’я України Максима Степанова

Джерело

 

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 20 червня

▪️ В Україні за минулу добу зафіксовано 841 новий випадок захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 66 у дітей та 73 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 180 оcіб. За добу одужали 373 особи, померли 9 осіб.

▪️ За останню добу проведено 19 136 тестувань, з яких 11 162 методом ПЛР, 7 974 методом ІФА.

▪️ За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Львівській (139), Закарпатській (109), Рівненській (83) областях та в місті Києві (76).

▪️ В Україні більше тижня спостерігається значний ріст захворювання на коронавірусну інфекцію. Міністр переконаний, що суттєво знизити рівень поширення COVID-19 можливо лише за умови дотримання громадянами рекомендацій МОЗ. Він укотре закликав українців носити маски в громадських місцях, ретельно мити руки та користуватися антисептиками, а також дотримуватися соціальної дистанції.

▪️ 19 червня уряд прийняв рішення про виділення з липня поточного року антикризового пакету фінансування медичної галузі. Кошти будуть надаватися тим медичним закладам, які на другому етапі медичної реформи залишилися недофінансованими. Крім цього, 1,26 млрд грн буде виділено на екстрену медичну допомогу, в тому числі на підвищення зарплат працівникам екстреної служби і забезпечення станцій екстреної допомоги лікарськими засобами та іншим.

▪️ Кабмін на засіданні 19 червня вирішив підвищити з 1 вересня поточного року заробітну плату медикам другої та третьої ланки. Зарплати лікарів спеціалізованих та високоспеціалізованих медзакладів будуть збільшені на 70 відсотків до їхньої тарифної ставки (в середньому на 3,5 тисячі грн), середнього медичного персоналу — на 50 відсотків від мінімальної зарплати, молодшого медперсоналу — на 25 відсотків від мінімальної зарплати. Уряд також врегулював питання фінансування стажування лікарів-інтернів.

▪️ Уряд підвищив тарифи на лікування гострого інфаркту та гострого мозкового інсульту до рівня, який дозволить повністю покрити вартість лікування цих хвороб. В Україні 65 відсотків смертей припадає на серцево-судинні захворювання.

▪️ МОЗ кожні три дні оновлює перелік країн зі значним поширенням коронавірусної хвороби (так званої “червоної” зони) та публікує його на своєму офіційному сайті.
До “червоної” зони входять держави, в яких кількість активних хворих на COVID-19 становить більше ніж 40 осіб на 100 тисяч населення.

▪️ Згідно з рекомендаціями МОЗ, носити маски на вулиці потрібно лише у разі скупчення людей і відсутності можливості соціального дистанціювання не менше 1,5 м. Обов’язковим є дотримання маскового режиму в громадському транспорті та в приміщеннях.
На пляжах можна перебувати без маски, але при цьому обов’язково дотримуватись соціальної дистанції, шезлонги розміщувати на відстані не менше 1,5 м.

Джерело

 

Одним із найкращих способів знизити ризик зараження на COVID-19 є уникнення місць скупчення людей

Рішення про відкриття пляжів приймають органи місцевого самоврядування у кожному конкретному випадку. Якщо ви все ж вирішили відвідати пляж, рекомендуємо:

🔴Дотримуватись фізичного дистанціювання не менше одного метра з іншими людьми. Лежаки, шезлонги та інші об’єкти, на яких відвідувачі пляжу можуть сидіти та або лежати також мають бути розміщені на відстані не менше метра.

🔴Якщо немає можливості дотримуватись дистанції, необхідно використовувати маску (окрім перебування у воді), надягаючи її так, щоб були покриті ніс та рот.

🔴Дотримуватись правил гігієни рук. А саме: мити руки проточною водою з милом перед вживанням їжі, після відвідування туалету, коли відчуваєте, що вони забруднилися. Не слід забувати мити руки після зняття засобів індивідуального захисту (маски або респіратора). Не варто торкатись брудними руками обличчя. Якщо немає можливості помити руки, їх слід обробити спиртовмісним антисептиком.

🔴Дотримуватись етикету кашлю: чхати та кашляти в лікоть або одноразову паперову хустинку (яку слід одразу викинути та помити після цього руки).

🔴Уважно ставтеся до того, куди викидаєте використані засоби індивідуального захисту. На їх поверхні залишаються мікроорганізми, які виділяються з видихуваним повітрям. Вони можуть бути небезпечними для інших людей, а також забруднювати навколишнє середовище.

🔴Не обмінюватись речами з іншими людьми: рушниками, захисними окулярами, іграшками тощо.

🔴Не відвідувати місця, де немає доступу до туалетної кімнати, яка забезпечена проточною водою, рідким милом та одноразовими рушниками тощо.

🔴Слід відмовитись від відвідування пляжів людям, які старші 60 років, тим, хто у групі ризику, а також тим, у кого наявні ознаки респіраторного захворювання або пройшло менше 14 днів з моменту контакту із випадком підтвердженого захворювання на COVID-19.

Пам’ятайте, що дотримання правил індивідуального захисту (навіть на пляжі) — це особиста відповідальність кожного.

Джерело

 

Усього глобально
Останнє оновлення:
Випадки

Смертей

Одужало

Хворих

Випадків сьогодні

Смертей сьогодні

Критично

Підтвердженні країни


Сортувати за підтвердженими числами.

Країна чи регіонВипадкиСмертейОдужало