Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 станом на 09:00 17.06.2020

В Україні зафіксовано 33 234 випадки коронавірусної хвороби COVID-19

За даними ЦГЗ, на 17 червня (станом на 9:00) в Україні 33 234 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 943 летальні, 14 943 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 758 нових випадків. Загалом проведено 517 995 тестувань методом ПЛР.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена:

Вінницька область — 1500 випадків;
Волинська область — 1554 випадки;
Дніпропетровська область — 1012 випадків;
Донецька область — 338 випадків;
Житомирська область — 1147 випадків;
Закарпатська область — 1808 випадків;
Запорізька область — 538 випадків;
Івано-Франківська область — 1849 випадків;
Кіровоградська область — 592 випадки;
м. Київ — 4026 випадків;
Київська область — 2078 випадків;
Львівська область — 3227 випадків;
Луганська область — 66 випадків;
Миколаївська область — 323 випадки;
Одеська область — 1158 випадків;
Полтавська область — 281 випадок;
Рівненська область — 2499 випадок;
Сумська область — 230 випадків;
Тернопільська область — 1510 випадків;
Харківська область — 1652 випадки;
Херсонська область — 183 випадки;
Хмельницька область — 577 випадків;
Чернівецька область — 4082 випадки;
Черкаська область — 564 випадки;
Чернігівська область — 440 випадків.

Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.

Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями. Станом на ранок 17 червня 2020 року до Центру надійшло 1136 повідомлень про підозру на COVID-19. Всього з початку 2020 року надійшло 74653 повідомлення про підозру на COVID-19.

Джерело

 

Онлайн-брифінг з перекладом жестовою мовою міністра охорони здоров’я України Максима Степанова та заступниці міністра охорони здоров’я Ірини Микичак

Джерело

 

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 17 червня

▪️ В Україні за минулу добу зафіксовано 758 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 43 у дітей та 50 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 175 осіб. За добу одужали 415 осіб, померла 31 особа.

▪️ За останню добу проведено 18 412 тестувань, з яких 10 659 методом ПЛР, 7 753 методом ІФА.

▪️ За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Львівській (155), Закарпатській (82) та Чернівецькій (69) областях.

▪️ Україна за минулу добу поставила два антирекорди за кількістю нових випадків захворювання на COVID-19 та за кількістю померлих. Міністр укотре закликав громадян дотримуватись рекомендацій МОЗ щодо профілактики поширення коронавірусної інфекції: носити маски, не порушувати соціальної дистанції, ретельно мити руки і користуватися антисептиками.

▪️ Президент України доручив Міністерству зовнішніх справ України та віце-прем’єру з європейської та євроатлантичної інтеграції терміново розпочати переговори щодо передзамовлення вакцини від коронавірусу виробництва компанії AstraZeneca.

▪️ МОЗ надало Держприкордонслужбі листи-роз’яснення щодо пропуску громадян через український кордон відповідно до визначеного переліку країн так званої “червоної” зони. Це країни, де зафіксовано понад 40 активних хворих на COVID-19 на 100 тисяч населення. Громадяни, які прибувають з цих країн в Україну, повинні проходити обов’язкову 14-денну обсервацію або самоізоляцію. Ознайомитися з переліком країн “червоної” зони можна на офіційному сайті МОЗ.

▪️ МОЗ працює над питанням відкриття військових кафедр у вищих медичних навчальних закладах.

Джерло

 

Брифінг заступниці міністра охорони здоров’я Ірини Микичак за 17 червня

▪️ МОЗ за підтримки народних депутатів підготувало і внесло на розгляд парламенту законопроєкт, який передбачає залучення науково-педагогічних працівників у лікувальний процес у клінічних медичних закладах. Міністерство сподівається на його ухвалення найближчим часом.

▪️ 17 червня Кабінет Міністрів планує розглянути та затвердити Порядок використання бюджетних коштів для організації стажування лікарів-інтернів у 2020 році. Документ передбачає, що розпорядниками цих коштів будуть структурні підрозділи з питань охорони здоров’я обласних держадміністрацій. На оплату стажування лікарів-інтернів цього року з державного бюджету виділено 99 млн грн. Цього року діятиме такий же порядок проходження інтернатури, як і минулого. Водночас МОЗ розробляє новий прозорий та зрозумілий порядок проходження інтернатури.

▪️ Випускники вищих навчальних медичних закладів можуть проходити стажування у приватних закладах охорони здоров’я. Визначено вимоги до таких закладів: наявність ліцензії на медичну практику, включення в перелік баз стажування. Крім того, випускники проходитимуть очну частину інтернатури коштом державного бюджету, заочну — коштом приватного медзакладу.

▪️ В Україні тривають ліцензійні тестові іспити на визначення знань у галузі медицини КРОК-2. Для участі в іспитах за різними спеціальностями було зареєстровано 14 650 студентів. Явка склала 96,5 відсотка. Іспити проводяться з дотриманням усіх протиепідемічних вимог.

▪️ МОЗ розробило нову редакцію проєкту постанови Кабінету Міністрів про затвердження технічного регламенту на косметичну продукцію. Міністерство наполягає на виключенні з такої продукції мутагенних та канцерогенних речовин. Ухвалення постанови дозволить гармонізувати технічне регулювання косметичної продукції в Україні з європейським законодавством, усунути юридичні, адміністративні та технічні бар’єри в торгівлі з країнами ЄС.

▪️ 9 червня МОЗ оприлюднило для громадського обговорення проєкт розпорядження Уряду про схвалення Концепції Державної цільової програми створення та розвитку внутрішнього виробництва високоякісних лікарських засобів для профілактики лікування особливо небезпечних інфекційних та інших захворювань для забезпечення державних потреб України на 2020–2025 рр. Основною метою документу є організація виробництва на території України всіх препаратів, необхідних для повного забезпечення населення, із залученням вітчизняних та закордонних інвестицій та новітніх технологій. Проєкт направлено на погодження міністерств та відомств.

▪️ Питання вакцинації є проблемним для України, особливо в період карантину. Наразі зафіксовано зменшення кількості щеплень. МОЗ спільно з міжнародними організаціями працює над інформуванням населення про важливість вакцинації як єдиного доведеного методу профілактики інфекційних захворювань, особливо в дитячому віці.

Джерело

 

Усього глобально
Останнє оновлення:
Випадки

Смертей

Одужало

Хворих

Випадків сьогодні

Смертей сьогодні

Критично

Підтвердженні країни


Сортувати за підтвердженими числами.

Країна чи регіонВипадкиСмертейОдужало