Петро Порошенко в ефірі телемарафону до третьої річниці безвізового режиму з країнами ЄC (фото, відео)

Петро Порошенко: Нинішня влада на догоду Росії збавляє темпи євроінтеграції – це безвідповідально і небезпечно

 

Україні не можна збавляти темпи євроінтеграційних процесів. Нинішня влада, сподіваючись у такий спосіб «умиротворити» Путіна, тим самим тільки підігріває його апетити. Про це в ефірі телемарафону до третьої річниці безвізового режиму з країнами ЄC в ефірі телеканалів «Прямий», «5 канал» та «Еспресо» заявив п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

Порошенко нагадав, що рух до Європи протягом 2014-2019 років був дуже динамічним і результативним, і з перших днів президентської каденції його команда взялася до роботи над амбітними європейськими та євроатлантичними перспективами України.

«Я хочу наголосити, що в перший місяць в червні 2014 року – пройшло буквально 2 чи 3 тижні, я поїхав у Брюссель і підписав Угоду про асоціацію з ЄС – запрацювала поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі. Чітко визначені і підписані необхідні документи для безвізу. Отримали необхідні консультативні і фінансові можливості для того, щоб зробити наш рух в Європейський Союз незворотнім. Підписані і запрацювали необхідні для укріплення обороноздатності держави, і ми почали вже в серпні місяці 2014 року будувати українську армію за стандартами НАТО. Наголошую, що в 2014 році в червні, коли я був обраний, законодавчо офіцерам НАТО було заборонено вхід до Генерального штабу Збройних сил України і до Міністерства оборони», – зазначив Порошенко.

«Кожен місяць наскільки рішуче змінювалися стандарти для наших Збройних Сил, бо це був перший пріоритет, бо ми мали побудувати Збройні Сили для того, щоб одразу дати відсіч російському агресору. Кожен місяць відбувалися найрішучіші кроки у напрямку Європейського Союзу, у напрямку євроатлантичної інтеграції України. І в 2019 році попередній склад Верховної Ради святкував як величезне свято зміни до Конституції – коли був ухвалений мій проект змін до Конституції, де чітко визначено, що мета зовнішньої та внутрішньої політики України є повноцінне членство в Євросоюзі і НАТО», – нагадав Порошенко.

«Весь час нам говорили, що воююча країна не може бути членом НАТО. Наголошую, так само говорили, що воююча країна не отримає безвіз», – зауважив Петро Порошенко.

Він наголосив, що Росія за умови нинішніх цін на нафту та санкцій буде змушена зупинити агресію проти України. «Ми точно переможемо, і війна буде закінчена відновленням суверенітету і територіальної цілісності нашої держави», – переконаний Порошенко.

Він зауважив, що однією з найголовніших умов для цього є тісна безперервна співпраця із європейськими партнерами.

«Подивіться лише наші плани протягом наступного тижня – 17 червня у нас буде саміт Європейської Народної Партії, де «Європейська Солідарність» є членом цієї родини європейської. Найбільшої, найсильнішої політичної родини Європи. Я хочу наголосити, що сьогодні я як голова партії «Європейська Солідарність», як п’ятий Президент України запрошений для участі в Саміті ЄНП», – повідомив Порошенко.

«18 червня відбудеться саміт Східного партнерства, де 28 країн членів Європейського Союзу плюс шість країн Східного партнерства – а саме через механізми Східного партнерства було запроваджено Угоду про Асоціацію – буде проведено саміт і це надзвичайно важливо стосовно конкретної практичної реалізації змін європейських в країнах Східного партнерства», – зазначив п’ятий Президент.

«І 19 червня відбудеться саміт Європейської Ради, і ми дуже сподіваємося, і з цього приводу я говорив і з послами, і з головами держав і урядів країн членів Європейського Союзу, і сьогодні ми говорили з Дональдом Туском – Президентом Європейської Народної Партії – 19-го буде продовжено санкції проти РФ за агресію проти суверенної незалежної України», – зазначив Порошенко.

«Якщо ми збавимо темп, замість реальних кроків по темпу, який ми взяли за попередні п’ять років, буде лише балаканина, лише спроба не образити Росію, не роздратувати Путіна. Щоб, не дай, Боже, ми ні в якому разі не викликали вогонь на себе, назвавши Росію – агресором, Путіна – людиною, яка запровадила і несе відповідальність за десятки тисяч життів українців, які загинули і були поранені внаслідок російської агресії, захоплення Криму і Донбасу – це дуже безглузда і безвідповідальна політика. Ми маємо рішуче боротися за Україну, і по-іншому не буде», – застеріг Порошенко нинішню владу.

Джерело

 

Петро Порошенко звернувся до Зеленського: Вороги України – не патріоти, а ті, хто прийшов на нашу землю як агресор і вбиває наших громадян

Політичні переслідування волонтерів, ветеранів війни проти Росії та опозиційних політиків дискредитують Україну, руйнують її правову систему і свідчать про страх влади. Про це в ефірі телемарафону до третьої річниці безвізового режиму з країнами ЄC в ефірі телеканалів «Прямий», «5 канал» та «Еспресо» заявив п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко. Він закликав президента Зеленського врешті решт усвідомити, що справжній ворог сидить у Кремлі.

«Подивіться, що відбулося сьогодні – сьогодні пред’явили підозру у вбивстві Сергію Стерненку, лідеру одеського Правого сектору за те, що він, захищаючись, боронився від двох нападників, які намагалися його вбити, і причому не перший раз. Сьогодні йому пред’явили підозру. Двом фантастичним українкам, яких дякуючи таким безглуздим діям влади знає вся Україна, а може і весь світ – це Софія Федина і Маруся Зверобій – їм пред’явили підозру за пост чи в Ютубі, чи у Facebook. У якій демократичній країні світу можна собі це уявити?», – зауважив лідер партії «Європейська Солідарність».

«По справі Шеремета затримані троє українських добровольців, півроку вони перебувають за ґратами без будь-яких доказів, лише тому, що хтось з’явився на пресконференцію з цього приводу. З завзяттям проторять за грати українських добровольців. Сьогодні знищується українська судова система. Безумовно, це є дискредитація України. Відсутність верховенства права, відсутність демократії, відсутність права на гарантований захист, відсутність гарантії конституційної», – наголосив Петро Порошенко.

Він зауважив, що вже рік як силовики намагаються знайти хоча б якісь підстави для звинувачень. «Щоб підтвердити брехню, яка рік тому лилася на адресу нашої команди. Єдине, що вони змогли знайти – коли я як Президент, як Верховний Головнокомандувач, як Гарант суверенітету і територіальної цілісності держави видав Указ по призначенню заступника керівника збройного формування. Відповідно до Конституції Указ Президента є обов’язковим до виконання на всій території України. Указ не скасований, є презумпція конституційності, може бути скасований лише Конституційним судом», – зазначив Порошенко.

Це означає лише одне – влада налякана, влада боїться, влада не знає що робити, – переконаний Петро Порошенко. Він у прямому ефірі звернувся до президента Зеленського: «Ви мені не ворог, я з вами не борюся, навпаки – якщо важко, наша команда завжди готова підставити плече, бо ми дуже любимо Україну. Мій ворог – агресор, який прийшов до нас зі зброєю. Повірте, це і ваш ворог. Мій ворог – ті, хто прийшли і вбивають українців. Повірте, це і ваші вороги. І коли ви намагаєтеся, – ви, влада, може, президент не має до цього відношення, під час жахливої кризи відсутність хліба збираєтеся замінити поп-корном – українці дуже розумна нація і на це вдруге не поведуться. Країну треба об’єднати, державницькі сили треба об’єднати, і спільно як в 2014 разом виступити на захист нашої держави. Тоді буде успіх. Це моя порада», – резюмував п’ятий Президент України.

Джерело

 

Марафон: три роки без віз | «Прямий», «П’ятий канал» та «Еспресо» (повне відео)

Автор