Новий план виведення Росії з-під удару

Тарас Чорновіл

Андрій Єрмак разом з міністром МЗС Кулебою виїхали до Берліна. Керівник канцелярії президента Єрмак уже чітко заявив про головну мету візиту. Вона озвучена в інтерв’ю Єрмака для Франкфуртер Альґемайне Цайтунґ. Його крутійство по долученню до переговорів у Мінську “із врегулювання на сході” “визнаних представників громадянського суспільства Донбасу” заслуговує на коротке розшифрування.

Про “врегулювання на сході” навіть говорити зайве. У нас там , між іншим, російсько-українська війна йде, а не “ситуація кимось якось неврегульована” або “гражданскій канфлікт”. Але це ми можемо так вважати, а Єрмак, Сівохо та купа інших там братьєв бачать.

А тепер про суть. Це ніщо інше, як план Путіна для України: остаточно посадити за стіл переговорів Україну як державу з терористичними маріонетковими псевдореспубліками. А Росію вивести з переліку конфлікту та зарахувати до миротворців і посередників. Ну й усі оргвисновки про зняття санкцій… Єрмак уже встиг завізувати цю авантюру у вигляді так званої “Консультативної ради”. Ради, яка (нехай не брешуть) отримувала право ухвального, а не консультативного голосу. Ця мрія колаборанта провалилася. Нам видавалося, що це ми своїм обуренням зупинили. Ага! Доки шини не палають, ця реваншистська влада народу не чує. Зеленський проговорився на прес-ганьбищі, що йому цього може й хотілося, але в Парижі й Берліні таку кремлівсько-зеленську ініціативу навіть розглядати не забажали. А в нас політичні рішення щодо війни на Донбасі поки ще мають бути підтримані Нормандською Четвіркою.

Перший варіант провалився, Дмітрій Козак із своїм вірним партнером почергово повезли в Берлін новий план виведення Росії з-під удару та перекваліфікації війни у статус внутрішнього українського конфлікту. З цим до Німеччини літали представники РФ, а зараз пост-фактум допустили й представників нашої колаборантської влади. З брифінгу за результатами переговорів поки важко зробити висновок, чи Берлін погодився з рашистським планом такої дикої трансформації, але наша сторона вже неприховано лобіює саме російський план. Також показово, що міністр закордонних справ Німеччини на доволі конкретні питання щодо дій Німеччини як головуючої в Раді ЄС стосовно війни на сході України говорив дуже загальні речі про Східне партнерство, а не про Україну. Такого раніше навіть близько не допускали…

Ну а які на окупованих територіях “визнані представники громадянського суспільства Донбасу”, і хто їх там такими буде визнавати, навіть говорити зайве…

Автор