Даешь больше трэша! Бе-бе-бе!

Victor Kravets

Не понимаю, что вам не нравится, противные порохоботы. Нормальный реформатор на свои деньги. Чуть-чуть прекрасного из статьи на сайте украинской службы Би-би-си от 25 апреля:

“Спочатку він заявив депутатам, що Володимир Зеленський у розмові з ним заявив, що сферою його відповідальності будуть перемовини з МВФ про надання Україні фінансової допомоги”.

На секундочку, МВФ уже сменил программу сотрудничества с Украиной с долгосрочной на краткосрочную. Не удивлюсь, если они вообще откажутся нас кредитовать – с таким-то переговорщиком.

“Саакашвілі нагадав, що особисто знайомий з багатьма американськими політиками і німецькою канцлеркою Ангелою Меркель”.

Почему-то вспомнились фотографии величайшего реформатора с инаугурации Трампа. И реакция как многих американских политиков, так и Ангелы Меркель на депортацию обоссанной барыгоборческой тушки в Польшу – точнее, полное отсутствие какой-либо реакции на этом уровне.

“Я прямо дійду до них і скажу: або ви нам надаєте, або Україна зникає … Вони знають, що я вмію розмовляти”, – емоційно переконував депутатів Саакашвілі”.

А тут было бы весьма интересно узнать, куда и как должна исчезнуть Украина по версии этой обезьяны. Хотя подозреваю, что этот вопрос должен быть скорее в компетенции СБУ… Ну, а его умение разговаривать всем известно – если что, Аваков подтвердит.

“Він пообіцяв, що за тиждень після призначення подасть до профільного комітету Ради пакет із семи законів, реалізація яких дозволить Україні за місяць піднятися на два десятки позицій у світовому рейтингу Doing Business”.

Пожалуйста, объясните неразумному барыге, что это даст на практике? Несмотря на высокие места в этом самом рейтинге, Грузия как была нищим коррумпированным аграрно-сырьевым бантустаном, завязанным на российский рынок, так и осталась. Остатки обрабатывающей промышленности реформаторы успешно угандошили, реэкспорт блях за несколько лет сдулся, экспортные продажи вин напрямую зависят от братской Расеюшки… Хотя в некоторых городах начали давать свет и воду не раз в неделю, а раз в три дня – уже колоссальный прогресс.

“Пан Саакашвілі також обговорив з депутатами розвиток туризму в Україні – зокрема, запропонувавши створити “кулінарний трикутник” Київ-Полтава-Черкаси”.

А еще Нью-Васюки, ага. И объявить Черноморск вольным городом после того, как Ганди приедет в Данди. Понимаю, туризм до недавнего времени давал геополитическому и экономическому гиганту Грузии порядка 40% от всех валютных поступлений… Проблема, однако, в том, что туристическая отрасль напрямую зависит от массы неконтролируемых факторов. Например, погоды, массовых беспорядков, эпидемий…

Кстати, об эпидемиях. Где, говорите, сейчас все туроператоры? Совершенно верно, в жопе. Но теперь понятно, почему этот противный Билл Гейтс организовал пандемию этого гадкого коронавируса. Из зависти к Саакашвили и его не имеющим аналогов в мире реформам.

В принципе, экономический курс бубочек понятен, и Саакашвили прекрасно вписывается в эту концепцию. Никто не собирается развивать промышленность и внедрять высокие технологии на государственном уровне. Будут функционировать добыча и первичная переработка сырья, производство и экспорт сельскохозяйственных монокультур, розничная торговля всяким ширпотребом (преимущественно импортным), туризм (хотя отрасль будет восстанавливаться не меньше года-полутора) и т.д. Возможно, оставшиеся иностранные инвесторы окончательно свернут свои программы. Не удивлюсь, если крупные промышленные холдинги переведут управляющие компании под иностранную юрисдикцию – Саакашвили и его команда боевых грызунов известны своей любовью отжимать все, что, по их мнению, плохо лежит.

Так что даешь больше трэша! Бе-бе-бе!


Олена Монова

А вообще мне вся эта сага с мятежным сыном Грузии напоминает ситуацию, часто встречающуюся, кстати, житейскую вполне, когда в семье раптом природиться таке осяйне є*анько, вырастает каким-то чудом, и даже не слишком покалеченным, бо все берегут и ходят за ним следом, шо квочки. Все время улыбается и палец в ноздре на всю глубину.

А потом всем курятником бегают и не знают, куда его пристроить половчее. Уже и по родичам пхають, и друзьям на мозги капают: «Ну возьми его к себе на работу, ну возьмиииии, что тебе, трудно, свои же, ну что ты в самом деле. И платить можно не слишком много, главное, разрешай ему пыхнуть иногда в туалете, побегать и покричать «эгегей, йоптваюмать», сломать чего-нибудь раз в неделю, например, дощечки можно давать ломать, я принесу дощечек, если что. Ну и следи, чтобы не лизал на морозе железо, не совал гвозди в розетку, не е*ал бобров и не нае*нулся с крыши. Он по крышам любит бегать, вот, я каску принес и страховочные веревки с карабинами. Каску вообще лучше с него не снимай никогда. Стой, ты куда побежал, я еще не все рассказал, эх ты, трус, а еще друг называется… Ну вот куда мне еще этого 3,14дюка пристроить, уже везде пробовали, никто не хочет. О! А что, если….»

Ну и вот.


Mason Lemberg

Саакашвілі прийшов до влади в Грузії з фантастичним результатом, який не мав аналогів в демократичних країнах.

На першому терміні його президентства за нього в ПЕРШОМУ турі проголосували 96% виборців при явці 83%. Тобто, за нього проголосували 1,7 мільйона виборців з 1,8 мільйона зареєстрованих виборців. Найближчий конкурент отримав 1,5%.

Це вам не 73% в другому турі, тому що Нотердам+ і конкурент “вбив брата”.

Це була реальна підтримка всієї країни.

Але крім того, це свідчення того факту, що Саакашвілі ще той розповідач казкових історій.

На другому терміні його президентства, закривши опозиційні ЗМІ та отримавши звинувачення в фальсифікаціях, Саакашвілі набрав 53% голосів при явці близькій до 50%, або 1 мільйон голосів з 3,5 мільйонів зареєстрованих виборців.

Так, я не помилився. Кількість виборців в Грузії між першими і другими виборами Саакашвілі суттєво зросла за рахунок того, що на перших виборах Саакашвілі не голосувала бунтівна Аджарія. І приборкував Аджарію не Саакашвілі, а Путін. Тобто завдяки Путіну Саакашвілі повернув Аджарію без війни в 2004 році, вже після свого обрання. Але якщо ти виступаєш проти цього клоуна, то путінська маріонетка – ти, а не він.

На наступних виборах кандидат від його партії набрав 22% (350 тисяч виборців), а його конкурент від правлячої нині партії 63%.

Обидва президентські терміни Саакашвілі пройшли при ПОВНІЙ підтримці парламенту. Обидва рази він мав КОНСТИТУЦІЙНУ БІЛЬШІСТЬ. Роби реформи скільки хочеш, як хочеш, які хочеш.

Нині його партія в парламенті Грузії має 27 з 150 мандатів. В попередньому парламенті мала 65 з 150.

Крім побудованої прозорої будівлі поліції та кількох піар-хмарочосів в Батумі Саакашвілі після свого президентства залишив по собі:

– Грузію, в якій в 2013 році залишались неелектризовані райони. Електроенергія в Грузію імпортувалась, до речі, з Абхазії, і Саакашвілі платив за неї сепаратистам.

– Грузію з шаленим рівнем безробіття, найбільшим в Європі. І це офіційно. Неофіційне безробіття сягало до 50%, оскільки сезонні робітники безробітними не вважались. Розумієте, в чому “фокус” цього “економічного дива”? Тобто, фактично, в нетуристичний і неаграрний сезон в Грузії працювали тільки бюджетники.

– Грузію, в якій мало що вироблялося, яка шалено залежить від імпорту продукції, зокрема з Росії, яка була ГОЛОВНИМ імпортером після війни. Обсяги імпорту російської продукції в Грузію часів Саакашвілі в 10 РАЗІВ перевищували обсяги експорту грузинської продукції в росію.

– Величезну проблему з біженцями, яка є актуальною й досі, через 10+ років після війни. Десятки тисяч біженців живуть в бараках. Існують.

Про відверто кримінальні дії цього таваріща я розповідати не буду, бо це окрема історія.

На жаль, нам важко оцінити життя в середньовічній Грузії часів Саакашвілі, де не було роботи, продуктів і навіть електрики (в багатьох населених пунктах), але ми вже точно можемо оцінити “головну перемогу” Саакашвілі. Це підписаний НИМ ОСОБИСТО РАЗОМ З СЕПАРАТИСТАМИ план МЕДВЕДЕВА-Саркозі (план Медведева, не Саакашвілі), згідно якого Саакашвілі узаконив російську армію на окупованих територіях Абхазії і Південної Осетії.

А під кінець свого правління в Грузії Саакашвілі скасував візи для свинособак, які ввів ще його попередник.

Ну а потім ви знаєте і без мене.

Чому ж багато людей мають абсолютно протилежну думку про діяння Саакашвілі та вважають його “реформатором” і навіть “антикорупціонером”? А тому, що всю інформацію по Грузії ці люди отримували від Саакашвілі.

Тому так виходить, що “путінська маріонетка Іванішвілі” (так називає саакашвілі свого конкурента) “зливає Грузію” ото вже 8-й рік (навіть Порошенко зливав менше), отримавши безвіз, угоду про асоціацію з ЄС, суттєво зменшивши імпорт російських товарів, розвиваючи співпрацю з НАТО і т.д.

Але ідіоти продовжують вірити словам цього хронічного 3,14дуна.

До речі, він не тільки хронічний 3,14дун, а ще й ходяче нещастя. Все, за що він брався, закінчувалося повним провалом, починаючи від шаленої довіри грузин з підтримкою 96%, втечею і арештом на Батьківщині… та закінчуючи його ділішками в Україні, де він або кидав людей, або робив все так похабно, що воно замість проплаченої зміни влади виливалося в штурми палацу Жовтневий під час дитячого концерту.

Автор