Яке цікаве у нас правосуддя

Сергій Місюра

Дивіться, яке цікаве правосуддя у нас з Президентом, який знає, але не все.

Спочатку він знав, що броніки прострілюються, але ніякої експертизи ще навіть не було і заплановано.

Потім був суд з заставою для генерала Dmitry Marchenko і його застава в розмірі 100 мільйонів гривень, яку апеляційний суд спромігся розділити на п’ятьох – 20 мільйонів. Розслідування ДБР йшло повним ходом. Копали і шили в три зміни – Президент же заявив!

Потім ще раз він заявив, що Шеремета підірвав Ріффмайстер з допомогою кардіохірурга Кузьменко. І знову – усі сидять в СІЗО, бо Зеленський вирішив попіаритись і втрутитись своїм спічем про вину.

Ще був один факт втручання Президента, але про нього вже забули. Він особисто писав, що вбивць 5 річного Кирила Тлялова буде жорстко покарано, і це на його відповідальності. І в цьому факті є нюанс – там фігурують поліцейські, які успішно вийшли в березні під заставу в 200 тисяч гривень.

Тепер складаємо все до купи і додаємо вчорашній суд.

У всіх випадках Зеленський особисто втручався в картину зображення справ для українців. Всюди фігурує МВС. От тільки у вбивстві хлопчика під заставу поліціянти виходять на свободу, за наявності у слідства ствола, кулі, свідків, експертизи і, на превеликий жаль, самого хлопчика…
Виходить, Президент забув?

А вчорашній суд по справі Марченка вирішив дати ще ТPИ МІСЯЦІ НА СЛІДСТВО ДБР. Уявляєте? Більше року триває шиття справи бойовим офіцерам, які реформували забезпечення ЗСУ після своїх гарячих точок, а зараз у ДБР до цих пір нічого немає. Суд дозволив продовжити слідство, бо ж Зеленський особисто про це говорив! Ну яке ще може бути пояснення, що вбивць випускають на волю під заставу, а бойових офіцерів залишають без посад існувати на невідомий термін, бо Президент з ДБР облажались?!

Тому я хочу усім нагадати. Справу можуть завести на кожного, а вже правосуддя буде вибірковим. І якщо ти ветеран, активіст, волонтер чи людина, що не боїться говорити, – з цією владою можете чекати на справу, просто вже буде питання часу.

І ще. Карантин карантином, а за Україну та нашу свободу потрібно боротись постійно! Крайніх не буде. Все має бути і буде – тільки Україна!

Автор