Борт с 42 500 защитных костюмов от Roshen и Фонда Порошенко прибыл в Борисполь (фото, видео)

42,5 тисячі захисних костюмів для медиків, куплені Фондом Порошенка та компанією РОШЕН у Південній Кореї, прибули до Києва

В Україну доставлені 42,5 тисячі захисних костюмів для медичних працівників, куплені коштом Фонду Порошенка та компанії РОШЕН у Південній Кореї.

Це – четверта партія костюмів, яка найближчими днями надійде у медзаклади по всій країні.

Попередні 30 тисяч костюмів вже передані в лікарні в усі регіони України – перш за все в осередки спалаху коронавірусної хвороби. Загалом Фонд Порошенка та компанія Рошен закупили 130 тисяч захисних медичних костюмів. Наступний вантаж із Сеула очікується за кілька днів.

Як відомо, в Україні вже близько двох тисяч медичних працівників інфіковані COVID 19 – це фактично кожен п’ятий хворий на коронавірус. Причиною цьому є абсолютна незабезпеченість вітчизняних лікарень засобами професійного захисту.

«Європейська Солідарність» ще минулого тижня зареєструвала законопроект №3376 про страхування медичних працівників на випадок захворювання коронавірусної хворобою і вимагає від президента та монобільшості ухвалити його на найближчому засіданні парламенту.

Джерело


Юрій Бірюков

Так уж сложилось, что в 2014 году наша армия была без бронежилетов. Вот не было их совсем, их до начала войны никогда не закупали. А мы с вами ничерта в бронежилетах не понимали, да.

Так уж сложилось, что в 2020 году наши медики были без защитных костюмов. Вот не было их совсем, их до начала эпидемии никогда не закупали. А мы с вами ничерта в защитных костюмах не понимали, да.

Обе эти истории похожи до степени смешения. И в обеих этих историях компания ROSHEN, Фонд Порошенко и Петр Порошенко тратят сотни миллионов гривен на помощь нашим защитникам. Военным… Врачам…

Первый борт сегодня рано утром уже прибыл в Борисполь, уже разгружен. Целый борт защитных медицинских костюмов – 42 500 костюмов. Борт разгрузился и ушел за следующей партией.


Андрій Смолій

• 300 000 одноразових масок,
• 130 000 костюмів захисту,
• 10 000 медичних захисних окулярів Foshan COXO,
• 3 000 пульсоксиметрів “MEDICARE” FPX-034,
• відремонтовано 34 апарати ШВЛ та куплено запчастини для 12 АШВЛ,
• 1 новий апарат ШВЛ,
• 10 рентген-апаратів,
• 5 моніторів пацієнта М50,
• 20 ларингоскопів Macintosh для дорослих,
• 5 шприцевих насосів Medifusion, DS-3000,
• 5 відсмоктувачів хірургічних NOVELA.

Цей довжелезний список – допомога Петра Порошенка та компанії «Рошен» для українських медиків та лікарень, які були кинуті напризволяще теперішньою владою. Це та допомога, яка сьогодні рятує життя наших співгромадян.

А цей літак, що ви бачите на відео та фото, привіз вже 42.5 тисячі захисних костюмів для наших медиків, сотні з яких сьогодні вже інфіковані коронавірусом, адже не мають такого обладнання.

У Зеленського повністю провалили боротьбу з коронавірусом. Якби не волонтери, меценати та активні громадяни – мали б ще гіршу ситуацію ніж зараз.

Фото © Михайло Палінчак

 

Автор