Петро Порошенко: Єврокомісія ухвалила рішення виділити Україні макрофінансову допомогу

Європейська Комісія невдовзі оголосить рішення про виділення макрофінансової допомоги Україні. Її розмір може перевищити мільярд євро. Про це на своїй сторінці повідомив п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

«Гарна новина від моїх друзів в Брюсселі. Зовсім скоро Європейська Комісія оголосить рішення про виділення макрофінансової допомоги у розмірі 3 млрд євро десятьом країнам-партнерам для подолання наслідків епідемії коронавірусу. При цьому, планується, що Україна може отримати понад 1 млрд євро», – зазначив Порошенко.

«Це потужний вияв солідарності та підтримки нашої держави з боку Євросоюзу, ознака високої довіри та поваги, які розбудовувалися крок за кроком протягом попередніх років», – переконаний Петро Порошенко.

«Сподіваюсь, що українська влада зможе швидко зняти всі перепони до відновлення співпраці з МВФ і відкрити шлях для отримання цієї потрібної допомоги від наших європейських партнерів», – наголосив п’ятий Президент.

Петро Порошенко також зазначив, що фракція «Європейська Солідарність» вимагає провести цього тижня позачергове засідання Верховної Ради для ухвалення так званого банківського закону.

Джерело