«ЄС» вимагає від Уряду та РНБО зібратися на термінові засідання щодо надзвичайної екологічної ситуації

Партія «Європейська Солідарність» вимагає від Уряду та РНБО зібратися на термінові засідання і розглянути питання надзвичайної екологічної ситуації, яка склалася через пожежі у Чорнобильській зоні відчуження.

Уряд має негайно вжити заходи необхідні для захисту людей і подолання наслідків екологічної катастрофи, зокрема, у Київській та Житомирській областях та місті Києві, який за інформацією міжнародних моніторингових інституцій має найбрудніше повітря на планеті.

Партія «Європейська Солідарність» також вимагає від київської влади, мера міста Києва прозвітувати про ситуацію з порятунком парків столиці та про ті заходи, які мають бути вжиті для недопущення пожеж у лісопарковій зоні Києва.

Ми обурені безпорадністю і бездіяльністю влади, яка неодноразово заявляла, що пожежі у зоні відчуження ліквідовані, але при цьому у Києві стоїть густий дим, а жителі скаржаться на запах гару, який відчувають у всіх куточках столиці та області.

Таке враження, що влада приклалася до кисневих подушок і дихає іншим повітрям, ніж звичайні люди.

Ми вимагаємо від влади своєчасних та професійних дій. Кожен день і навіть година зволікання – це втрачені здоров’я і навіть життя людей.

Джерело