Виживемо чи вчадіємо?

Володимир Ар’єв

Вчора мої колеги по фракції Бондар Михайло та Микола Величкович з‘їздили в саме пекло на Житомирщині і відвезли допомогу від фракції Європейська Солідарність пожежним і постраждалим. У людей погоріли хати. Нижче фото та відео, і вони страшні.

Є одне спостереження. Масштаби, кількість займань і локалізація свідчать про одне: є умисні підпали, адже в багатьох місцях полів з сухою травою нема і близько.

Президент має не тікати в Закарпаття і не барахтатися у теплих ваннах Шустера, а займатися прямим конституційним обов’язком – безпекою країни. Скликати РНБО, посилювати антидиверсійні заходи. Бо сценарій, який хочуть втілити палії, явно не потрібен особисто Зеленському, про Україну вже навіть не кажу.

Але для того, щоб це побачити, треба хоча б розуміти наслідки. Епідемія коронавірусу і забруднене повітря дають синергію, про це пишуть аналітики World Economic Forum. Соціальні та політичні наслідки розгубленості і бездіяльності влади? А здогадайтеся самі.

Дестабілізація України в умовах локдауну цивілізованого світу відчиняє вікно можливостей для російського агресора і п’ятої колони. Переслідування патріотів – з того ж масштабного антиукраїнського сценарію, що і підпали.

Але президентом в настільки складний час, на жаль, працює абсолютно неготовий для цієї посади аматор.

 


Ірина Геращенко

Це Житомирщина, Овруч…

Вчора горіли ліси, пожежа перекинулася на деякі села. Людей з хат, які пожирає пожежа, евакуювали. Рятувальники працюють, викладаючись на повну, їм зараз дуже важко.

Й сьогодні, в день рятувальної служби, ми ДЯКУЄМО вам, ви на передовій. На ще одній передовій, разом з лікарями і воїнами…

До «Європейської Солідарності» звернулися мешканці кількох сіл з проханням про гуманітарну допомогу. Вже зараз колеги, Бондар Михайло та Микола Величкович виїжджають в зону біди – передати продуктові набори і засоби захисту. Не можемо і не маємо права залишати в біді тих, хто потребує допомоги.


Зоя Ярош

Ну, так, просто 2 пости підряд у стрічці.

Про Житомирщину, погорілі повністю села в Овруцькому районі, Чорнобиль, ресторан Нова Земля у Дарницькому, про Голосіївський ліс ви вже чули, гадаю. І те, що у Києві наразі найбрудніше повітря у світі, теж.

У мене просте питання – взагалі, окрім попелища, найближчим часом хоч щось залишиться від України?

Я, звісно, не конспіролог. Але крізь димову завісу мені аж ніяк не вдається розгледіти адекватних дій в цій ситуації від влади. Хоч я і намагаюсь. Але їх нема.

Намагання пожежників тушити, без води на попити і брак інших засобів, на які збирають кошти волонтери, – не є адекватними діями влади у цій ситуації.

Таке враження, що реально сподіваються, що ми тут вчадіємо, замкнені у квартирах за блок-постами.

Та і президент щось там торочив сьогодні по телевізору про виживання. Ще раз – виживання. Саме так і сказав.

Автор