Зради і перемоги тижня. 10 – 16 квітня 2020 р.

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Щоразу по п’ятницях (по можливості) – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 10 – 16 квітня 2020 р.

ЗРАДА

Відкрилася причина відсутності захворювань на норонавірус у Миколаївській обл. Медперсонал допускав грубі порушення при відборі біологічного матеріалу. Зокрема, медичні працівники використовували не стандартизовані пробірки і неякісну хімічну речовину, яка не відповідає певним нормам і стандартам, у якій зберігається відібраний біоматеріал

За три тижні карантину кількість нових вакансій впала на 44%.

В Україні з початку епідемії COVID-19 захворіли 594 медпрацівники.

Міжнародний валютний фонд очікує спаду внутрішнтього валового продукту України у 2020 році на 7,7% та відновлення у 2021 на 3,6%.

У Зоні відчудження біля Чорнобильської АЕС та на Житомирщині палають ліси. Димом затягло Київ. На хуторі Кацюри, що поблизу арт-хутора «Острів Обирок» у Бахмацькому районі Чернігівської області, згоріли дві хати.

Печерський районний суд міста Києва обрав колишньому народному депутату Тетяні Чорновол запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслету. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков назвав обшуки у депутатки Тетяни Чорновол, які проводила ДБР, а також висунення їй підозр у вбивстві неадекватними та ганебними.

ПЕРЕМОГА

Києво-Печерська лавра, за рішенням комісії з надзвичайних ситуацій столиці, закривається на карантин у зв’язку з підтвердженими там понад 90 випадками інфікування коронавірусом COVID-19. На трьох священнослужителів, які допустили скупчення людей у храмах на Вербну неділю на тлі карантинних заходів, накладено адміністративні штрафи.

У Чернігівській області одужали двоє інфікованих на COVID-19.

Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк отримав повістку за відкритою кримінальною справою щодо факту відмови міської влади зупиняти громадський транспорт згідно з постановою Кабміну.

Відбувся обмін полоненими з терористичними організаціями “ДНР” та “ЛНР”. Додому повернулися 20 людей. Україна віддала 14-х. Серед звільнених 15 – цивільних, один правоохоронець і двоє військових.

Президент Володимир Зеленський підписав закон №2339, що посилює відповідальність за підпал сухої трави.

Шевченківський районний суд Києва обрав міру запобіжного заходу для викритого контррозвідкою Служби безпеки України агента ФСБ Валерія Шайтанова. Його підозрюють у державній зраді та вчиненні терористичних актів.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор