Вірус в московській рясі

Елена Кудренко

Можете бросать в меня камни, но вера не должна быть слепой. И если церковь призывает толпу людей собраться вместе во время вспышки пандемии – то это лукавство.

Потому что:

а) маски в толпе вряд ли защитят от вируса;
б) если карантин для всех, то карантин для всех;
в) почему-то зараженные верующие идут лечиться в больницу.

В больницу, потому что среди них немалый процент верит в то, что Бог спасет и защитит, но врач в их жизни присутствует. И почему-то попа на Мерседесе из Киево-Печерской Лавры (напомните, как его зовут) отправили лечить коронавирус в вип-палату киевской больницы, а не бросили на произвол судьбы помирать.

И да, я о Московском Патриархате. Который является бизнес-структурой российских олигархов, помимо того, что это еще и шпионаж, и подрыв украинского суверенитета, и прочее. Эта российская бизнес-церковь в Украине обязана получить хорошо подготовленные иски от нашего государства за сознательный подрыв медицинской системы, за коллаборационизм с оккупантом, за шпионаж и антиукраинские действия. Денег они здесь зарабатывают более, чем достаточно, и они могли бы компенсировать государству Украина те убытки, которые мы здесь из-за них несем.

В самой России эта церковь является главным источником обыдления населения, деструктивной разлагающей силой, рассадником того же коронавируса, – и в Украине они уже натворили немало беды. Жаль, не успели дожать их с этими выборами.


Володимир Омелян

«Так, я являюся ініціатором, щоби виселили інфекційну лікарню звідси. Ви хотіли б, щоби у вашому під’їзді, біля вашої квартири був притон…
Були дуже відкриті дебати. Я сказав, що помруть, якщо не підуть. І в один день три людини померло. Вони написали відкритий лист, скаргу на мене Блаженнішого Митрополита Володимира.
Я бачу, що у блаженнійшому митрополиту Володимиру йдуть іскри з очей – ну так, ніжно я говорю.
І він каже: “Ви що собі дозволяєте?”.
Я говорю, що?”.
“Ось ви прокляли музейників, у них померло три людини …”
Я повертаюся: “До вечора помрете всі. В ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа” (при цьому владика Павло схрестив благословляє жестом руки – ред.). Ну правда, ще одна людина померла. Вони швиденько змилися …».

2010 рік, Владика Павло, під час виселення інфекційної лікарні з території захопленої московською сектою Лаври.

Бог все бачить!

Як би це пояснити прихожанам МП, що московська церква неканонічна, томосу Константинополя лжецерковники з Москви ніколи не отримували, і зараз цих сектантів Бог карає?!

Що є правдою, до речі. 😉

І агентів Кремля в рясах відправити домой, нехай їх Путін лікує.


Джон Сміт

“Какаяразніца” Зеленського сьогодні принесла вже 90 хворих у Лаврі. Скількох ще заразило це гніздо релігійних фанатиків, яких толерує влада і яке проігнорувало карантин, змушуючи цілувати пальці і хрести, – невідомо. Але рахунок точно йде на сотні.

Ось це – “какая разніца”. На відміну від Української церкви, яка одразу приєдналася до державних заходів, московська секта відкрито саботувала карантин, вкладала в голови прихожан войовничу і безбожну дурь про “причащання, якому не страшний вірус”. Вони свідомо збільшували свій виторг на біді.

Порошенко зрозумів, що це ворожа деструктивна секта ще коли Онуфрій відмовився встати у ВР, щоб вшанувати загиблих на війні. Порошенко намагався захистити народ від них, хотів дати шлях нашій церкві. Але народ обрав зелене нещастя з політикою какаяразніца.

2 житті і 90 хворих – ось какая разніца.

* * *

Джерело поширення COVID-19 в Тернопільщині – Почаївська лавра. Результати епідрозслідування.

© Ілля Стронґовський

Головна санітарна лікарка області Оксана Чайчук повідомила, що священник, який співає у хорі Почаївської лаври, є також священнослужителем у Збаразькому районі, дружина його працює в бухгалтерії Шумської райлікарні. Відповідно контакти пішли як по бухгалтерії, так і головний лікар в Шумську позитивний. І вчора був 21 позитивний результат, а всього є 26 позитивних, це буквально за два дні досліджень. Із цим священником пов’язаний також спалах у Дубенському районі Рівненщини.

Священнослужителі, які співають в хорі лаври, мають парафії у Шумському, Кременецькому, Збаразькому районах. Якщо ми матимемо результати обстеження, будемо мати великий спалах.

Головна санітарна лікарка області повідомила також те, що є також звернення консула Молдови, оскільки 8 молдаван привезли інфекцію саме з Почаєва. Питання перебуває також на контролі у Прем’єр-міністра.

На контакт московські попи не йдуть. Списки хористів не дають. Навіть начальник обласної поліції зв’язатися з настоятелем лаври не може.

Тернопільщина – четверта за кількістю заражених в Україні.
На першому місці – Київ, де збудником захворюваності також стала Київська Лавра. Там так само не відмінили службу, аж поки Паша-Мерседес не захворів.

Тобто скрізь, де є осередок російської церкви, відбувається спалах вірусу. Сотні українців захворіли через дії іноземної церкви і жодної відповідальності. Влада тупо ігнорує.

При цьому ситуація дійшла до абсурду. Обласне керівництво – держава – намагається випросити дозвіл у московських попів пустити їх на територію державної власності для дезінфекції споруд. Нагадую: споруди Свято-Успенської Почаївської лаври це державний історико-архітектурний заповідник. Кабмін ще в 2018 році скасував розпорядження Януковича, яким Почаївську лавру передавали на 50 років московській церкві. Дозволу, щоб зайти на його територію, держава ні в кого не має питати. Але московські попи утворили якісь банди “казаков”, що їх там “охороняють”. Що це за охорона? Насправді, вони нахабно захопили наші святині і розносять вірус.

Автор