Зради і перемоги тижня. 27 березня – 9 квітня 2020 р.

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Щоразу по п’ятницях (по можливості) – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 27 березня – 9 квітня 2020 р.

ЗРАДА

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова замінила свого заступника, відповідального за справи Майдану та справу щодо вбивства Катерини Гандзюк. Трепак заявив, що справу про вбивство активістки Катерини Гандзюк вийшла на фінішну пряму перед тим, як у нього забрали відповідні повноваження.

В Україну контрабандно ввозили підроблені експрес-тести для діагностування коронавірусної інфекції.

Президент Академії медичних наук лобіює «фуфломіцин» для лікування COVID-19. Віталій Цимбалюк надіслав листа прем’єр-міністру Денисові Шмигалю, в якому пропонує використовувати для лікування та профілактики коронавірусної хвороби COVID-19 препарат «Протефлазід», або ж «Флавовір», виробника ТОВ «НВК «Екофарм». «Протефлазід» не має доказової бази попри те, що існує на ринку пострадянських країн десятки років.

Прокуратура продовжила строки досудового розслідування у справі вбивства журналіста Павла Шеремета ще на два місяці — до 12 червня 2020 року. Слідчі Нацполіції просили продовжити строки досудового слідства за підозрою Яні Дугарь, Юлії Кузьменко та Андрію Антоненку, наголошуючи на необхідності завершення ще близько 20 експертиз та проведення додаткових слідчих дій.

Народний депутат Гео Лерос опублікував відео, де людина з голосом, схожим на голос брата очільника ОП Андрія Єрмака – Дениса Єрмака, нібито обговорює кадрові призначення за гроші. Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила кримінальне провадження.

Державний бюджет за січень-лютий 2020 року виконаний із дефіцитом у розмірі 21,570 млрд грн. Це – в 1,6 раза вище дефіциту за такий період у 2019 році.

У Чорнобильській зоні відчуження сьогодні сталася лісова пожежа. Пожежа охопила площу біля 32 га.

ПЕРЕМОГА

Сергія Сивоха звільнили з посади радника секретаря Ради національної безпеки і оборони України на громадських засадах. 12 березня він презентував Національну платформу примирення і єдності. По завершенню презентації представники Національного корпусу взяли слово і заявили, що мир із Росією неможливий. Після цього почалася штовханина, Сивоху почали штовхати до виходу й він покинув презентацію. На місце прибула поліція.

Верховна Рада на позачерговому засіданні ухвалила закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення”.

За кордоном від коронавірусної хвороби, спричиненої COVID-19, одужали 11 українців. Українці вилікувалися в Італії, Нігерії, ОАЕ, Польщі, Німеччині та Японії.

Служба безпеки викрила ботоферму, через яку зловмисники поширювали фейки про COVID-19 і закликали до повалення конституційного ладу. Як зазначається, ботоферма створювала та керувала обліковими записами в соцмережах, які нібито належали громадянам України, хоча насправді там використовувалися фейкові персональні дані. Потужність «ферми» – понад 5 тисяч ботів.

Семеро депутатів подали більше тисячі правок до закону №3260 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності”, який називають “антиколомойським”. 6033 поправки подав нардеп Антон Поляков, раніше виключений з фракції «Слуга народу».

Приватним лабораторіям та клінікам, а також усім закладам охорони здоров’я, які мають відповідну ліцензію та потужності, можна проводити ПЛР-тестування на COVID-19.

Верховна Рада України у першому читанні підтримала закон про неповернення банків екс-власникам. В народі цей закон прозвали «антиколомойський».

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.