«Газєта Вєсті» дестабілізує і без того нервову обстановку

Anton Senenko

Дурачкі з газєти Вєсті не тільки всі ці роки професійно працюють проти України зсередини.

Вони ще й вдалися до цинічних і мерзенних провокацій з метою дестабілізації ситуації та налаштування одних громадян проти інших в один з найтяжчих періодів в історії нашої країни: вони опублікували адреси будинків, де, ймовірно, мешкають громадяни із підозрою на коронавірус.

Немає жодного значення, чи ці списки справжні, чи фальшиві, ми до цього ще повернемось.

Головне те, що колись так само людям на дверях малювали білі хрести, а трохи пізніше писали, що тут живе… (вставити потрібну націю).
Що було далі – кожен знає або може нагуглити.
Методички не змінились.

Дурачкі пишуть, що “… мы не имеем своей целью посеять панику, а хотим помочь нашим читателям пережить сложные времена, сохранив свое здоровье и здравый смысл”, але слід розуміти, що таки завдання про паніку у них і є.

Це не журналістика.
Слід розуміти, що коли подібні списки “витікають” в телеграм-каналах, на парканах, в “одном істочнікє” – це проблема суто того, хто цим джерелам довіряє.
Якщо ж ця інформація спливає типу у Вєстях – це вже проблема.

І не має значення, чи конкретно Ви читаєте цю газету. Через неї та її медійний вплив на широкі верстви громадян саме Ваш будинок може виявитися з “білим хрестом” з абсолютно непередбачуваними наслідками.

Я колись вже писав про лайножурналістів, які ще до реальних випадків з COVID-19 поспішили “радісно” всіх сповістити, що в Україні зафіксовано перший випадок коронавірусу, забувши уточнити, що то не COVID.
Я попереджав, що вони зараз зберуть лайки і шери, а потім будуть як і усі стояти в чергах у черги за масками та купувати гречку.

Так і вийшло.
Примітивні убогі створіння без мізків.

От і зараз кажу: газєта Вєсті – дестабілізує і без того нервову обстановку.

Це – собаче лайно і, сподіваюсь, колись рядок у резюме “работал в газєтє Вєсті” буде достатньою причиною для отримання “вовчого квитка” в українській журналістиці.

Автор