5G-середньовіччя

Тарас Чорновіл

Ну що ж. У мене ніби добра новина для українців. Правда, дещо в своєрідному сенсі добра. Коли відбувалася новосанжарська дикість, і ніби нормальні люди під дією владних провокацій та рашистської пропаганди раптом немов подуріли, ми часто вживали слова “середньовіччя”, “темні часи”. Так от, уррра! Ми не найгірші. І середньовіччя це вже не про нас.

У Великобританії розгортається вандалістська кампанія знищення вишок з передавачами 5G-зв’язку. Це наслідок істерії, яка шириться в різних екзальтованих групах в соцмережах та суспільних середовищах з черговою теорією змови. Її суть зводиться до того, що “через сигнал цієї мережі передається вірус Ковід-19”. І навіть що струми 5G “витягують кисень з легень, а тому ми всі задихнемося”. Деякі особливо обдаровані пробираються в ефір радіо й телебачення. І мракобісся набирає розмаху. Позавчора писали про три знищені вишки. Сьогодні вже чув про 5 чи 7 знищених та 20 атакованих. А також були напади на зв’язківців.

І оператори зв’язку та правоохоронці з серйозним виглядом пояснюють ідіотам, що саме на цих вишках ще не було передавачів 5G, тому вони знищили станції 3G й 4G, які “вірус не передають”. Ще, замість масово залучити психіатрів, розказують, що у Вухані та кількох інших містах, де є ця мережа, вірус поширився не через наявність 5G, а з вини надмірної густоти населення. А ще в Японії та Ірані 5G нема, а Ковід-19 є. Звісно, що на всю цю відрижку темних віків логічні аргументи не діють

А тепер “вишенька на тортик”. Середньовічний і маразматичний забобон через соцмережі поширюють, імовірно, з Росії та через проросійських пропагандистів у Британії. А американські журналісти відзначили, що подібну теорію змови проти 5G в США росіяни розганяли ще торік. І навіть офіційний рашистанський зливний бачок Раша-Тудей-Америка в прямому ефірі озвучив істеричну заяву, що 5G може всіх убити.

Мені здається, що про розіп’ятих хлопчиків у нас менше вірили. Хоча іншу російську кампанію під лозунгом “наживаються на війні” заковтнули 73%. Тому із середньовіччям і в нас не Санжарами єдиними…

Автор