Стійке відчуття дежавю 2014 року (фото, відео)

Валерій Прозапас

“Фонд Порошенка” за місяць витратив 92 мільйони на захисні засоби, медичну апаратуру та продуктові набори.

За п’ять років – під два мільярди на системи оборони, озброєння та житло для армії.

Це назвали “неефективною комунікацією”, бо інші витрачали мільярди на утримання недорогеньких, професійних активістів, клоунські шоу та інший непотріб для дискредитації незручного державника.

Розвиднюється, хто справжні “свінарчуки” з пограбованим бюджетом, скоростними мамамі, оманськими вояжами, решалами-братами, проданими масками та відкритими ломбардами.

Чи дати ещє 100 днєй?
Може, якраз “новиє ліца” продуктові картки введуть.


Юрій Бірюков

Он будет на меня злиться, и, возможно, будет ругать, но…

На закупку партии в 70 000 защитных костюмов (первый груз пришел 3 апреля) потрачено около 59 миллионов гривен.

На закупку 10 рентген-аппаратов потрачено около 10 миллионов гривен.

На закупку 10 000 защитных очков для медиков потрачено около 1.5 миллиона гривен.

На закупку партии в 300 000 сертифицированных защитных масок потрачено около 10 миллионов гривен.

На закупку партии медикаментов потрачено около 7 миллионов гривен.

На закупку продуктовых наборов потрачено чуть больше 1 миллиона гривен.

На закупку реанимационного оборудования (уже доставлено в больницы) потрачено 2.5 миллиона гривен.

На ремонт аппаратов ИВЛ потрачено 700 тысяч гривен.

Итого – что-то там около 92 000 000 гривен. За март. За один март. Да, это про Фонд Петра Порошенко, про компанию Рошен и его личные средства. И это то, что просто я вот в офисе услышал, наверняка, не все. За один месяц.

… бу-бу-бу, Бирюков, ну может, не будем этим всем сильно уж там афишировать.
… бу-бу-бу, Бирюков, ну может, не будем все это прям уж там пиарить.

За месяц. Почти СТО МИЛЛИОНОВ ГРИВЕН. А за прошедшие пять лет – уже больше ДВУХ МИЛЛИАРДОВ. Может уже хватит стесняться этого и старательно скрывать?

* * *

В общем, вся наша лента в коробках с продуктами, но тут у нас еще одна история. И история детективного характера.

В общем, сейчас вся логистическая машина РОШЕН, а, поверьте, там работают спецы, заточена на поиски и закупку медицинских грузов. Номенклатура там впечатляет, суммы тоже. И вот так были найдены 10 000 стерильных костюмов для медработников в Китае. Пока оформляли контракт, пока решали транспорт – решили докупить еще 20 000, а потом еще 40 000.

Фабрика отгрузила 30 000, а вот дальше… хлоп, и русские перекупили. Просто тупо двойной прайс заплатили, а китайцы такие – это просто бизнес – перенесли отгрузку остатков нашей партии на июнь. Ага, ну спасибо, ну удружили.

История со счастливым концом – были найдены и законтрактованы дополнительные 100 000 (сто тысяч, именно так) костюмов в Южной Корее. И это несколько миллионов долларов. Да. Снова.

Стойкое ощущение дежавю и ассоциации с 2014 годом не покидают ни на мгновение. Но тот простой факт, что и тогда и сейчас У НАС был НАШ лидер, вселяет в НАС уверенность в завтрашнем… и так далее, по календарю.


Фонд Порошенка

Перша партія захисних медичних костюмів від Фонду Порошенка та компанії РОШЕН, які були закуплені та доставлені з Китаю, передається до лікарень у регіонах України.

Зокрема, у лікарні Чернівецької області – 1500 комплектів, міста Києва – 3050 комплектів, Вінниччини – 1500 комплектів, Кременчука (Полтавська область) – 400 комплектів, Чернігова – 1050 комплектів, Білої Церкви – 700 комплектів та Броварів (Київська область) – 600 комплектів.

200 комплектів надійдуть до лікарень Тернопільської області, 200 – в Івано-Франківську область. 200 комплектів – на Одещину, 150 – в Рівненську область. 150 комплектів надійде на Черкащину, ще 100 – на Закарпаття.

Як відомо, Фонд Порошенка та компанія РОШЕН уже закупили 30 тисяч захисних костюмів для медичних працівників з Китаю, і ще 100 тисяч закуповують у Південній Кореї. Їхня доставка очікується у квітні.

Також кондитерська корпорація РОШЕН закупила 10 портативних рентген-апаратів виробництва Південної Кореї. Їх очікують доставити в Україну через два тижні. Такі апарати дають можливість оперативно виявляти пневмонію у коронавірусних пацієнтів. У компанії повідомили, що апарати були замовлені ще в березні, однак через надзвичайний ажіотаж на глобальному ринку медобладнання їх можливо отримати не раніше середини квітня.


«Європейська Солідарність»

10 тисяч спеціальних захисних костюмів, які були доставлені з Китаю коштом корпорації РОШЕН та Фонду Порошенка, відправлені в лікарні Чернівців, Тернопільської області, Києва та Вінниці. Протягом найближчого тижня у Порошенка планують доставити такі костюми в інші області України.

Про це п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» розповів у Відкритому партійному офісі, звідки почав свій шлях по Україні цей критично важливий для лікарів вантаж.

«Україна зараз опинилася перед надзвичайно серйозними викликами. На додаток до російської агресії – ще епідемія коронавіруса і серйозні економічні труднощі. Так само, як ми в 2014-2015 роках об’єдналися і давали відсіч російській агресії зусиллями добровольців, волонтерів, простих громадян. Так само, як тоді ми збирали бронежилети, розгрузки, найбільш необхідне в роздягнутій, роззброєній і майже знищеній українській армії. Так само зараз ми маємо захистити наших лікарів, бо саме вони зараз на передньому фронті боротьби з коронавірусом», – наголосив Порошенко.

«Вони мають бути одягнені в захисні костюми, мати якісні маски, якісні противірусні окуляри, бахіли, рукавички, мати головне обладнання і ліки для того, щоб рятувати українців», – перерахував Петро Порошенко.

Він показав демонстраційний костюм – саме такий, який необхідний для багаточасової зміни медперсоналу в інфекційних відділеннях.

«Він стерильний, найвищого рівня захисту, перша партія 10 тисяч штук прибула літаком з Китаю», – повідомив Порошенко.

Він вкотре нагадав, що на світовому ринку зараз є величезний ажіотаж навколо медзасобів. Країни намагаються перехопити контракти одна в одної. «І фактично там, де ми замовили 70 тисяч, зараз завод намагається зірвати нам контракт, бо приїхали росіяни з валізами грошей і намагаються перехопити наш контракт. Але ми точно поставимо в Україну необхідну кількість захисних костюмів», – наголосив Порошенко.

«Сьогодні вже костюми пішли в найбільш уражені регіони України. Це Чернівці і Тернопіль. Частина залишиться в Києві, частина поїде у Вінницю. І врешті-решт протягом тижня ми зробимо, щоб в кожному обласному центрі лікарі мали чим захищатися. Лише за цих умов вони зможуть надавати якісну медичну допомогу українцям», – повідомив Петро Порошенко.

 

 

Автор