Виступ Петра Порошенка на погоджувальній раді депутатських фракцій і груп 30.03.2020 р. (відео)

 

Петро Порошенко: Люди стали заручниками некомпетентної влади

В України було набагато більше часу для підготовки до епідемії коронавірусу, ніж в багатьох інших держав, однак некомпетентна влада його згаяла. І тепер українці змушені по всьому світу шукати маски, захисні костюми для медиків та обладнання для лікарень. Про це заявив лідер партії «Європейська Солідарність», п’ятий Президент Петро Порошенко. Він також наголосив, що епідемія стала додатковим фактором для загострення економічної кризи в Україні.

«Рік тому економіка була на підйомі – зростання ВВП було 4,5%, надходження до бюджету перевиконувалися, а на сьогоднішній день де-факто Україну зіштовхнули у прірву. Ми маємо скорочення ВВП і ми маємо позбавлення бюджету джерел надходження. Де-факто урядові пропозиції означають секвестр державного бюджету. І на сьогоднішній день ми бачимо, що до цих факторів, на жаль, додалася пандемія», – констатував Порошенко.

«Господь дав Україні набагато більше часу, ніж іншим країнам, але, на жаль, також ми вимушені констатувати, що можливості щодо якісної підготовки до викликів і загроз до захисту людей влада прогавила. На сьогоднішній день бракує всього. Бракує масок, захисних костюмів для лікарів, ліків, апаратів штучної вентиляції легень, тестів на коронавірус. Бракує багатьох позицій, і уже під час пандемії цей дефіцит не скорочено. І волонтери, і меценати шукають по всьому світу і в умовах жорсткої конкуренції пробують завезти обладнання і засоби для того, щоб захистити людей», – зазначив Петро Порошенко.

«Наша команда закупила і везе в Україну 30 тисяч захисних костюмів для українських лікарів, 800 тисяч масок, окуляри. І я твердо переконаний, що люди не повинні бути заручниками некомпетентності влади», – переконаний лідер «Європейської Солідарності». Він наголосив, що фракція налаштована на консолідацію зусиль і необхідність законодавчо забезпечити захист медиків, малозабезпечених українців та порятунок економіки.

Джерело

 

Петро Порошенко закликав прем’єра Шмигаля урізати високі зарплати всім, окрім лікарів та військових

Україна потребує системних кроків для подолання наслідків епідемії та економічної кризи – так, як це було зроблено у 14-15 роках, коли при порожній держскарбниці вдалося організувати оборону держави. Про це під час погоджувальної ради заявив лідер партії «Європейська Солідарність», п’ятий Президент Петро Порошенко. Він закликав, зокрема, скоротити високі зарплати всім, окрім лікарів та військових.

«Я хочу звернутися до прем’єр-міністра. Ви дійсно врахували вчорашню пропозицію щодо обмеження заробітних плат всім державним службовцям, але в країні є не тільки державні службовці. Ми домовилися про те, що залишаються у нас високі заробітні плати тільки в лікарів, які борються з коронавірусом, і військовослужбовців, які є на фронті. У нас на сьогодні прокурорські, ДБРівські та інші люди, які не відносяться до військовослужбовців, живуть «приспівуючи», і їм за цим проектом ніяких обмежень немає.

Ми домовилися: воїни і лікарі. Всі решта підпадають під позицію 10 мінімальних зарплат. Це висока заробітна платня, і я прошу, аби проект був сьогодні приведений у відповідність з нашою домовленістю», – закликав Порошенко. 

Джерело

 

Порошенко вимагає провести розслідування, хто залишив українську армію без харчування

Лідер партії «Європейська Солідарність», п’ятий Президент Петро Порошенко під час погоджувальної ради звернувся до керівництва парламенту з вимогою ініціювати розслідування, яким чином були зірвані тендери на забезпечення харчування у Збройних Силах.

«Хочу наголосити, що я як Верховний Головнокомандувач разом з волонтерським десантом започаткували цю систему харчування і дали можливість українським воїнам якісно забезпечувати харчування. Разом з тим наприкінці 2019 року зі злочинною недбалістю було зірване проведення підготовки тендерів для тих, хто буде робити закупівлі для військових, і половина українських Збройних Сил залишилася без харчування», – зазначив Порошенко.

«Я вимагаю – і я думаю, мене підтримують лідери фракцій, – ретельного розслідування і притягнення до відповідальності тих, хто зірвав систему харчування і укладення необхідних контрактів», – наголосив Петро Порошенко.

Джерело

 

Повне відео погоджувальної ради 30.03.2020 р.