COVID-2019. Статистика станом на 03:00 26 березня 2020 р.

Дмитро Левінський

Статистика 25 березня.

На жаль, кількість захворілих, кількість нових летальних випадків та відсоток смертельних випадків продовжують зростати.

По кількості захворілих Штати та Іспанія продовжують по експоненті, Італія, Німеччина, Франція Британія та Швейцарія – +/- на місці.
Проте інші країни центральної та західної Європи демонструють експоненціальне зростання.

Штати наздоженуть Китай вже завтра, Італія – післязавтра. На чергові 100 тисяч захворілих піде ще доба. Тобто менш ніж 2.5 доби загалом (минулі 100 тисяч – 3.5 доби).

Після того, як коронавірус був виявлений у кироакських військових в Італії, кироакія внізапна™ почала показувати статистику. Хоча є досить обґрунтовані підозри, що кількість випадків там могла перевалити за 100 тисяч.

На жаль, прискорюються темпи зростання кількості захворілих і в досить теплих країнах Близького Сходу, північної, екваторіальної та південної Африки, у Південній Америці.

Починає виникати плутанина в статистиці, бо різні країни по різному рахують кількість загиблих.

Частина країн як смерть внаслідок Ковід-19 реєструє виключно випадки, де безпосередньою причиною смерті є гострий респіраторний дистрес-синдром (Німеччина, скандинавські країни, Данія). На рахунок Польщі є різна інформація, одні джерела стверджують, що фіксуються випадки як смертей від ускладнень, коли саме Ковід їх спровокував, інші – що лише смерті від ГРДС. В той час як інші країни реєструють також і випадки смертей від ускладнень, що розвинулись або погіршились внаслідок Ковід-19, що на мій погляд є більш зрозумілим. Але також я розумію мотиви – бояться паніки.

Автор