Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 станом на вечір 22.03.2020

В Україні зафіксовано 73 випадки коронавірусної хвороби COVID-19

За даними ЦГЗ, станом на 22:30 22 березня в Україні є 73 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, з них 3 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу виявлено 26 нових випадків.

Наразі коронавірусну хворобу виявлено у:

Дніпропетровська область — 2;
Донецька область — 1;
Житомирська область — 2 (1 летальний);
Івано-Франківська область — 5 (1 летальний), з яких 3 за останню добу;
Київ — 29 (з них 20 виявлено за останню добу);
Київська область — 5, з яких 1 за останню добу;
Львівська область — 2, з яких 1 за останню добу;
Тернопільська область — 1;
Чернівецька область — 25 (1 летальний);
Черкаська — 1 підтверджений за останню добу.

Джерело

 

Під час карантину залишайтеся вдома!

Утримайтеся від гостей, не влаштовуйте вечірок, подбайте про самоізоляцію. Проводьте час із родиною, дотримуйтеся правил особистої гігієни та будьте здорові!

Всі матеріали (у т.ч. для друку) безперервно доповнються за посиланням.

Джерело

 

Сьогодні в Україну літаком прибуває партія тестів для визначення коронавірусної хвороби

Доставляються обидва види тестів: тести для ПЛР (золотий стандарт діагностики) та тести експрес-діагностики.

Наголошуємо, що експрес-тести будуть використовуватися лікарями закладів охорони здоров’я для «санітарного сортування», тобто медики мають зробити два тести: один на грип і експрес-тест на коронавірус. Це потрібно, щоб вирішити, який алгоритм дій застосовувати далі. Якщо спрацьовує тест на грип, лікарі вживають відповідних заходів. Якщо експрес-тест підтверджує коронавірус, лікарі мають узяти додатковий зразок для його підтвердження в лабораторії за допомогою тесту на ПЛР. Після цього можна говорити про підтверджений випадок захворювання та вживати необхідні протиепідемічні заходи.

Зазначимо, що в разі, коли негативні обидва тести – і на грип, і експрес-тест на коронавірус, – то в умовах загальнонаціонального карантину людина все одно має дотримуватися режиму самоізоляції наступні 14 днів.

Також додамо, що в регіонах лабораторії вже кожного дня проводять тести ПЛР. Додатково до цих ПЛР-тестів цього тижня в Україні з’являться ще 11 апаратів для ПЛР-діагностики. Це розширить кількість точок у країні для діагностики захворювань на коронавірус.

Джерело

 

У 8 людей було зафіксовано підозру на COVID-19

Для отримання остаточного результату їм було зроблено 2 повторні тести на COVID-19, які були негативні. У цих людей не виявлено коронавірусної інфекції.

Нагадуємо, що в Україні зафіксовано 47 випадків коронавірусної інфекції (1 – одужав, 3 – летальні випадки, 43 – проходять лікування).

Джерело

 

До боротьби з загрозою поширення коронавірусної інфекції буде залучено студентів-медиків

“МОЗ України закликало до співпраці підпорядковані заклади вищої медичної освіти. Ми будемо залучати, зокрема, інтернів, які нині перебувають на заочному циклі навчання, а також студентів 5 і 6 курсів. Закликаємо студентів зв’язатися з відповідальними особами в медичних університетах, вийти й допомогти медикам на місцях рятувати життя українців”, – про це під час брифінгу заявив заступник Міністра охорони здоров’я, Головний державний санітарний лікар України Виктор Ляшко.

📌МОЗ також звернулося до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з проханням делегувати фахівців епідеміологічного профілю в епідбригади, створені на базі лабораторних центрів МОЗ.

Детальніше за посиланням.

Джерело

 

Міністерство охорони здоров’я України та Міністерство закордонних справ України інформують

Кожен громадянин України, який повертається з країни, де були зафіксовані випадки COVID-19, має пройти необхідні контрольні процедури при перетині кордону. Не менш важливо відповідально поставитися до самоізоляції протягом 14 днів та уважно стежити за станом свого здоров’я, адже ваша відповідальна поведінка може захистити життя сотень людей.

Детальна інструкція щодо заходів безпеки для тих, хто повертається з-за кордону за посиланням.

Джерело

 

Онлайн-брифінг заступника Міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка щодо заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції

 Джерело

 

В Україні зафіксовано 47 випадків коронавірусної хвороби COVID-19

Станом на 10:00 22 березня в Україні 47 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 3 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу було зафіксовано 6 нових випадків, усі вони – у м. Київ.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена:

Чернівецька область – 25 випадків (1 летальний, 1 одужання)
Житомирська область – 2 випадки (1 летальний)
Київська область – 4 випадки
Донецька область – 1 випадок
Дніпропетровська область – 2 випадки
Івано-Франківська область – 2 випадки (1 летальний)
Львівська область -1 випадок
Тернопільська область – 1 випадок
м. Київ – 9 випадків

Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями. Станом на ранок 22 березня 2020 року до Центру громадського здоров’я надійшло 81 повідомлення про підозру на COVID-19. Всього з початку 2020 року надійшло 531 повідомлення про підозру на COVID-19.

Джерело

Автор