Зведення станом на 07:00 19 березня 2020 року (звіти ОБСЄ, мапа)

18 березня 2020 р. збройні формування Російської Федерації 15 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” було зафіксовано 6 обстрілів, а саме:
двічі поруч із Пісками – з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів;
поблизу Павлополя – з 82-мм мінометів – 23 міни;
неподалік Мар’їнки – зі станкового протитанкового гранатомету – 6 пострілів;
в районі населеного пункту Красногорівка – зі станкового протитанкового гранатомету та великокаліберних кулеметів;
поруч із Водяним – з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Дев’ять обстрілів було здійснено у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ”, а саме:
тричі поруч з Кримським – з мінометів калібру 120 мм – 20 мін, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
в районі населеного пункту Зайцеве – з мінометів калібру 82 мм – 3 міни, зі станкового протитанкового гранатомету, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
поблизу Щастя – з 82-мм мінометів – 2 міни;
неподалік Новотошківського – з мінометів калібру 120 мм – 12 мін;
поруч із Південним – зі станкового протитанкового гранатомету – 2 постріли;
поблизу населеного пункту Хутір Вільний – з гранатометів різних систем;
неподалік Новолуганського – з мінометів калібру 82 мм – 3 міни, з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.
Окрім цього, противник двічі здійснив обстріл ділянки розведення №3 Богданівка-Петрівське – з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Українські захисники вогонь у відповідь не відкривали, дотримуючись режиму тиші.

Вчора, 18 березня, внаслідок ворожих обстрілів три військовослужбовці Об’єднаних сил отримали бойове ураження.

З початком цієї доби російські окупаційні війська двічі обстріляли наші позиції.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” було зафіксовано обстріл поблизу населеного пункту Красногорівка – з мінометів калібру 120 мм – 6 мін та станкового протитанкового гранатомету.

Один обстріл був здійснений у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” поблизу населеного пункту Новолуганське – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

За поточну добу втрат немає.

Джерело

 

Щоденний звіт №65/2020, опублікований Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 18 березня 2020 року

На основі інформації, що надійшла від моніторингових команд станом на 19:30 17 березня 2020 року (за східноєвропейським часом)

Ця публікація надається для ЗМІ та широкого загалу. Офіційною версією є текст англійською мовою

Короткий виклад

  • Місія констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій області та зменшення кількості таких порушень у Луганській області, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом.
  • У Софіївці Донецької області члени збройних формувань проявили агресію по відношенню до співробітників СММ.
  • Місія продовжувала здійснювати моніторинг ситуації на ділянках розведення сил і засобів в районах Станиці Луганської, Золотого й Петрівського, а також зафіксувала порушення режиму припинення вогню в межах ділянки розведення в районі Петрівського. Перебуваючи поблизу ділянки розведення в районі Петрівського, спостерігачі бачили, як неподалік із безпілотного літального апарата скидали предмети за допомогою парашутів.
  • Місія продовжувала спостерігати за заходами, що вживаються на блокпостах у Донецькій та Луганській областей з огляду на спалах COVID-19.
  • СММ сприяла встановленню локального режиму припинення вогню і здійснювала моніторинг його дотримання для уможливлення проведення робіт із розмінування біля Красного Яру й технічного обслуговування на лініях електропередачі поблизу Щастя і Слов’яносербська.
  • Обмеження пересування Місії тривали, зокрема через наявність мін та невибухлих боєприпасів, на блокпостах збройних формувань на півдні Донецької області, а також у непідконтрольному урядові пункті пропуску на кордоні в Луганській області.

Автор