У Києві відбувся допрем’єрний показ воєнної екшн-драми «Черкаси» (відео, трейлер)

 

Це перший художній фільм в історії національного кінематографа на тему ВМС України. Напередодні прем’єри фільму кінотеатр «Київська Русь» зібрав на допрем’єрний показ стрічки перших глядачів.

Фільм «Черкаси» відтворює події лютого 2014 року, критичного часу в історії нашої країни. Головні персонажі – звичайні сільські хлопці Лев і Мишко, які за волею долі потрапили служити на мінний тральщик Військово-Морських Сил України «Черкаси». Судно стоїть біля Кримського півострова разом з іншими українськими кораблями в порту озера Донузлав. Після подій на Майдані в Києві «Черкаси» було заблоковано через затоплені інші судна. Деякі наші кораблі переходять на сторону ворога, але тільки не «Черкаси». Весь екіпаж стоїть на захисті своєї честі й власної Батьківщини від ворога, який почав окупацію країни.

Актори кажуть, що опинилися в погодних умовах, наближених до тих, які відчували наші моряки у момент блокади.

– Враження від зйомок дуже цікаві, бо це моя перша робота. Майже всі зйомки відбувалися у шторм. На той момент ще не мав значного акторського досвіду. Цей фільм – моє «хрещення». Зніматися з військовими – супер! Вони такі чесні й відкриті хлопці. Велика подяка за те, що вони є такі у нас, – зазначив головний герой фільму Євгеній Ламах.

Головним консультантом фільму став командир морського тральщика «Черкаси» Юрій Федаш.

– Екіпаж без командира ніщо, а командир без екіпажу – ніхто. Тому ми разом працювали і показали результат. Знято досить просто, але дивитися стрічку важко. Після перегляду у глядача виникає бажання подумати: «що відбулося?», «що таке вибір ?» та «що відбувається у нашій державі?», – наголосив Юрій Федаш.

У всеукраїнський прокат фільм «Черкаси» виходить у четвер, 27 лютого.

Фільм “Черкаси”: трансформація армії й характерів, які чинять опір

 

 

 

Джерело

Автор