У Зеленського падають рейтинги

Андрій Смолій

У Зеленського падають рейтинги. Навіть за даними «Центру Разумкова» майже вдвічі, тобто 40%.
Уряд та Верховна Рада мають абсолютну недовіру – 65-67% громадян вже не довіряють цим «монобільшісним» інституціям.

Проте, я б звернув увагу на інші цифри. У п‘ятницю Демініціативи разом з тим же Центром Разумкова опублікували дані, що лише 25% українців вважають, що країна рухається в правильному напрямку. 52% вважають що ні.

Це і є реальні рейтинги влади, адже ще у вересні 60% вважали, що країна рухається в правильному напрямку. Тобто подіння в 2,5 рази.

Зеленський разом з Офісом президента намагається знайти цапа-відбувайла, щоб відвернути увагу від єдиної персони, яка несе відповідальність за ситуацію в країні, – президента. Такими «цапами» вже скоро стане Кабмін та Верховна Рада, перший буде змінений, а парламент цілком ймовірно вже восени піде на дострокові вибори.

А зважаючи на наростаючі проблеми в країні, можливу повноцінну капітуляцію, здачу інтересів під Кремль, вибори здаються вже не такою утопічною ідеєю.


Anton Senenko

Бракне слів

Те, що безпідставна довіра до нової влади почала падати в колі моїх знайомих, я помітив двійко місяців тому.
І так раптово.

Вони почали зневажливо при мені про неї відгукуватися, ймовірно намагаючись чи то продемонструвати нову близькість наших поглядів, бо усвідомили, що далі буде тільки гірше, чи то їм дійсно боліло і вони хотіли почути те саме від мене.
Мовляв, нарікати на життя легше разом.

А я мовчав.
І бачив, що їх це пантеличить, нервує, бісить.

Але нічого не міг з себе вичавити.
А що скажеш у ситуації, коли єдине доречне – це «я ж казав»?
Це зовсім нечесно, в одному ж човні пливемо.

А вони бісяться і не розуміють, що я не тролю і не приколююсь, а мені дійсно бракне слів.

Нині ж підвезли нові рейтинги, згідно яких дуже скоро 73% країни нарікатиме на нову владу.

То я цей-той… я просто заздалегідь лишаю цей пост.

Я не знущаюсь.
Мені просто бракне слів.


Алексей Петров

За считанные месяцы (нет, не годы, а именно месяцы) рейтинг Зеленского рухнул. Не трошечки снизился под воздействием Оманского загара. Или произошли колебания рейтинга в рамках статистической погрешности. И причина таких колебаний в том, что Владимир Александрович не в ту фазу Луны куда-то прое*ался на 19 часов из пространства по пути из Омана в Украину. Рейтинг именно рухнул. Половину всенародного обожания до зелёных соплей и непристойного визга как корова языком слизала.

Политологи обязательно нагородят жменю причин такого электорального краха. Провальная международная политика, заигрывания с путиным (за которые жизнью платят наши солдаты), километровые бреши в экономике и так далее…

Но всё это можно собрать в одну простую и понятную всем фразу – Полный… полнейший политический бездарь, гражданской позиции которого хватало только на то, чтобы стебаться над Украиной, так и оказался полным политическим бездарем. Мало того, и команду такую же бездарную как и он сам привёл к власти. Вот и вся причина…

А ведь миллионы украинцев предупреждали о том, что рождённый для игры писей на рояле никогда не станет лидером государства!


Mark Savchuk

Ну что, начнем:

(1) Считаете ли вы, что страна развивается в правильном направлении?

Большинство считает, что “НЕТ”.

(2) Рейтинг Президента Зеленского стремительно падает.

Впервые количество людей, которые полностью не доверяют Президенту, ПРЕВЫСИЛО количество людей, которые доверяют Президенту.

Я напомню, что Зеленский – человек вне политики, “не такой как все”. Было очень сложно переубедить людей, что “не такой как все политики” не значит ровным счетом ничего. Это был САМЫЙ большой козырь Зеленского, и он его уже потерял. А больше козырей у него нет.

(3) Баланс недоверия к Кабмину сменился с +35.1% до -36.5%.

То есть менее чем за пол года Кабмин прошел дорожку от “это крутые парни” до “боже, какие дебилы”.

Я напоминаю, что Зеленский получил “в наследство” полную казну денег и одну из самых больших армий в Европе.

Порошенко же получил казну в которой было меньше денег, чем на депозите у айтишника, и 5000 боеспособных солдат. Все это свалилось ему на голову аккурат в начало войны с РФ, аннексией 7% территорий и потерей 25% валютной выручки страны, + самый сильный банковский кризис в истории современной Украины.

Через два года (2016) ПриватБанк будет национализирован. Коломойский свалит из страны и начнет планировать свою месть. 1+1 снимет сериал Слуга Народа, что станет невероятно успешной рекламной компанией Зеленского.

Владимир Александрович, вам это не поможет. Скоро вас будет открыто ненавидеть вся страна. Вы будете бояться съесть свой обед, потому что будете думать, что он отравлен.


Тарас Чорновіл

Дивлюся на нову соціологію від Фонду Разумкова й розумію, що зараз буде ще більший шквал бруду на Порошенка й ЄС. Результати в нього поки треті. Попереду все ще Зеленський і його “слуги” та Бойко з путінською ОПЗЖ. Але для відвертих путінців електоральний запас обмежений. У нас в усі часи будь-які соцопитування дають десь із 15% осіб, які ненавидять свою країну й моляться на Путіна, а головний авторитет в середині держави для них той, на кого Путін пальцем покаже. На відміну від Кучми й навіть Януковича, Бойко та, тим більше, його й Медведчука партія не мають шансів серйозно посунути цю планку.

А “слуги” приречені сипатися. Політикою в стилі “Реаліті-шоу Україна” їм і так удалося максимально відтягнути день повного розчарування свого бездумного виборця. Але всьому є межа. Те, що бачимо зараз, – це ще не обвал, але вже точно й не просідання рейтингів. Це поступове, але неминуче падіння. І зараз, поза вузьким колом приближених до зеленосяйного тіла, усі інші в нашій злощасній і в рашистській владі відпрацьовують уже не ідею порятунку рейтингів та перспектив Зеленського і слуг. Дуже явно видно, які сили знову кидають на програму: “головне, щоб не Порошенко”.

Нариваються на майбутні суди, всі можливі способи задіюють для його дискредитації. Вони добре розуміють, що, зрештою, домовитися на умовах Кремля та олігархів можна буде з усіма, крім нього одного. Поки це їм удається робити не без допомоги нашого патріотичного, але не завжди мудрого середовища. Уся ота гризня між своїми й навіть мінімальна підтримка дискусій на тему нових облич на заміну Порошенку нині дуже шкідлива. Головне завдання влади, олігархів і Кремля – застабілізувати антирейтинг, який роздули Порошенкові неперервною кампанією негативу.

Вони добилися вдалої реалізації першого етапу, але там дуже хитка тенденція. І це видно з графіків зміни відповідей на питання: “гірша чи краща нинішня влада за попередню”. Це ж не тільки ми розуміємо, але й вони. Зараз їм важливо, щоб усе, що втратить Зеленський зі своїми злодійкуватими слугами, пішло кому завгодно, хоч напряму Путіну, хоч самому Степану Бандері, тільки не Порошенку та ЄС. А динаміка, коли і Порошенко, й Європейська Солідарність знову відчутно відірвалися від усіх інших так званих “демократичних сил” (я розумію, що серед них абсолютна більшість такі демократи, як я балерина, але якось називати узагальнено треба), показує, що трендом електоральних зсувів буде посилення нашого справжнього Президента і його проєвропейської партії.

То давайте, хто не зможе чимось реально допомогти, хоча б заважати не будемо. Бо вся підривна кампанія останніх тижнів спрямована найперше в наше середовище.

Автор