Оман таки виявився оманом

Володимир Ар’єв

Брехня викривається!

Тепер офіційно: візит Зеленського до Оману не мав жодного статусу і був ПРИВАТНИМ!

Отже, всі зустрічі, якими намагалися замилити очі, були неофіційними. Відповідно, те, про що там домовлялися, має стати питанням для новостворених антикорупційних органів.

Так само як ці органи повинні поставити інше питання – чому в передбачений строк не була внесена в електронний реєстр декларацій ця поїздка, яка явно і суттєво перевищувала мінімальний ліміт невнесення, судячи з цін в оманському готелі і вартості чартерного перельоту?

Але наразі тиша. Бо з‘явився новий недоторканий. І це ганьба для влади.

З Ivanna Klympush-Tsintsadze продовжимо докопуватися до всієї правди цього «візиту».

* * *

ДБР відкриває кримінальні провадження проти Порошенка, Парубія, Федини за всіма можливими заявами Портнова та інших регіоналів, а також потерпілого Зеленського попри безсовісний треш і маячню в тих заявах.

ДБР не відкриває провадження за відверте зловживання службовим становищем і організацію злочинного угрупування з посадових осіб внаслідок записів в кабінеті свого екс-очільника Труби.

ДБР не відкриває провадження через корупційну змову, внаслідок якої фірма батька міністра оборони на фіктивному аукціоні отримала нафтогазове родовище на Луганщині.

Ніхто з правоохоронців навіть не береться перевірити – а за чий рахунок був так і не внесений в е-декларацію відпочинок Зеленського в Омані і переліт президента на приватному чартерному рейсі. НАБУ не бачить тут корупції впритул, зате всеціло на рівні директора зайняте проведенням оперативних заходів проти суддів і працівників Європейського Суду з прав людини по справі, яка виглядає просто бізнесово-політичним замовленням. НАБУ при тому не цікавить вакханалія хабарництва у вітчизняних судах, де продається все і всім. Де арешти суддів? Давно бачили? Отож.

Професійні «антикорупціонери» теж різко замовкли. Побороли гідру, напевно.

А Країна повертається у суцільне ручне управління правовою системою, від якого почали важко і з перешкодами відступати останніми роками. Повертається, до речі, значно швидше, ніж відходила.

Я не апелюю до какаразніц. Вони все скоро самі відчують на власній шкірі. Я закликаю homo sapiens – об’єднуйтесь для протидії реваншу. Поки не пізно. Шанси не допустити наразі великі. Головне, їх не згаяти.

Автор