Петро Порошенко щодо питань інтеграції України з ЄС (фото, відео)

Петро Порошенко

Під час засідання Комітету з питань інтеграції України з ЄС запропонував для обговорення ряд важливих питань, зокрема:

1. У складі української делегації для участі у Раді асоціації Україна-ЄС не знайшлося місця парламентарям. Протягом останніх 5 років у складі делегації завжди була забезпечена парламентська присутність, бо це в інтересах України. Відсутність у складі делегації членів профільного комітету не сприяє посиленню позицій України. Моя наполеглива рекомендація: наступного разу це необхідно передбачити. На зовнішньому фронті ми маємо виступати єдиною українською командою.

2. За результатом засідання Ради асоціації згадується про необхідність прийняття окремих додатків. Звернувся до віце-прем’єра з питанням, про які саме додатки йдеться і про що йшлося у дискусії зі стороною Європейського Союзу.

3. Запропонував прийняти документ за підсумком засідання Комітету з питань інтеграції України з ЄС, щоб члени Комітету мали можливість ознайомитися з урядовим планом заходів за результатами засідання Ради асоціації, а також могли внести пропозиції, щоб посилити якість цього документу.

Нині планується проведення Конференції щодо майбутнього Європи. Наполегливо раджу, щоб Україна взяла участь у ній. Критично важливо для України, щоб було передбачено фінансування України, Молдови, Грузії — країн Східного партнерства, щоб забезпечити поступову інтеграцію аж до повного членства у Європейському Союзі. Це моя принципова позиція як п’ятого президента і нашої політсили Європейська Солідарність. Думаю, вона має збігатися з позицією керівництва держави.