У Державному бюро розслідувань є провадження про те, що події під час Євромайдану 2013-2014 року нібито були державним переворотом, а не українською Революцією Гідності.

Про це заявив адвокат п’ятого Президента України, лідера партії «Європейська Солідарність» Петра Порошенка Ігор Головань в коментарі журналістам.

«Були різного роду заяви. Не йдеться тільки про справи Майдану. Були справи про те, що сам Майдан начебто був державним переворотом. Ці провадження є, і вони, по-моєму, є навіть у провадженні ДБР», – розповів адвокат.

При цьому він уточнив, що не знає, чи провадження по цьому питанню вважаються справами Майдану чи ні.

«Але заяви подавались адвокатським об’єднанням Aver Lex, наскільки я читав свого часу в інтернеті. Це те ж об’єднання, де працював адвокат Олександр Бабіков (колишній адвокат президента-втікача Януковича, нині перший заступник голови ДБР – ред.)», – сказав Ігор Головань.

Захисник також підкреслив, що колишній глава Державного бюро розслідувань Роман Труба і начальник слідчого відділу ДБР Олег Корецький фактично роблять все, щоб повернути Україну в сферу впливу Російської Федерації.

«Я думаю, що пан Труба – вже відпрацьований матеріал. Зараз в Державному бюро розслідувань оперативно це замовлення виконує пан Корецький, який, здається, є начальником третього слідчого відділу», – сказав він.

«Але я звернув увагу на те, чому так легко виявляється для держави-агресора вербувати своїх прихильників в таких організаціях як ДБР. Тому що в європейській країні для такого як Роман Труба місця немає. Тому Росія – це для них орієнтир, ідеальна країна. І саме тому такі як Труба або пан Корецький природньо мають проросійську орієнтацію. І вони роблять все можливе, щоб в міру своїх посадових повноважень запхати Україну назад в сферу впливу Росії», – зазначив Ігор Головань.

Джерело