Корупції в Україні стало більше

Андрій Смолій

Знову прямуємо до рівня абсолютно корупційної країни.

Україна погіршила свої позиції в світовому рейтингу сприйняття корупції одразу на 6 пунктів та зайняла 126 місце серед всіх досліджуваних країн.
З 2014 по 2018 роки ми впевнено росли в рейтингу як менш корупційна держава. Зараз падіння.

Вчора Зеленський у своїй провальній промові казав, що ми «дешеві-гаражні», і закликав вкладати гроші в Україну. Індекс сприйняття корупції є більш вагомим аргументом для інвесторів, точніше, головним показником, що інвестувати при цій владі не варто.

Єдине, що зрозуміло, – падаємо. По всіх параметрах і у всіх галузях.


Валерій Прозапас

О, за найчеснішої влади “нових ліц” та президента, которий “зато нікогда нє воровал”, Україна втрачає позиції в міжнародному антикорупційному рейтингу.

Корупції стало більше, розумієте?
Всі, хто мені навалював про “бариг” з “мародьорами”, посилаючись на Шарія та Дубінського, зацініть як вас поімєлі.

Зараз наші антикорупціонери стануть розповідати про корупційність міжнародних рейтингових організацій.

Що там Бігус з Шабунєй, відреагували? Лєщ вже возопіл?
А їхній партнер Білєцкій відрубані руки Коломойського у Зєлєнського вже вимагає?

Ми ж казали, ми ж вам довбойо*ам про все це казали місяцями, якщо не роками.
Ну жріть свій кінець епохі.


Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Сталося. Україна за рейтингом сприйняття корупції від організації Transparency International впала на 2 пункти і нараз знаходиться на рівні 2017 р. – на 126 місці. Я знаю, що до цього рейтингу Transparency питань до чорта, але кращого на разі нема, та й з самим рейтингом все не просто.

Transparency International має своє представництво в Україні. І от протягом 5 років за президента Порошенка ставалася одна й та сама історія. «Трансперенсі Інтернешнл Україна» спільно з іншими грантоїдами (їх керівники в неймовірно теплих стосунках з лідерами ЦПК Шабуніним і Шерембеєм) команду президента Порошенка нещадно критикували, а в той час рейтинг Transparency зазначав, що корупції в Україні часів Порошенка… МЕНШАЛО.

Жарти геть. Від 2013 по 2018 р.р. в рейтингу Transparency Україна піднялася на 7 пунктів, від 25 до 32. Не відсотків, а пунктів, це різні речі. Якби той самий ритм країна тримала далі, не складно підрахувати, що за наступні 5 років ми піднялися б до значення 39 пунктів… тобто до рівня Сербії та Туреччини. А там – і до Італії з її 53 пунктами недалеко.

Як таке сталося? Нам же з кожної праски волали про «бариг, мародерів» і те, як «Порошенко наживається на армії»?! А от так. Ті, хто нам найбільше волав про крадіїв за Порошенка, нині або сидять на зарплатнях у 300-500 тис грн в державних компаніях, або продовжують корчити з себе антикорупціонерів і не помічають фігуранта реєстру корупціонерів голову НАБУ Ситника, а на питання про Зеленського відповідають стабільно: «А ваш Порошенко!» Рейтинг далеко не дружньої до Порошенка Transparency International тут як Гамбургський рахунок. За Порошенка корупція падала – Україна піднялася на 7 пунктів. А вже за перший рік президентства Зеленського Україна впала на 2 пункти – до 30. Замість наздоганяти Сербію, ми наздоганяємо Росію з її 28 пунктами.

Правда в тому, що за Порошенка з корупцією справді боролися, і вельми ефективно. Е-декларування сильно підірвало чиновникам бажання заводити ліві доходи. Спрощення тендерних процедур (це визнавав навіть партнер Шабуніна Шалайський) закрило чимало схем. Впровадження електронних послуг і створення ЦНАПів у цих сферах убило хабарництво під корінь. Нарешті децентралізація залишила податкові надходження на місцях, і зникла необхідність відкатів для київських можновладців в питаннях бюджету. І це неповний перелік. А зараз?

Перелічувати можна до чорта, але я назву лише одне прізвище – Коломойський. Далі зрозуміло?

Висновок простий. Як і усе інше, про що в своїх роликах просторікував Зеленський, обіцянка збудувати країну «Де лікарі та вчителі отримують реальну заробітну плату, а корупціонери — реальні строки» стала черговою брехнею. Зарплатні вчителям і лікарям затримують і урізають. А корупції в Україні стало більше. Підтверджено Transparency.

Автор