Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил 07.01.2020 (фото)

Упродовж поточної доби, 7 січня 2020 р., збройні формування Російської Федерації 1 раз порушили режим припинення вогню. З гранатометів різних систем та іншої стрілецької зброї противник відкривав вогонь по захисникам Василівки, що у районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування “Схід”.

Сьогодні, 7 січня, внаслідок ворожих обстрілів втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

СИТУАЦІЯ НА ДІЛЯНКАХ РОЗВЕДЕННЯ СИЛ ТА ЗАСОБІВ 7 СІЧНЯ 2020 РОКУ

На ділянці розведення №1 ситуація залишається стабільною. Режим ТИША дотримується. Перевезення населення між відновленим мостом та КПВВ “Станиця Луганська” здійснюється автобусом та двома електромобілями. Перевезено близько 3900 пасажирів. Представники ДСНС України щоденно, з обох боків дороги, проводять обстеження місцевості на наявність вибухонебезпечних предметів. Співробітники Міжнародного комітету Червоного Хреста, у разі потреби, надають людям медичну допомогу.

На ділянках розведення №2 та №3 обстановка стабільна. Тривають заходи щодо дотримання режиму ТИША.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

6 січня збройні формування Російської Федерації 5 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції наших підрозділів із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік населених пунктів Піски та Кримське.

Протягом минулої доби два військовослужбовця Об’єднаних сил отримали поранення.

Вчора представниками Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил, серед цивільного населення розкрито 9 крадіжок, 1 шахрайство, 2 факти незаконного поводження зі зброєю та 7 фактів зберігання наркотичних засобів. Також виявлено 24 адміністративних правопорушення.

Через контрольні пункти в’їзду-виїзду на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхали 11479 осіб та 1516 транспортних засобів. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 10443 особи та 1328 транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування, з різних причин, було відмовлено 23 особам.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працюють у режимі “Жовтий”, який введено 28 жовтня 2019 року.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Слава Україні!

Джерело

 

Недостовірна інформація від СММ ОБСЄ

У щоденних звітах від 4 та 6 січня 2020 року командою СММ ОБСЄ продовжує надаватись недостовірна інформація щодо порушень українською стороною Мінських домовленостей стосовно відведення озброєння, а саме зенітних ракетних комплексів 9К33 «Оса».

Українська сторона спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін інформує, що розміщення зазначеної військової техніки не підпадає під дію Мінських угод щодо відведення озброєння.

Відповідно до Мінських домовленостей відведенню підлягають танки, артилерія, РСЗВ, тактичні ракети. Про відведення зенітних ракетних комплексів у домовленостях мова не йдеться.

Висвітлення подібної інформації суперечить принципам нейтральності та неупередженості, якими керуються представники СММ ОБСЄ при наданні чутливої інформації оборонного характеру.

Джерело

 

Те, що не оприлюднять ордовські і російські ЗМІ

Вночі 6 січня, напередодні великого християнського свята – Різдва Христового, здобута нашою розвідкою інформація цілком характеризує справжнє «обличчя і сутність» представників бандформувань, які на чолі з російськими найманцями тероризують Український Донбас.

У тимчасово окупованому населеному пункті Кулікове (Донецька обл.) стався інцидент в одному з батальйонів 9 омсп. Зокрема стало відомо про те, що один з бойовиків підрозділу, який ніс чергування на одній з передових позицій в окопі, перебуваючи в стані сильного наркотично-алкогольного угару, розстріляв бойовиків зі своєї роти, що знаходилися поруч з ним.

Звичайно, таку інформацію ордовські і російські ЗМІ ніколи не оприлюднять, або фантазуватимуть, як завжди, про розвідувально-диверсійні групи Збройних Сил України чи «модного» у них Правого сектору.

Джерело

 

Чергові обмеження свободи пересування патрулів СММ ОБСЄ зі сторони збройних формувань Російської Федерації

Українська сторона спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін повідомляє про чергові обмеження свободи пересування патрулів СММ ОБСЄ у виконанні мандата СММ зі сторони збройних формувань Російської Федерації.

У щоденному звіті від 6 січня 2020 року СММ ОБСЄ інформує про чергові випадки відмови та затримки патрулів Місії у доступі до непідконтрольних урядові України територій.

4 та 5 січня представники збройних формувань Російської Федерації відмовили патрулю Місії у проїзді на тимчасово окуповану територію на блокпості північніше населеного пункту Заїченко на півдні Донецької області.
4 січня на блокпості західніше населеного пункту Верхньошироківське (колишня назва Октябр) також на півдні Донецької області представники збройних формувань двічі затримали патруль Місії на 45 та 19 хвилин відповідно.
Такі дії можуть мати за мету приховати заборонену діяльність збройних формувань Російської Федерації та пересування або підготовку військ.

Українська сторона спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін звертає увагу представників збройних формувань РФ на не припустимість дій по перешкоджанню виконання представниками СММ ОБСЄ мандату Місії.

Довідково: Мандат СММ передбачає вільний і безпечний доступ представників СММ ОБСЄ по всій території Україні. Усі підписанти Комплексу заходів по виконанню Мінських домовленостей погодилися з необхідністю вільного та безпечного доступу, а також із тим, що обмеження свободи пересування СММ є порушенням.

Джерело

 

Повністю відновлено електроживлення усіх будинків в населеному пункті Гранітне Волноваського району Донецької області

Українська сторона спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін повідомляє, що українською стороною спільно з СММ ОБСЄ створено умови та забезпечено проведення огляду і виконання аварійно-відновлювальних робіт на лінії електропередачі в населеному пункті Гранітне Волноваського району Донецької області.

6 січня представники української сторони СЦКК спільно з представниками Місії забезпечили ремонт робітниками АТ “ДТЕК Донецькі електромережі” лінії електропередачі, в результаті якого було повністю відновлено електроживлення усіх будинків в населеному пункті Гранітне. Відновленню електроживлення передувала перевірка особовим складом піротехнічної групи ДСНС України в Донецькій області району виконання аварійно-відновлювальних робіт на наявність вибухонебезпечних предметів.

Представники української сторони СЦКК й надалі продовжуватимуть своєчасно і якісно виконувати заходи, спрямовані на підтримання безпеки та відновлення пошкодженої цивільної інфраструктури Донбасу.

Джерело