Золотий ключик Кремля

Костюк Олександр

Кремлівський режим знайшов для себе універсальний золотий ключик. Яким впевнено відкриває демократичні суспільства, провідні держави цивілізованого світу.
Діє він надзвичайно просто:

1. З початку 2000-х років кремль збирав компромат на всіх хоч трохи видатних людей по всьому світу, особливо в країнах своєї зацікавленості. Терабайти, петабайти, ексабайти компрометуючої інформації. Щоб потім її використати. Людські гріхи – ось на що спирається сьогоднішня сила кремля. Секс, наркотики, гроші – саме на це завжди спиралися сили зла.
2. За допомогою п.1 взяття на гачок політиків, бізнесменів, журналістів, впливових людей. І просування їх на провідні позиції в державі.
3. Дискредитація політиків-державників, представників еліт, яких не вдалося взяти на гачок, і їх прихильників.
4. Розкол суспільства за будь-якою ознакою.
5. Активний вплив, маніпуляції в інформаційному полі з метою забезпечення п.п. 2, 3 та 4.

Насправді, в цих методиках немає нічого нового, вони використовуються стільки, скільки існує людство, з часів Каїна. Але надзвичайно, убивчо ефективною цю зброю зробило 3 фактори:

– Небачена раніше відкритість світу, легкість переміщення людей, товарів, грошей, транснаціонального бізнесу, розповсюдження інформації.
– Вибуховий розвиток інформаційних технологій.
– Соцмережі.

Те, що у 20-му сторіччі потребувало багаторічного агентурного легендування, ризикованого здобуття та переміщення грошей, непростого і ризикованого вербування та підкупу, – у 21 сторіччі стало гранично просто. Вільне переміщення, спільні бізнеси, грошові транзакції одним натисканням кнопки тощо.

США, Франція, Британія – провідні країни цивілізованого світу вже отримали величезну шкоду від цього впливу. Під цілком реальною загрозою самі основи демократичного світу, сформованого після другої світової війни. Фактично, йде 3-а світова війна.

Але найбільш потужна атака відбулася саме на Україну. Кремль, здається, випробовує, обкатує в Україні свої методики.

Найперший крок в цій сатанинській війні – ПІДМІНА ЕЛІТ, провідників суспільства. ШТУЧНО РОЗКРУЧУЮТЬСЯ взяті кремлем на гачок політики, журналісти, блогери, експерти. Спочатку, до потрібного моменту, вони кажуть і пишуть правильні, патріотичні речі. ЗМІ – комерційні структури. За невелику плату розміщують на провідних місцях статтю «потрібного» журналіста, статтю цілком патріотичну і правильну. Блог «потрібного» експерта. Створюються і розкручуються герої. Новину про «потрібного» «волонтера», «добровольця», «героя війни» повторюють всі ЗМІ, часом цілком щиро. Насправді, псевдопатріотична агентура – це досить вузьке коло. Але їх надзвичайно активно піарять – в цьому суть кремлівської методики. Про справжнього патріота ви навряд чи багато почуєте в провідних ЗМІ. А от Ярош, ПС, Нацдружини, Семенченко, Богуцька, Касьянов, Савченко – всіх їх потужно розкручували. Це одна з ознак просування псевдопатріотичної агентури. «Потрібні» політики, журналісти, експерти, блогери, герої, націоналісти – постійні гості на ТВ, радіо тощо, споживач привчається до них, їх думка вважається авторитетною.

І в потрібний час розкручені в суспільстві авторитети поміж патріотичних гасел починають обережно вставляти потрібні кремлю тези. Тези, які здатні розхитати основи будь-якої держави:

– «Дайте нам»: тарифи нижче ринкових, безкоштовні послуги, високі зарплати та пенсії;
– Какая разніца какой язик, кому нужєн тот Томос;
– Чтоби прєкратіть войну, нужно просто пєрєстать стрєлять;
– Навіщо армії захищати отих бариг і корупціонерів в тилу?;
– Навіщо нам армія, краще захищати країну добровольчими партизанськими загонами;
– Навіщо виконувати закони, платити податки, якщо держава нас обдурює?;
– Зневага до державних символів, державного кордону: а давайте у нас буде два прапори, два генштаби, давайте будемо проривати кордон власної держави або охороняти його безпілотниками і народной міліцієй;
– Розподіл українців на правильних і неправильних, схід і захід тощо;
– Руйнація законного, ефективного, національного великого бізнесу, який у всі часи був джерелом процвітання держав і наповнення бюджету, оголошенням боротьби з «баригамі та олігархамі»;
– Звинувачення в небаченій корупції державників-патріотів, і «не помічаємо» на порядок більшої корупції у агентів впливу кремля;
– Боротьба з корупцією виключно методом «сажать»;
– Державою може керувати хто завгодно: танцюрист, комік, співак, спортсмен, масажист, молодой політік, агент кремля. Головне «лішь би нє» державник-патріот.

Ще раз повторю, такими методами і тезами можна ефективно розхитати будь-яку, найпотужнішу державу. І вже розхитують, і стосується це не тільки України, а і провідних держав західного світу. Обрання клоуна-Трампа. Заколот «жовтих жилетів» саме на тезах «дайте нам». Президент США, який слухняно біжить на переговори з жалюгідним північнокорейським недодиктатором, який шантажує його іржавою ракетою, – це ж те саме «нужно просто пєрєстать стрєлять», «договоріться посєрєдінє».

Уважно передивіться заяви, перечитайте дописи політиків, розкручених експертів, націоналістів, патріотів, героїв, волонтерів, журналістів, блогерів. Якщо ви зустрінете там ці тези, перед вами, без сумніву, зрадник. Штучно розкручений агент впливу. В кращому випадку – корисний ідіот.

Отже золотий ключик кремля – підміна еліт і впровадження ними маніпулятивних деструктивних тез, що здатні зруйнувати найсильнішу державу, в свідомість простого народу.

Автор